Konuyu çok dar bir bakış açısından ele almışsın. Cevabım hem evet, hem de hayır...
Etki tepkiyi doğurur. Evet değişirim. Kendimi aciz buluyor ve birilerinden ve/veya Allah'tan merhamet bekliyorsam. Vermeden almak kime mahsus ki ben alayım? Hayır değişmem.
Dümdük bir insanım. Köleyede , kralada aynıyım. Küfürlü ve öfkeli. sinirli ve uysal. mantıklı ve ince düşünceli. öküz ve kaba. kibarlıgı sevmez, yakalıgı affetmez. laf gördügünde çakmadan geçmez. buyuzden sabit işte durmaz. yaptgı işte mükemmelsiz bırakmaz. huydundan illah etmeden durulmaz. basit , normal, sıradan. anadolu çoçuguyum. saygı kibarlıkla yahut yuze gülmeyle olmaz. dostluk , dostun haksızken yahut hata ederken yahut bir insanlık yapacakken yapmamasına göz yummakla olmaz. bırakın ulennnnnn diyesim geldi :) her ortamda her yerde her kimin yanında ben , benim. buyuzden dostumda yok arkadasımda, sevgilimde. ben bu kaba öküz sinirli dogal halimle mutluyum. cünkü mantıksız sacma sapan konusan. gereksiz seyler icin ugrasan. yani yürekten dost olmayan insanlar cok oldgundan. En güzeli bence böyle. aynı anadan olmasakta 3 gardasım var. yeter bana. iş güc yahut baska bir sey umrumda degil. sefilligini cok cekiyor olsamda. ben ne memnun olmadıgım işi yaptım. ne mecburiyet diyip insan gözüyle bakmadım insanlarla konustum. yani ben burdada aynıyım. Dunyanın her yerindede. ve böyle mutluyum azıcık insan agrısız basım.
her insana aynı değeri verilmez, çünkü bize verilen önem ve sevgi kişiden kişiye farklılık gösterir buna da aynı derecelerle karşılık veririz hepsi aynı öneme sahip olmayacağı için yakınlık uzaklık anlamında içimizde bir adalet terazisi olmalı 🌸
Bana iyi niyetli yaklaşana dostluğumla yanıt veririm, kötülükle yaklaşanla ise ilgilenmem, kendi haline bırakırım. Bana kötü davranan bir insana iyi niyetli yaklaşmam fazlaca saçma olur zaten. Bu sebeple kişiye göre sadece tavrım şekillenir, karakterim ise her daim sabittir ve değişmez.
Nabza göre şerbetçilerdenim ben😌. Karşı taraf bana karşı kibarsa canımı yesin, bana höt höt, köpekmiş gibi davranırsa bende ona göre davranırım. Severim bu huyumu😌