Mülayim olan insanlar genelde neden ezilirler. Ben de bu durumu yaşamaktayım. Kendimi iyi biri olarak görüyorum ama tipim doğruya doğru kötü. Ve bu ikisi üst üste eklenince çok dalga geçen oluyor. Fakat bazı kötü tipli olup da böyle serseri takılıp ve ağır abi olup kızlarla çıkanlar var. Onlarla ne dalga geçen ne de karışabilen yok. Hep bir adım öndeler. Nasıl böyleler anlayamıyorum. Acaba kızlar nasıl bir heyecan arıyorlarki 18 li yaşlarda. Anlayamadım doğrusu.
Cevabın nedir?
Bende ağır başlı ciddi kimseyi kırmak istemeyen mülayim bir insanım şimdi bazı yorumlarınıza katılmıyorum boyle olan insanlar benim için beyefendidir , hanımefendidir kimse kimseyli hafife alamaz makara yapamaz yaparlarsa bu onların ayıbıdır tavır koymam gerekirse herkesin sesini keserim her kes haddini bilicek.18, li yaşların heyecanını sorguluyorsunuz o yaştakiler henüz ne istediklerini bilmezler kişilikleri oturmamıştır çocukturlar onlarada saygı duymak lâzım bu yaşlar böyledir.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok sağolun sizin gibi hayatı tanımıs birinin yorumunu görmek cok iyi oldu. Gerçekten de cok dogru. Fakat bazı insanlar da varki ne yaparsan yap ne kadar hakaret edersen et ne kadar vurursan vur devam edip kendilerinin hayatı icin bizim hayatımızı zehir ediyorlar abi. Allah askına sen söyle ya. Bunlar beni hayatımdan bıktırdı.
En İyi Cevaplar
eh işte çünkü kötü tipliler emolar hep kazanır iyiler ise kaybeder bu dünya kötülerin dünyası öbür dünyada iyilerin dünyası öbür dünyada iyiler kazanacak
02 Yorumla- +1 yıl
Kötü tipliler her zaman kaybeder. Benim çevremde ve bazı ortamlarda gördüğüm budur :) Bu dünya aslında iyilerin yaşayabileceği gezebileceği ve Allah'a şükürlerini sunabileceği geniş bir mükemmelliyetle donatılmıştır. Ama belki de inandığımız sınavın bir parçasıdır kötü ve bencil insanlar. Sabredemeyeceğim bu saatten sonra. Ama insanların da isterlerse dünyanın en yakışıklı erkeğini görseler onla bile bir kusurunu yakalamaya calısıp o kusur varsa dalga geçebileceklerini anladım. Çünkü bazı insanlarn tek amacı birilerini kötüleyip kendini en iyi en kusursuz olarak görüp yaşadıkları. Bu insanlar da hep kazanıyor :) Anlayamıyorum doğrusu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de aynen şu bahsettiğin karakterin dişi versiyonuyum.
hayat bizim gibilere zor valla kardeşim...
yaşım 30 u da geçti ama bu soruna hala çözüm bulamadım. kaderim bu diyip razı oldum. yapıcak birşey yok devir böyle... ya değişeceksin kötülerden olacaksın ya da bu duruma sabredip katlanıcaksın..03 Yorumla- +1 yıl
vallaha bugün dışarı cıktıgımda anladım. bu konunun mülayimlikle veya yakışıklılıkla alakası yok. milletin ego meselesi olmuş herşey. kendi tipine bakmadan milleti aşağılayıp mutlu olanlarla dolmuş hayat. vallaha kabuguna cekilmeye degmez yani. mülayimlik güzel şeydi hayatımda. ama bu vicdansız insanları gördükten sonra anladım ne demekmis igrenclik.
Cevap sahibi+1 yılevet burada bile senin dediğin örneklere sıkça rastlıyoruz malesef... en basitinden kısaboylular uzunboylulara çamur atıyor ya da uzun boylular kısa boylulara çamur atıyor. bu örnek daha içlerinde en masumu yani... peki sonuç olarak sen ne yapmaya karar verdin? değişip onlara mı ayak uyduracaksın? ya da aynen mülayim olmaya mı devam edeceksin?
gözlemimiz ve çıkardığımız sonuç bu ama önemli olan senin ne yapmak istediğine karar vermen. yani tarafını seçmen gerekiyor.- +1 yıl
sonuna kadar mülayim bir insan olucam. karakterim bu. benm hayatımda kotuluge ve asagılamaya yer yok. varsınlar dalga geçsinler. elbet kendi tiplerinin ne oldugunu bir gün onlara da ogreten olacak. benle dalga geçmelerinin sebebi ise kesinlikle tabiki de kendime bakmamamla birlikte olusan biraz kotu bir tip ve kendime guvensiz olarak yürümem ve kendime güvensizligim. Bu yüzden böyle davranabiliyorlar. Aynen gerçekleri görmek gerekiyor. Uzun boylular kısalarla dalga geçiyor kısalar ise uzun boyluların veya yakısıklıların aptal olduklarını söylüyorlar. Herkes birbirine camur atıyor malesef. Takmaya degmez insanlar yani. Anadolu insanlarını görüyorum gittigimde kosulsuz sevip sayıp dinliyorlar beni. Sadece sivilcelerime garip garip bakıyorlar. Ama onlar da alıskın degil o dogal ortamda boyle sivilce cokluguna :). Hayat uzulmeye degmeyecek kadar kısa.
Kötü çocuklara aşık oluruz :D
Mülayim insanlar da kırmaktan cekindikleri icin karşıdakini kendileri kırılırlar , yeri gelince bende burdayim hop demek gerek110 Yorumla- +1 yıl
Ya tamam silik bir karakter olacak kadar da değilim artık. Fakat nasıl diyim benle dalga geçen insana bile kötülük yapasım gelmiyor. Sadece gider misin başımdan diyorum. Yani benim içimde kötülük besleyecek bir karakter yok. Ne yapayım yani. Olmuyor :(
- +1 yıl
vallaha ne bileyim. ya tipi yerinde olmayan birileri tipime laf etmeye kalkıyor ya da hem tipi fazla saglam olmayıp hem sevgilisinin yanında takılıp hem de agır takılanlar dalga geçmeye kalkıyor. Böyle insanlara bir şey diyesim bile gelmiyor ki. Niçin bunu yaptıklarını anlayamıyorum bile. Kendilerinin ederini söylesen hayvan gibi üstümüze atlıyorlar. Artık insanlara inanamıyorum ne hale gelmişler.
- +1 yıl
Çok sağolun. Siz de ilgilendiniz. Fakat bu tür insanların egosu yüzündn birilerinin hayatı zehir oluyor. Bu tür insanların hayatlarını yasarken birilerini kırdıkları akıllarına gelmiyor mu acaba.
- +1 yıl
Teşekkürler :). Kusursuz sanıyorlar kendilerini. Bırak sansınlar. Elbet birisi vuracak ne olduklarını kendilerine.
- +1 yıl
:) tekrar tekrar sağolun.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
Hani derler ya iyi kızlar kötü çocukları sever diye sanırım o yüzden serseri abi tavırlı kişiler dikkatimizi çektiği için
01 Yorumla- +1 yıl
Ya tamam aslında. Daha yaşım 18. Bu yaşlarda istemem zaten pek sevgili. Ama bazı kızlar da egoları için niye milletle dalga geçiyor. Geçenlerde yakışıklı bir arkadaşım otobüse bindiginde onla bile dalga geçmeye kalkmışlar. Yani bu aslında herkese olabilecek bir durum. Fakat ben sık yaşadıgım için cok kotu hissediyorum kendimi. Ayrıca kızları da anlıyorum. Onlar da güçlü ve yakışıklı olmasa bile onları taşıyabilecek ve koruyabilecek bir erkek istiyorlar. Ama bizim gibi sessiz ve sakin insanlarda da bu özelliklerin hepsi var. Sadece cıkarmasını bilen yok. Biz tek basımıza cıkaramıyoruz ki.
Kızlar o kötü Komşu çocuğunu severler !
Annenin sakın onla oynama dedikleri...11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru. Ama ne yapalım boşverdim gitti :). Anladım cogu gercegi. İnsanlara karısamazsınız. Kimle takılmak isterlerse takılsınlar. Anca ana babaları karısır.
Tabiki ondeler, erkek mulayim olmamali. Erkek oldugunu hissettirmeli girdigi ortama
05 Yorumla- +1 yıl
Herkesin kişiliği farklı. Ortalıkta cok oyle kendine güveni tam kisiler var ve pek utandıkları şeyler de yok. Fakat bizim gibi kisiler ne yapsa da etse de olmuyor. Karakterimiz buna müsait değil malesef. Kızlar da demekki böyle erkekleri pek sevmiyor. Yapacak da birşey yok galiba.
- +1 yıl
Vallaha genelde evlenirken öne cıkar gibi bir şey diyorlardı durmadan mülayim insanlar. Ama o da yalan tabiki. Çoğu kızın demiyim de genelde kızların istedigi erkek sizin tarif ettiginiz gibi.
- +1 yıl
Bulamıyorum ki. Şu ana kadar karşıma çıkan bayanların cogu hep dalgacı ve sadece tipe ve güce onem veren kisilerdi. Bu 2 si olmayan erkekle dalga geçen ve egoları cok sisik kızlardı. Ama inanıyorum ki o kızı bulucam. Ben tipe önem vermem. Yeter ki karakterli olsun.
bende mülayim bir tipliyim tipim iyi de kızlar kötü anlasana
01 Yorumla- +1 yıl
Yok yani aslında benm de tipimin iyi olduğunu söyleyenler ve sivilcelerim iyileşmeye başladıgından beri daha da düzeldigimi ve soyleyenler oluyor. Yavaş yavaş değişiyorum işte inşallah iyiye doğru. Fakat bu aşamada nedense hep birileri dalga geçme eğiliminde oluyor. Hayır doğru da diyorsun çünkü her kız değil ama bazıları gerçekten kötü. Yakışıklı erkeklerle bile egosunun yükselmesi için dalga geçen kızlar bile var.
+1 yılonlarda özgüven var... sendede olabilir ;)
015 Yorumla- +1 yıl
Benm ozguvenimi tam yapılanırken gelip bir kız yıkıyor. Tamam artık tipe bakılmadan ego için herkesle dalga geçilmekte. Bu devirde sevgi saygı nerdeyse 0. Ama ne yapayım ki herşey yavaş yavaş düzeliyor.
- +1 yıl
Aynen kesinlikle bu devirde sevgi saygi bulmak çok zor, ama imkansız değil. Sen hep yanlış kişilere denk gelmişsin. Ego için dalga geçenlerin hiç birinin özgüveni yok, sadece öyle görünmeye çalışıyorlar. Aslında onlara karşı o anda polemiğe girmeyecek şekilde güzel laf edeceksin, haddini bilecek. Sende tepe takla düşmüş olmayacaksın, aksine daha bir özgüvenin olacak
- +1 yıl
İşte o an laf geliyor aklıma. Ama onlar 2-3 kişi olunca olmuyor. Ağzımdan çıkmıyor bir türlü o kapak laf. Bir de bazı erkekler (tipleri hakkında yorum yapmıyorum ama siz anladınız) yanlarındaki kızlara bazen beni gösterip egosunu tatmin etmeye calısıyor. Yanındaki kız da bana gülünce sanıyorki o benden daha kral daha insan daha bir iyi. Anlayamadım ki. Ama gerçekten de bazı insanlar hiç yanlış kişilere denk gelmeden yaşayıp gidiyor. Ben nereye adımımı atsam hep yanlış kişi. Çözemedim doğrusu.
- +1 yıl
aslında şansızlık demeyelim... senin ortam yanlış. Ve aslında sen seninle dalga geçmelerine izin veriyorsun. Ya lafını et, bombayı onlara at onlarda patlasın. ya da onların dediklerini hiç umursama. Kendine yazık ediyosun ya.. farklı ortamlara gir. Kendini daha rahat hissedeceğin bir ortama
- +1 yıl
Ben hayatımda azcık ortamlarda bulundum. Ama ortamları hep uzaktan gördüm ve tanıdım teker teker. Neyin ne olduğunu öğrendim. Ama ben temiz saf ve iyi yürekli bir sevgi ararken öyle bir dünya kalmadığını öğrendiğimde çok afalladım. Bir anda ne olduğunu şaşırdım bu insanlar bunlar olamaz dedim. Tamam hani benm de yüzümde sivilcesidir sakalıdır odur budur var. Ama ne yapalım. Babyface için önce bir geçmesi gerekiyor yüzümün. İnsanlar hiç birbirini anlamaz olmuş.1 tane sivilceleri çıksa dünyaları yıkanlar var. Benm yüzümde gani gani. Ama kendilerinde sivilce olsa hemen birini çevirip ordan laf atarlar. Aha onların sivilceli haliyle bile hala adamım ben der. Devir güçlülerin devri zekilerin devri değil artık. Devir kötü insanların devri. Ben bunu anladım.
- +1 yıl
devir kötülerin devri falan değil sen çok yanlış anlamışsın bence şu an asıl afallıyorsun. Sen temiz saf ve iyi yürekli sevgiyi aramaya devam et, biraz sabret ya... sivilcelerin eninde sonunda gidecek değilmi? Ozaman kimler pişman olacak haberin yok. Sen seni bu hale sokanları taktığın için ilerde kendine çok kızacaksın. Doğrudan asla vazgeçme, ve devir daima güçlü olanların devridir
- +1 yıl
Vallaha dışarı çıktım. Tam eve dönüyorum. Bir çift geçerken yanımdan ! bir de sessiz konuşmaya calısıyorlar hesapta! ne insanlar var bak görüyorsun falan diyorlar? Şimdi bana söyler misin ben bu insanlara ne yaptım? Kötülük mü yaptım? Hayır.
Eeeee. Ne bu tanımadıgı insanlarla dalga geçip kin kusmak? - +1 yıl
bazı insanlar vardır... kendilerini okadar yetersiz hissederlerki; başkaları onları geçecek diye ödü kopar :) kendi kusurlarını anca insanları ezerek kapatmaya çalışırlar. Hem kendi özgüvensiz sürülerine çekmek isterler, hemde kendini geliştirmen için önüne taş koyarlar. Sen mülayim olmaya devam et, ama... hak edene. Kendini bu konuda geliştirmeye çalış. Hemen hop diye olmaz bir kaç kere düşüp kalkarsın muhakkak ama sonrasında sağlam kişiliği olan sen olursun. Senin tek suçun onları gereğinden fazla takman
- +1 yıl
Çok doğru işte. Onları cok takıyorum. Bu da beni yıpratıyor. Ama bu tabir ettiginiz insanların da cogu beni nasıl tak diye buluyor ve çileden cıkarıyor onu anlayamadım. Mülayim kişiliğim zaten kızmama ve baskalarına sert olmama karsı cıkıyor. Zaten bu kisilikten de vazgecemem. Benim mizacım bu. Ne yapalım.
- +1 yıl
hayır o tür insanlar hep seni bulmuyor, onlar hep var zaten :) sadece sen onların her dediklerini takıyorsun. Sorun bu. Takmamaya çalışacakın, ilkten zor ama imkansız değil. Okadar taktığın için çok özgüvensiz duruyorsun ve onlarında egoyu tavan yaptırabilmek için biri bir yetersin yani
- +1 yıl
Ne bileyim. Yanımda bir arkadaşım olsa. Aslında çok var ama uzakta oturuyorlar. Sık sık bir araya gelemiyoruz. Zaten onlarla dolasırken ozguvenm de tam oluyor. Onlar beni tamamlıyor. Gülüyoruz egleniyoruz dolasıyoruz laf atmaya calısanı susturuyoruz rezil olunca kıpkırmızı oluyor konusamıyor. Ama o sevdigim arkdslarım olmayınca cok yalnızım.
- +1 yıl
işte senin için tek başına ayakta durabilmen için büyük bir fırsat ;) yapamam deme... yaparsın. O arkadaşlarınlaylek kendini nasıl güçlü hissediyorsan şimdide bunları uygulayabilirsin
- +1 yıl
Tek başıma biraz güvensiz oluyorum. Dün akşam iftar yemegine yetismeye calısırken yukardan biri baskasıyla konusurken gülmeye basladı yanındaki adam arkasını döndü ve eeee ne var bunda yani dedi digeri gülmeye devam etti. Aşağılamaya calıstı. Moralim bozuldu. Sonra da tanıdık bir abi dedigim biri arkamı donup ona baktıgımda birşey demedi ama önüme döndügümde senin ben tipini s. gibi birşey soyledi. Bu adamlar yüzünden sıkıntı yasıyorum. Yoksa her şey tam olacak aslında. Yüzümdeki sivilceler ve alamadıgım sakallar ve uzamıs saclarla beraber görüntüm tamam kötü ama kisiligimin narin oldugunu bilip boyle yapmaları da kafamı bozuyor.
- +1 yıl
Önemli olanda zaten tek başına güçlü olabilmek. Bak sen birazcık kendine güvenmeye başla öyle narin marinde görmeyecekler seni, içten içe öyle olsan bile :) Duruşun bile değişecek. Biraz zaman lazım sana :) olay sende bitiyor... şu dönem hassassın belli, ama bunu dışardakilere belli etmemeye çalış. Gördüğün gibi bir çok insan senin o haline kullanmaktan zevk alıyor. Buna izin vermemeye çalış
- +1 yıl
Kendine güven nasıl toplanır onu bile bilmiyorum. Kendimi bir toparlayabilsem. Patır patır gelir gerisi. Keşke benle de dalga geçen olmasa da ben de mutlu olsam ama nerde. Mesela eskiden de cocuklarla gezerken anneleri falan o cocuk kim gel oglum sana birşey soylicem derlerdi. Ne dediklerini anlayın işte. Dış görünüşüm yerine oturana kadar skntılar cekicek gibiyim. Ne yapayım yani. Bu olaylar onurumu cok kırdı. Toparlanamıyorum.
İyisin böyle, değişme.
08 Yorumla- +1 yıl
Zaten içimden hayatımda 1 kere bile kötülük yapmak gelmedi şu ana kadar. Kimseye kıyamıyorum bana kötülük etse de kızsa da. Bu yüzden eziliyorum galiba. Ne var yani kendime özgü tarzım varsa ve saf takılıyorsam. Bu benim hayatım değil mi ya. Neden bazı insanlar bizi hor görüyor.
- +1 yıl
Çok utangacım. En yakın arkadaşlarımla bile mesafeli konusuyorum. İcimi dokuyorum 1 gün sonra gelip birisi o konustugum konu hakkında dalga geçiyor. Yine bosalan kafam dertlerle doluyor. Olmuyor.
- +1 yıl
Bu çevremdeki kişilerin cogu olgun değil. Oturdugum yer birazcık sert bir ortam. Yani genelde ağır abilerin takıldıgı ve insanların güce onem verdikleri bir yer. O yüzden nereye gitsem bunlar cıkacak karsıma. Bu ortamda bana göre cok sıkıcı ve cok kaba. Yani yer alamıyorum içinde. Sıkılıyorum daralıyorum. Özgüvenm de boyle bir durumda oturamıyor.
- +1 yıl
Zaten çevremle baya mesafeliyim. Şaka yaptıklarında bile bana öyle karısmazlar. Ya da islerine yardım ettigimde severler ama isim cıkınca illa bir maraz cıkarırlar. Ayrıca hic tanımadıgım bir insan bile dalga geçmeye baslayınca artık kendimi eve kapatasım geliyor arada.
Neyse ki mülayim olmayı uzun zaman önce bıraktım.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben bırakamıyorum. Karakterim oldu artık. Bu yüzden de cok sıkıntı cekiyorum. Ama olsun. Her cekilen zorlugun arkasında kurtulus her zaman vardır. Yeterki sabret. Bu felsefeyle tutunmaya calısıyorum hayata.
+1 yılSabır güzel şey
01 Yorumla- +1 yıl
Bu olayların neresine sabredeyim ki. Onu bir anlayabilsem.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem