Size emir verilmesini nasıl karşılıyorsunuz? Siz insanlara emir verir misiniz? Emir kipi hayatımızda gerekli midir sizce? Olmasaydı ne kaybetmiş olurduk? Neden?
Ne emir veririm ne de bana emir verilmesinden hoşlanırım. Kimse kimsenin kölesi değil ve emir verme hakkına sahip değil. İnsanca rica ederim ve bana edilmesini isterim. Emir kipinde söylenilen hiçbir şeyi gerçekleştirmem. O an imkanım olsa dahi yapacağımı zannetmiyorum.
Güzel soru, Bu cümleleri kullanan insanları pek sevmem. Bir de emrivaki dayatmaları da sevmem. Bu cümleler ile konuşan, iletişim kuran insanlar oldukça asabımı bozarlar ve misli ile yanıt alırlar. Neden, şart cümlelerini sevmem. Liderlik kimliğim ön planda olduğu için emir verilmesinden hoşlanmam.
Emir kipinin bana kullanilmasini sevmem ben de kullanmam. İletişim için en büyük hatalardan biridir. Sağlıklı bir iletişim dili var iken emir kimi ile ortamı buz gibi yapmak gereksiz olur.
Emir kipi ile cümleler kurmak yerine kibar, nazik konusmak değerinizi her daim arttırır.
Emir kipiyle yapılan şeyi asla yapmam. Yapar mısın eder misin dese ağzına mı yapışır da emir kullanio yapacağım varsa da Bnde inat ediyorum gıcık oluyorum yapmıyorum