Seni en çok kim yıkabilir kim paramparça edebilir bu hayatta ailen eşin sevgilin dostun kim? Bence bana göre insanı en çok ailesi yıkabilir. #invictus16 💫🍀
Ailem. Ne yaşarsam yaşayayım eve gelince huzurlu ve mutlu oluyorum. Eğer başka bir şehirde okusaydım bu kadar güçlü kalamazdım. Çünkü biliyorum; Ben ne yaparsam yapayım ailem benim arkamda durur, beni bırakmaz. Ağlıycam jsjsjs
Bazen aile sanki onların yapacaklarını kolaylaştırman için dünyaya getirildiğini sana hissettirse de, aslında seni yokluğuyla en çok yıkabilecek potansiyele sahip olan kişilerin onlar olduğu gerçeğini unutmamak gerek. Bir insanın duygusal bağları kuvvetli olduğunu hissettiği herhangi biride yıkabilir tabii ki. Çokluktan nazaran bu olayı biraz bağ ile alakalı tutmak gerekir. Hayatının başında sana eşlik eden ailen ile seni eş dediğimiz, sana sona kadar eşlik edebilecek kişiyi kıyaslamak bana yakışmaz. Hepsinin yeri ayrı ve hepsi bambaşka yıkabilir.
Derler ki hayatta insanın başımıza gelen en fena şeyleri yakınları yapar.. Bunun sebebi de onlara yakıştıramaz, onlar yapmaz dediklerimizdendir diye lanse ederiz bizde.. Oysa kabahat bence birazda bizde.. Haddinden fazla değer, rezil etmeye yeter insanı serde, hayatta ve birazda gönüllerde.
Bir insanın diğerini yıkabilmesi için hakkında bir şeyler bilmesi gerekir. Bu bir şeyler herkesin bileceği tahmin edeceği öylesine şeyler değil tabiki. Sadece en yakınların bileceği derin şeyler. Bu derin şeyleri bilecek kadar yakın olanlar bizleri yıkabilir. Çünkü yaranın nerede olduğunu bilir. Seninde dediğin gibi aile bunun başında gelir.
Çok kez denendi ama yıkılmadım, hayata tutunmak konusunda inatçıyım. Ben sonuna kadar ayakta yaşamaya kararlıyım. Yıkılırsam hatalarımın yüzünden olur, kendi kendime yıkarım.
Ailemle o kadar yakın değilim ki arkadaşımda pek yok , olanlarda bunu beceremezler... Eş sevgili zaten nanay... Sokaktaki kedi köpeğin şansı daha yüksek...
Gece evimde kalan bir kız, 1,2 yıl önce sevdiğim çocuğun peşinden gitti ve benim özelim var dedi. Insanlar bunu duyunca olayı nasıl anlattın deyip iftira attin dedi. Ellerinden geleni ardlarina koymadılar. Ve bu kişiler istanbula sonra gelip beni burda buyuyen birini saf olmakla suçladılar. Hayatımın en kötü 3 yılıydı.
Bana zarar vereceğini düşünmediğim ve yakıştırmadığım kişiler en yıkıcı olanlar. Gerisine her türlü katlanırım ama en yakınlarımdan beklemediğim için onlardan gelen zarar daha yıkıcı oluyor.
Kendimize yakın gördüğümüz sevgi ve değer verdiğimiz her insan bunu yapabilir. Bu sebep ile kime ne ne kadar sevgi ve değer verdiğimizi iyi bilmemiz lazım.
Annem. Ki bunu yaptı da. Hayatım boyunca hep abim olsun isterdim. Aslında doğmuş da 2 gün sonra ölmüş. Ben de 15 yaşımda halamın mezarı diye abimin mezarına gitmişim. Mezarın başında bir tahta vardı o kadar eskimişti ki hiçbir şey yazmıyordu.18 yaşında bunu öğrendim. O zamana kadar da hep anneme abim olsun derdim. Meğer ben de onu yıkmışım,üzmüşüm hep.