Dünya'da 2.2 milyar hristiyan ve 1.1 milyar dinsiz var. Bu kadar insan yanılıyor mu sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılDindar olmak sorgulamadan inanmak demektir (Genel sürü mantığı budur), ateist Dünya'ya bakar bilimsel sonuç çıkartır, dindar Dünya'ya bakar hiçbirşey rastlantısız olmaz der. Herkesin kendisine göre örnekleri boldur, fikirler çatışır bir sonuca varılmaz, yüzyıllardır da böyledir, işin garip yanı herkes Dünya'yı kendi tanrısının gözünden görür, Işid gibilerin tanrısı sizinde gördüğünüz gibidir (O gerçek islam değil diye zırlamayın hemen, onların gözünde de sizin islamınız gerçek değildir), Mormonlar farklı bakar, Şii'ler daha serttir, Mason'lar çok daha farklıdır (üç kitabın birleştirilmiş halini kullanırlar), bu işin içerisinde bir de uzakdoğu insanları vardır (Onları ne yapacağız?), işin kötü tarafı, karşıt fikirde olanların sürekli birbirleriyle çatışması. Tabi bu durumdan nemalananlarda var. Tanrı var mı yok mu? Ne yazık ki bu sorunun cevabını kimse metaryal Dünya'da ispatlayamaz, ne dindarlarda diğer insanları ikna edebilecek geçerli bir kanıt vardır, nede diğer tarafta dindarların inançlarını sorgulamasına yetecek ispat, tam bir kör düğüm. Neye inandığınızın bir önemi yok, ne şekilde yaşamak istediğiniz önemli. Dünya'ya hangi pencereden bakarsanız öyle görürsünüz, peki ne zaman kendi gözünüzden saf (temiz, objektif) bir biçimde baktınız?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTartışılacak çok konu var açıkçası, senin gizli olman alacağın tepkiden korkuyor olman demektir 1. si. Bİ 2. si biz ne kadar ölümle burun buruna gelsekte tek bir İlaha inancımız olduğundan onun adını haykırarak ve şehadet getirerek ölümümüzü isteriz. Bilimsel verilere göre dünyada inanmayan nüfus çok. bir de şu açıdan düşün, neden hala evrim teorisi açıklanamıyor. Herkes bir inanç sahibi ya da değil ama hiç kimse sorgulama gereği duymuyor. Duyan kişide inanmıyor zaten. bir kaç örnek veririm şimdi onada inanmazsın gereği yok bence. İnancına saygılıyım ve bu karar kendince hür verilmiş bir karar olduğu için benim elimden gelen bişi olmaz. Sana başkaları gibi yan demem, diyenlerde sadece dine bağımlı oldukları için öyle diyolar. Çünkü onların dini onu gerektiriyor. Sözde ne kadar cahillik desende bu yargıyı kimse değiştiremez. Lakin zaman zaman hala eski kalıntılarda yazılar bulunuyor. Biraz araştırırsan ne demek istedğimi anlarsın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
15 Yorumla
Soran+1 yılValla daha yenilerde birisi otobuste allahuekber diyerek 3 kişinin bogazını kesti duydun mu bilmiyorum. Evet dogru barbar müslümanlardan korkuyorum.
- +1 yıl
Ya herkes bir olmak zorunda değil, insan özünü kaybedince ne yapacağını şaşırabiliyor. Ayriyeten suç oranının %78inin Amerikada işlendiğini ve ne sebebten olduğunu biliyorsundur umarım :D
Soran+1 yılAmerikadakiler allahuekber diyerek kafa kesmiyor çarpıtma. O barbar müslümanlara özgü bir öldürme şekli. İlla amerikayı örnek vereceksen. Amerika islam ülkesi değil ve çok gelismis, islam ülkeleri ise bildigin 3. dünya ülkeleri, hiç gelisememis. Bunu düşün bence biraz
Soran+1 yılO ırkçılık, bu ise din için adam öldürme
- +1 yıl
Valla amerika'nın gelişimi kimin sayesinde oldu dersen İngiltre. Onu geliştirende dinleri değil akıllarıydı. Şu an Türkiye devleti çok öncesinde dayanıyor. Sonradan müslüman bir ülke oldu. Senin bahsettiğin olay her gün yaşanan bişi değil, lakin ırkçılık her gün var Amerikada. Onun haricinde tecavüzü saymıyorum bile. Türkler Göktürkler zamanında gelme ve o zaman dinleri İslam değildi maalesef :S Şu an başkan Barack Obama fakat zihniyet hala aynı. Onun haricinde Amerika'nın bulunduğu zaman ordaki ırk kızılderili ve zencilerdir. Onlar bu kadar eziyet görmeseydi şu an ki durumlar çok farklı olabilirdi. Bunuda unutmamak lazım :S
Bir örnekle anlatayım;
Siz hiç gördünüz mü kendi kendine yapılan bir bilgisayar, telefon vs. akılına gelen her şey?
Kendi kendine yapılan bir program?
Düşünsene bilgisayarın kasasını. Her biri ince bir ayar içeriyor. Teller, ekran kartı, İşlemci vs.
Biri farklı bir yerde olsa bilgisayar çalışmayabilir vs.
Evet insan yapıtı.
Veya bir bilgisayar programı düşünün hatta oyun olsun.
Oyunda her bir playerin farklı farklı hamleleri var. Programcı da en fazla neyi yapabileceğini kodlamıştır.
İşte evren de öyle bir düzen içinde... Fakat bunu yapan bir insan değil, Allah !
İnsanlarda içindeki programa göre hareket eden bir player. Fakat düşünceleri ile... Ruhları bir işlemci niteliği taşır. Kendi seçimini kendi yapan insandır.
Nasıl bir
player sadece komutlara göre hareket eder başka hareketi yapamazsa
İnsan aklı da Allah'ın sınırı koyduğu yere kadar gidebilir.34 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılgüncellemelerine artılar gönderiyorum :D
yahu niye olacak anne babalarından öyle gördükleri için. hristiyan olsalar müslüman mı olacaklardı yooo kaç müslüman İncil okumuş da sallıyor.
şu işi biraz sorgulayan insan dinlere inanamaz yahu mümkün değil. he tanrı inancı konusunda kesin konuşmayacağım ama tanrı var da birilerinin yüzü suyu hürmetine evren yaratıyor da garip garip kurallar koyuyuor da kitap gönderiyor da sonra cehennemlik ve cennetlikleri belirliyor da üstelik hayat boyu yasakladığı zina ve alkolu ödül olarak sunuyor da... yahu bu kadar saçma sapan bir tanrı varsa da atsın cehenneme yanalım, araplara huri olacağımıza einsteinla spinozayla çene çalarız04 Yorumla- +1 yıl
saçmalıyorsun bence
- +1 yıl
yoo o son paragraf gayet mantıklı
Soran+1 yılBir ustundeki kiza bak. Degistirildi diyerek okumuyorlar. Kendilerini kandiriyorlar
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
39Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSığınma, bir çaresizlik ifadesidir, Sığınana, sığınılanın sonsuz güç ve kudretinden faydalanmak, onun tarafından korunmak ister, Bu nedenle de sığınır ve yardım ister. Bu anlamda sığınabileceğimiz tek varlık, her şeyin, sahibi olan ve herşeye gücü yeten Allah (c. c9′tır.”Nelerden Allah’a sığınabiliriz?” soeusuna ise resul-ü Ekrem (s. a. v), Ebu Hureyye’den rivayet edilen bir hadiste şöyle cevap veriyor.
“Cehennem azabından Allah’a sığınınız. kabir azabından Allah’a sığınınız. Mesih Deccal’ın fitnesinden Allah’a sığınınız. Ölüm fitnesinden ve hayatta olan insanların fitnesinden Allah’a sığınınız.”
Çünkü insana en çok zarar yine hemcinsinden gelir. dedikodu yapmak, gıybet etmek, şerefini ve onurunu çiğnemek, suizan, hırsızlık, katletmek, yalan söylemek, iftira yoluyla zarar vermek, sadece insanların yapabileceği kötülüklerdendir. keza yanlış yollara saptırmak, günaha ve düşmanlığa sürüklemek, sonunda cehenneme gitmesine sebeb olmak da yine insanların yapabileceği şeylerdir.
Bu nedenle insanların şerrinden ve fitnesinden Allah’a sığınmak yapılabilcek en doğru davranışlardandır.
Şifa ve deva kesinlikle sadece ve yalnız Allah’tadır. Bu yüzden de başımıza gelen bela, musibet, hastalık gibi durumlarda ilk gidceğimiz ve çalacağımız kapı onun kapısı olmalıdır.10 Yorumla
+1 yılÇevrene şöyle bir bak bu kadar güzellik tesadüf sonucu mu ortaya cıkmıs? sonra kendine bak, vücüdundakı organların nasıl mükemmel bir düzenle çalıştıgını düşün. hepsi birbirine bağlı çalışıyor biri olmazsa diğerleri aksıyor. sonra karpuzun ağaçta yetiştiğini düşün? çevrene şöyle bir göz at... hepsi Allah'ın varlığına bir kanıt. Hepsi Allah'ımızın bize verdiği birer nimet. Sonra aç Kur'an-ı kerim oku orada her şeyin açıklaması var. Allah'ın varlığından ve birliğinden şüphe etme.
45 Yorumla
Soran+1 yılİncil ve tevrat okudun mu?
- +1 yıl
onlar değiştirildi. değişmeyen tek kitap Kur'an-ı Kerim. bunu da mı bilmiyorsun?
Soran+1 yılİncil ve tevrat okudun mu? Cevabimi gerizekali bir cocuk bile anlayabilir. Okudum veya okumadim diyeceksin
- +1 yıl
insanlar tarafından değiştirilmiş bir kitabı neden okuyayım Allah'ın koruması altında olan Kur'an-ı Kerim varken?
- +1 yıl
OKUMADIM. al oldu mu :)
+1 yılçünkü ben bu yolun doğru olduğuna inanıyorum, herkes kabul etmek zorunda değil ki. herkes dini sorgulamıştır illaki. her insan aklına yatanı seçmeli aklına yatmayan bir fikre de saygı duymalı. ben müslüman olabilirim ama madem müslümanlık hoşgörü dini kimseyi müslüman değil diye sorgulamamak lazım yorumlara bakınca belirtmek istedim.
30 YorumlaZamanında resmle, tasarımla uğraşan biri gibi doğaya ve doğadakı canlılara baktıkca, en güzel ressamın O olduğuna inanmaya başladım.
https://hizliresim.com/p4rG7L
Sence bu nakış ve rengler kendiliğinden nasıl olur?21 Yorumla- +1 yıl
https://hizliresim.com/lYnOBb
Bunun gibi canlılar trilliyonlarladır
Mesela evren ve insanın yaratılışı bunlar rastlantı olmaz değilmi evren kendi kendiliğinden mi oluştu insan rastgele mi yaratlıdı bunların hepsi insanın yapamayacağı şeyler bunlar sayesinde insandan üstün bir gücün olduğunu anlayabiliriz ama en önemlisi maneviyat yanlış yaptığımızda üzgün olduğumuzda bu üstün gücün yardım edeceğini düşünebilirim herhalde
10 Yorumla
+1 yılÇünkü insanoğlu hayatta ve kainatta hiçbir şeyin tesadüf olduğunu düşünemez, dolayısıyla bunların bir yaratıcısının olması gerektiğini düşünür. Ancak ateistlere sorarsanız evrenin tamamen bir tesadüf sonucu meydana geldiğini savunur... Bu da bana hiç mantıklı gelmiyor. İnsanoğlundaki bu inanç duygusu kendisini Allah'a inanmaya sürükler... Ne kadar dinsiz ne kadar ateist olduğu beni ilgilendirmez... Ölene kadar ben Allah'ın yolunda gitmeye ve ona inanmaya devam edeceğim...
12 Yorumla- +1 yıl
Sana İhlas suresi ve Ayetel Kürsiden ayetler okuyayım, "Allah birdir (samettir) tektir, eşi ve benzeri yoktur... O doğmamış ve doğurulmamıştır... Gökleri ve yeri yaratan O'dur ve bunları yönetmek O'na zor gelmez... O çok yüce ve çok büyüktür..."
- Kişilik & Karakter konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılEtrafimizdaki herşeyin bir tesadüf sonucu oluşması mantığımıza yatmıyor ve doğadaki çoğu düzendede Allahın varlığının kanıtlarını görüyoruz. Ve her insanin inanmaya ihtiyaci vardir hiçbir ilahi adaletin olmadığına insanlar inansa dünyanın halini bir düşün. Ahlak, Edep, İnsanlık diye birşey kalmazdı, herkez kendine çalışırdı.
00 Yorumla Dünün dinleri bugünün mitolojisidir bugünün dinleri yarının mitolojisidir dost en basitinden 50.000 yıllık insanlık soyu var 1400 yıllık islam var 48600 senedir neden gelmedi bunu düşünsün inananlar aptallar sorgulamadan inanır zekiler birşeye inanmadan sorgular araştırır dostum :D
00 Yorumla
+1 yılİnanma sebebim, bilmediğim sorulara Allah demek için değil. Evrende anlamlandıramadığımız şeyleri tanrı fikri ile anlamlandırma olayına katılmıyorum. Lakin genel inanış benimkinin aksi yönünde sanırım.
Soruna cevap olarak: Varlığımı manalandırmak için. Aksi takdirde fazla anlamsız02 Yorumla- +1 yıl
bravo! işte objektif bir cevap. aslında inanmanın altında bu psikoloji yatar. yok, hiç birşey yaratıcısız olamaz, yok bilgisayar kendindenmi oldu yok vırt yok zırt. hepsi uydurma bahaneler. sadece boşuna inanmadığımızı kendimize ispatlamak, şüphelerimizi gidermek için kendimizce arkasına sığındığımız bahaneler...
- +1 yıl
Varlığı manalandırmak en temel gereksinim. Yukarıda çok net açıklamadım ve açıklamaya da uğraşmayacağım bunu. Lakin senebi korku filan değil. Ölmekten, yok olmaktan korktuğum için değil inanma sebebim. Herneyse.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeş senin gibi insan çok gördüm bunlar hep dinini fazla sorgulamaktan oluyor çoğu insan fzla sorguladığından boşluğa düşüyor dinden dönüyor güleceksin ama şeytann oyununa geliyorsunuz insan aklının hayal edemeyeceği bazı şeyler vardır sen sadece inan ve gerekleri yap dicemde sen çoktan dinden dönmüşsün herhalde
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 394 cevap paylaştı. Senin neden inanmadığını merak ettim şimdi. Görmediğin için inanmıyor olabilirsin ama o 2.2 milyar hristiyanın inandığı din ve kitabı düşünelim. Her gelen değiştirmiş keyfine göre yazmış kitabı ve onlar ona inanıyor. Fakat bizim bir kitabımız var ve ilk günkü gibi duruyor hiç değişmeden ve bilimin şimdi bile ancak çözebildiği şeyleri içinde barındırıyor. Bu mümkün mü sence? Bir insanın o zamanlarda bu kadar şeyi bilmesi?
02 Yorumla
Soran+1 yılKimse yogurdum ekşi demez. Kuran degistirildi deseler, inanır mısınız? Az akıllı olun herkesin dini kendine göre iyidir tabi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak sen şu bilmişe..
Dünyada 2.2 milyar hristiyan 1.1 milyar dinsiz insan varmış kanıtın var mı? yahudi deseydin bari mantıklı olurdu..
Dünyada 3 milyardan fazla müslüman var onlar yanılıyor mu peki? hepsi de eli yüzü nurlu insanlar. !
tr.wikipedia.org/.../%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_M%C3%BCsl%C3%BCman_n%C3%BCfusu25 Yorumla
Soran+1 yılYani soruma verecek cevabın yok ve kıvırıyorsun öyle mi?
- +1 yıl
Attığın kaynak seni yalanlıyor galiba..
İslam, Hıristiyanlık'tan sonra dünyanın en çok inanılan ikinci dinidir. Bir demografik araştırmaya göre, İslam nüfusu dünya nüfusunun 1.57 milyar inananı ile %23'ünü oluşturmaktadır
diyor vikipedi.. Sen ise 3 milyardan fazla müslüman var diyorsun :/
Şaka gibisin.
Vikipedi'den alıntı yapalım güvenilir kaynak.
2 milyardan fazla inananı ile Hristiyanlık dünyanın en yaygın dinidir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hristiyanl%C4%B1k
Cevap sahibi+1 yıl2 milyardan fazla inananı ile Hristiyanlık dünyanın en yaygın dinidir. Bunu neye dayanarak söylüyorsun ablacım? daha 18 yaşındasın boyundan büyük işlere karışma onun için. İnançsız olabilirsin kimsenin dinini eleştirmeye hakkın yok :) Attığın yorumda senin inançsız olduğunu gösteriyor öyleyse... Ne dersin ? Ergenlik işte.
Cevap sahibi+1 yıl2 milyardan fazla inananı ile Hristiyanlık dünyanın en yaygın dinidir diyosun bunu neye dayanarak söylüyosun? orada yazmıyor da :)
Cevap sahibi+1 yılbunu diyen keşke gizli olmasaydı
+1 yılTanrının varlığını dokunarak bile anlayabiliriz şöyle ki elini koltuk altından itibaren aşağıya kaydırdığında inci gibi sıra sıra dizilmiş olduğunu görürsün. Elbette bir dizeni var. Aslında tanrıya inanmayanlar bile her yeni bir günde güneşin doğacağına inanarak aslında onu programlanan inanmakta veya her temmuz mevsiminde havaların ısınacağına inanaraktan onu o şekilde var edene inanmakta..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem, Hristiyan (İngiltereli) Babam, dinsiz. (Türk)
Ben Müslümanım Elhamdülillah.
Kimsenin etkisi altında kalmadım. Doğru yolun bu olduğuna inanıyorum kesinlikle. Yüce Allah'a inanmamak zor... Yeri, göğü yaratan Rabbim bize sayısız nimet, eşsiz güzellikler vermiş. Baktığımız her yerde bir plan, düzen, sistem olduğunu görüyoruz di mi? Allah'ın ol demesi yeterli. Delil mi istiyorsun. İNSAN?30 Yorumla
+1 yılKimisi hiç uğraşmaz kabullenir
Kimisine göre mantıklı olan budur
Kimisine göre yalnızdır ve dayanacak birini arar
Kimisi korkudan
Kimisi beğendiğinden
Böyle gider aga bu ben böyle sorgulayıpda tartışıpda müslüman olan göremedim nedense hep bir kuşku olur çünkü kesinlik yoktur varlıgınada yoklugunada00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılBilime görede evrenin bir başlangıci vardır. Bu başlangıç kendi kendine olusamaz. Zaten evren sonsuz olsaydı zamanda bize sonsuzdan gelirdi. Bigbang denen hadise aslında tamamen dogrudur ama evrimcilerin dedigi gibi kendi kendine olmamistir. O denli biseyin kendi kendine olup böyle düzenli ve sistemli bir kainatin ortaya çıkması imkansızdır. Evrime genel olarak bakarsaniz ateist olursunuz ama derinlerine inerseniz bir yaratıcı olduğuna inanirsiniz
00 Yorumla Her insanda inanma fıtratı doğuştan vardır bilimsel olarak kanıtlandı bu, ikincisi islamın ilk emri oku ve oku kavramı geniş kapsamlı sorgula araştır anlamına da gelmektedir ben sorguladım ve şuna inanırım bilimin ilk bardağı insanı ateist yapar dibi ise insanı ALLAHa kavuşturur çünkü yörüngeden toza kadar onun yaratılış eseridir e ALLAH a inanmamın en önemli sebebi ise dinlerindeki mükemmel olan ahlaki kurallar bütünüdür, islam uyanış dinidir ama birçok müslüman uyumakta.
00 YorumlaBoş ver inanma İncil'i Tevrat'ı zeburu okudun sanırım cevaplarda denk geldim Kuran'ı Kerim'i oku o sana yol gösterir
Bir soru eline bir iğne battığı zaman Can'ın yanıyor o acıyı bana gösterebilirmisin12 Yorumla
Soran+1 yılAcıyı beyin nöronlarında hissedebilirsin ve dalgalar halinde görüntülenebilir. Sen Allahı hayatında kaç kez hissettin de konusuyorsun?
+1 yılBİZİ annemizin karnından dünyada getiren topraktan bizi hiç yoktan var eden bizleri vucuda getirdiği gibi bir çokta bunun yanında akıl veren irade veren sevdiklerimizle bizleri mutlu kılan ve anne baba ilşkilerini ve yine bize bir şeyleri öğretmekle kalbimizede vicdanı merhameti acıma duygusunu şevkatini veren ALLAH tır (c. c.) : Celle celaluhu...
02 Yorumla
Soran+1 yılSeni annenin karnından dünyaya getiren eben'di eben. Kadının hakkını ver
- +1 yıl
ALLAH senin yardımcın olsun kardeşim
Yanılıyorlar tabiki hiçmi bilgin yok ya son peygamber Hz. Muhammed (sav) müslümandı ve indirilen son kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'dir ve en son ki geçerli din bizim dinimizdir. Ku'ra-ı Kerim'de hepsi yazıyo..
18 Yorumla
Soran+1 yılİnek en azından süt veriyo kardesim. Allah ne vermis bugune kadar?
- +1 yıl
Senin gibi insanlara bile konuşabilme, yüreyebilme, dünebilme yeteneği vermiş yetmezmi? Senin gibi insalara bile yiyecek içecek vermiş yetmezmi? Senin gibi insanlara bile bu dünyada yer vermiş yetmezmi? Dahada önemlisi tüm insanlara bu dünyayı vermiş bu güzel nimetleri vermiş yetmez mi?
Soran+1 yılVerecek tabii
Soran+1 yılafrkaya ne vermis?
+1 yılİnancın bir sebebi olması, mantıklı bir açıklaması olması gerekmiyor... İnanmak içimden geliyor. öyle ki aksini çok rahat kanıtlayabileceğim, inanmamak için onca sebep bulabileceğim halde.. sadece inandığım için inanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılÇevrene bak bu muhteşem düzen kendi kendine mi oluşmuştur sence -_- Allahın varlığı için milyarlarca kanıt var çevrene bak
24 Yorumla- +1 yıl
Canlılar doğaya uyum sağlamak için kendilerini geliştirdiler. Dünyadaki koşullar insan için yaratılmamış dünyadaki koşullara göre canlılar şekillenmiştir. Eğer dünyada oksijen olmasaydı muhakkak ki şu an oksijene ihtiyacı olmadan yaşayan canlılar olacaktı. Yani oksijen canlılar için yaratılmamış, canlılar oksijen kullanma isteyi ile şekillenmiştir.
Doğa şartları şu an gördüğümüz canlıarı oluşturdu. Bu doğa şartları için canlılar oluşturulmadı.
Bir de şöyle düşünün. Kaldırım taşları dizdiniz. Kaldırım taşlarının arasından bir bitki filizlendi. Kaldırım taşları özel olarak o bitki filizlenmesi için mi dizildi yoksa öyle dizildiği için mi bitki filizlendi? Nedenlerle sonuçları karıştırmamanız dileği ile. - +1 yıl
Ayrıca insanlar tek gözlü evrilmiş olsaydı bu mucize olarak görülecekti. İnsanlar buna alışmış olacaktı ve çift göz saçmalık olarak görülecekti. Harika akıllı tasarım denilecekti ve muhtemelen böyle olsaydı"Çift gözümüz olsa her şeyi çift görürdük. Yüce tanrı bizi en iyi şekilde yaratmış" denilecekti.
Bu da aslında akıllı tasarımın insanın beyninde şekillendiğini gösterir... - +1 yıl
Evren de,"muhteşem düzen"den önce kaos vardı. zamanla herşeybir düzene oturdu. akıllı tasarım olsaydı eğer, herşey baştan düzenli olurdu. dünya milyarlarca yıl meteor bombardımanına maruz kalmaz, ilkel canlılardan başlayarak yüzmilyonlarca yıl süren bir evrim yaşanmaz, herşey baştan mükemmel ve bir düzen içerisinde olurdu. kutsal kitaplara bir bakın, tanrı dünyayı altı günde yarattı der:) sırf bu bile akıllı bir insanı, inandığı dini sorgulamaya sevkeder.
Soran+1 yılÇevrede muhtesem bir düzen yok.
Bugun deprem olsa önce sızın gıbıler allah dıye bagırmaya başlar burada mıllete bos bos sorular sor
316 Yorumla- +1 yıl
Sensin bence aıl cahil olan beş parmağının beşi bile aynı değil, seni yaratan nefes almanı sağlayan Allah inanmıyorsan bunu karıştırma herkesin inancı kendinedir ama inanmayan bir gün yandığında dnüp yalvaracaklar Allahım bir sanş dyeişte o zaman vay hallerine geç olacak çünkü geri dnüş yok ancak tevbe edip doğru yolda olursan kardeşm işte o zamanda sana cennet kapıları açlr çnkü inancn Allahdr onun tek olduğnu başka yaratıcı olmadğnı ona yaptğn şeylerle doğru şeklde yerine getrrsen mutlu huzurlu olursun
Soran+1 yılAklı olan neden inandıgını bilir. Sen aptal mısın da niye inandıgını bilmiyorsun?
Soran+1 yılUlen deli cennet cehenneme de siz karar vermeyin günah la
- +1 yıl
O zaman Allaha inancı olan her aptal bir akıllıdan daha akıllıdır. Çnkü inancı vardr. Neye inandığmı bliyorum syle dşün varz ama neden niçn, ölüyruz peki nereye gidiyoruz. Şehitler niçn grünyor da dğer insanlar grnmyor bu bir soru değldir anlş anlama bunları dşnmek brazda olsa bana Allahn varlğnı gsteriyor. Olüm bir kurtuluş değildir, gerçeğe kavuşmadr. Ne de olsa topraktan geldik toprağa geri gidicez. Allahn bize verdiği bu güzel nimetleri iyi değerlendirmek lazm, pişmanlk da gzeldir tabi doğru yolda oldğun srece
Soran+1 yılPeygamberler de uçurmus onları unuttun :D Sonra denizi ikiye ayırmıs. Gerçi şimdi uçuramıyor ama olsun uçurmus zamanında boru mu
- +1 yıl
Hz. Muhammed (s. a. v) son peygamber oldugunuda mı öğretmediler sana?
Soran+1 yılHem deli hem ergen mk salagi
Sizden farklı olarak biz tüm etrafımızdaki güzelliklerin Allah tarafından yaratıldığını biliyoruz. Zaten bunun için Allah akıl vermiş bize mantık vermiş, biraz siz de gözünüzü açarsanz göreceksiniz
32 Yorumla- +1 yıl
Biz gözümüzü açtık da yol değiştirdik :) uykulardan uyanmanız dileğiyle.
Soran+1 yılYahu nereden biliyorsunuz şaka mısınız? Biliyoruz diyorlar bir de. Kanıtla hadi
+1 yılSen hristiyan mısın? Ben yaratıcının varlığına inanıyorum çünkü hiç bir şey biri yapmadan kendiliğinden oluşmaz tesadüfe inanmam.
14 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi mantıklı cevaplar lazım sadece. Gördügün gibi aklı yetmeyenler hemen hakaret ediyor. Seninki gayet güzel bir cevap.
- +1 yıl
Din konusunda herkes konuşamaz onlara göre kesin yıkılamayacak tabudur din o yüzden. Hakaret edenleri görmezden gel. Teşekkürler bu arada ama soruma cevap vermedin hristiyan mısın? Neden Hristiyan ve dinsiz sayısına örnek verdin ki? 3 büyük dine mesup sayısı birbirine yakın sayılardadır.
Soran+1 yılHayır değilim. Müslümanlar en dogru dinin islam oldugunu iddia eder. Neden o kadar hristiyan yanılıyor size göre dedim? Yani herkesin dini kendisine dogruysa, o zaman dinlerde dogruluk diye bir sey yok demektır
- +1 yıl
Müslümanlarda görürsünde her dine mensub kişi kendi dinini savunur. Zaten dinlerin ortak bir yöne varken neden savunurlar anlamıyorum. Bu sadece kibir ve ego yüzünden. O tip kişileri kaideye alma. Çoğuda mantıksız konuşur. Doğar doğmaz hangi toplumda doğduysa o dine göre yetiştirilir her din tanıtılıp sen seç demezler biraz doğmatik adam gibi cevap verememeleri.
Budistleri unutmuşsun. budizmde tanrı ve cennet-cehennem gibi kavramlar yoktur ama buna rağmen ahlaksız değilllerdir. hatta çoğu müslüman ve hristiyandan daha mütevazi ve barışçıldırlar.
00 Yorumla1.1 milyar insanin dinsiz oldugunu nerden duydunki :)) ayrica neden allaha inaniyorum en basitinden şu
https://m.youtube.com/watch?v=_wMaY5Urqs4müslüman oldugum icin kurandan ornek vereyim dedim
01 Yorumlaİnanmiyorum. İnananlarin cogu da arastirmamis, ailesinden ne gorduyse onu uygulayan insanlar. Bu yuzden yorma kendini.
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten inanç sürü psikolojisidir. Ben şimdi desem ki ''Zorunlu din dersleri saçmalıktır, kimikte müslüman yazması saçmalıktır'' Sence bu kadar müslüman, pardon hosgörülü müslüman beni ne yapar :)
Kafamız çalıştığı için ve bizi bir yaratanın olduguna inandıgımız için Allah'a inanıyoruz. Ama sende beyin yerine fındık tanesi olduğu için bu durumu algılayamıyorsun. O yüzden sana ne desek boş. Gerçi sanada kimse acıklama yapmak zorunda değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılcalısıyor
Bu kimseyi alakadar eder mi? Bende ateistim ve inanmıyorum ne var bunda sonra senin gibiler yüzünden böyle tartışmalar çıkıyo ve insanların ağzından ateistler hakkında kötü ve alakasız şeyler çıkıyor..
02 Yorumla- +1 yıl
Terbiyeni takın saçma sapan konuşma evet buna takıldım sizin gibi Neden allaha inanıyorsunuz? Neden müslümanlar böyle? Neden din böyle? falan diye soranlar yüzünden yıllardır kavga içindeyiz ve herkesin kendi dini kendi görüşü ya bunu sorucak kadar yaşın ufak ya da yenice dini yargılamaya başlıyosun.
+1 yılBu koskoca kainati yaratabilecek birisi insan olamaz. Uzayli olamaz. Bizi her dakika gorecek duyacak biri Allah'tan baskasi olamaz. Bu yuzden Allah'a inaniyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılUzaylı neden olamaz?
- +1 yıl
Uzaylı neden ilk once uzaylinin nasil bisey oldugunu soleyim. İnsanlar televizyonda ya da internette uzaylilarin seklini hep ayni sekilde bize gosterirler yani insan boyutlarinda bisey. Yani insan boyutunda birilerinin bu koskoca evreni yapamayacagini dusunuyorum bu herkes icinde oyle bence. Zaten uzaylilar evreni yaratsaydi dunyaya geldigi seklindeki haberlerin olmamasi gerekirdi. Gorunmez olurlardi. Bence uzaylilarin yaratmasi imkansiz. Sen nasil dusunursun bilemem tabi. Hristiyanlarda Allah'a inaniyorlar sadece dinleri farkli. Neden onlar Allah'tan baska birine inanmiyorlar bu da var
Soran+1 yılİyi de kim görmüs uzaylıyı, onlar sadece kurgu.
- +1 yıl
Uzaylinin oldugunu nerden biliyorsun?
kimsenin inancini bence tartisamazsin inanir inanmaz durum farkli herkeste, ayni zevkler gibi sever sevmez bu boyle yani :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen inanmiyosan seni inandirmak için uğraşmicam. İnanıyorum işte var bir sebebi. Inanmayanlara da saygı duyuyorum herkes bir gün herşeyin bedelini ödeyecek zaten :))
11 Yorumla
Soran+1 yılBeni ugrastır demedim. Soruyu bile anlayarak okumuyorsunuz, kuranı nasıl okuyup anladınız yahu siz?
Sen bu soruları sormaya devam et Allah seni yanıltsın gör o zaman :)
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet tipik müslüman bedduası. Biraz zeki taklidi yapın
Yaratıcıya inanıyorum en kesin sebebi de paranormal varlıklar
00 Yorumla
+1 yılİsteyen istediği dine inanabilir bundan sanane yarasi olan gucunur aslanim hadi isine bak laf kalabaligi yapma
10 Yorumlaİçimde hissediyorum onun var liğini inkar edemem :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAyıp ayıp nasıl laflar bunlar ya, çoluk çocuk var. İçimde hissediyorum falan cıkcık terbiyesiz.
Evrendeki herşeyin sahipsiz olmadığına inandığımız için Allaha inanıyoruz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 804 cevap paylaştı. sana bir soru ozaman hava var mı sende tabiiki var diyeceksin o zaman gözle görünür göster bana
19 Yorumla
Soran+1 yılNiye inanıyorsun? Soruya soruyla karsılık verme.
Soran+1 yılYeni soru sormak istiyorsan git sor. Burada benim borum öter
- +1 yıl
O Allah öyle Allah ki senin karşına böyle güzel insanları çıkarıyor da sen hala o cahiliye müşrikleri gibi inat ediyorsun O Allah öyle güzel Allah ki sana hayatın en güzelliklerini vermiş hala sen inat ediyorsun birgün başına bir felaket geldiğinde o zaman Allahın sana şah damarından bile yakın olduğunu hissedersin ama iş işten geçmiş olur
Soran+1 yılAilem verdi bana hayatın güzelliklerini. Kaldı ki hayat herkese güzel değil. Haklısın afrikadaki çocuklar dua etse aç kalmayacaklar aslında
Soran+1 yılPatronu verdi. Tavuk yumurtadan çıkar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıyamet alameti işte mübo, kıyamet vakti inananlar azalacakmış. Sen hala ağzını ayır :D
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. inanç sorgulanmaz. Zira kimse inancını ispat edemez. Sadece süslü laflar eder.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadar insan hangi konuda yanılıyor mu bu kısmı kaçırdım ben galiba
00 Yorumla
+1 yılBen deist olarak tanrıya inanmayı tercih ediyorum
211 Yorumla- +1 yıl
Teist değilim yanlış anladın :)
Soran+1 yılYa deli işte, hee de geç :D
- +1 yıl
haha :D
Soran+1 yıldeniyor işte, agızda da yayılıyor. tanrı tanrı tanrı tanrı
- +1 yıl
Deli1994, nickinin gereklerine uyup niçin tedavi almıyorsun?
Mümin kardeşim mesajlarını açar mısın <3 - +1 yıl
sakin arkadaşlar :)
- +1 yıl
:D deli bilerek yapmadıgın ıcın gülüyorum
+1 yıleşhedüenne ilahe illallah ve eşhedüenne muhammeden aptüü ve rasülühü
01 Yorumla- +1 yıl
Lütfen şunu sonuna kadar dinle kardeşim. https://youtu.be/55cnYaj7wfc
+1 yılallak yoksa camileri boğaz köprüsünü minareleri eyfel kulesini kim yaptı haa?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsorgulamaya başladığına göre içinde soru işaretleri var sanırım. şeytanın oyunu bu kardeşim sakın kanma!
14 Yorumla- +1 yıl
yapma kardeşim sorgulamamız gerekiyo sorgulamadan gelişemeyiz
Cevap sahibi+1 yıliyidir bir bakıma sorgulamak aslında.. daha çok inançlı olduğunu gösterir:)
Soran+1 yılSaol bacım sayende tekrar müslüman oldum. Dinimiz amin bismillah. Hemen hacca gidicem
Cevap sahibi+1 yılciddi misin yoksa?
Hristyanlar Allah değil Tanrı diyorlar kapiş sadece isim farkılılığı var
00 Yorumlabana bilincin ve yaşamın kaynagını göster ben de inanmıyim
07 Yorumla
Soran+1 yılSen bana bunların kaynagının allah oldugunu göster ben de inanayım
Soran+1 yılkim demiş yasamın kaynagı diye?
Soran+1 yılkimin meydana getirdigi belli degil arkadasım. Sadece herkes inandıgı için inanıyorsun. Din budur zaten sürü psikolojisi.
- +1 yıl
merak etme ben salak degilim yani kelime oyunlarına gelmem sorgulamadan birseye inanmam inan bu konularda bircok ateistten daha fazla bilgiye sahibimdir şüphen olmasın çünkü zamanında bende cok süpheye düştüm ve ateistler gibi kolay yoldan amann tanrı yok işte gibi bir basitliğe kaçmadım ve annemin babamın diğer insanların neye inandıgı umurumda bile değil beni sadece kendim ilgilendirir , sana sunu diyorum hayataın kaynagı kimse ve bilincin kaynagı kimse benim rabbim odur... şu an senin de için rahat degğil cok iyi biliyorum buraya soru sorarak kendi içini rahatlatmaya çalışıosun farkındayım , felsefeyle cok içli dışlı biri olarak sana şunu söyliyeyim ki dini islamı veya herhangi bir dini arastırırsan bunu kesinlikle o dine mensup oldugunu iddaa eden insanlara bakıp yapma direk o dinin kököni olan kutsal kitabını okuyarak yap
- +1 yıl
arkadaşım sen sürü psikolojisi demişsin de inanan insanların durumuna bakarak bu sonuçlara varmışsşın. . halbuki inancını bizzat kaynağından sorgulamaya kalksan daha iyi olurdu. . Sen basit olan yolu başvurmuşsun sanki
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"İman edenlere cennet yakındır biz imanı cennete yakın kılmak için yarattık, olmasını biz oldurduk" resule suresi 17
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu iyiydi :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennet vaadi var ortada inanmalarina pek de uzak bakmamak lazim ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılEee yani. Kimse cehenneme gidecegini düşünmez
Cevap sahibi+1 yılIyiya iste yazik bir tovbeyle hemen cennete gideceklerini zannediyorlar o yuzden inaniyorlar
bedir savaşında 300 müslüman 1000 müşrik vardı ve 1000'i de yanılıyorlardı...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü insanlar bu dünyada yaşadıkları zorlukları bir sebebe bağlamak istiyor bunların karşılığını görmek istiyor
00 YorumlaSen ve senin gibilerin kalbi mühürlenmiş ne söylesen anlamaz dalga geçersin yarın diğer tarafta anlarsın anyayı konyayı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanın varoluşundan berri yaratıcısını arama içgüdüsü var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizi yaratan allah a sonsuz hamdu senalar sonsuz sukurler olsun
10 Yorumlaçünkü benim yalvarışlarımı duyuyor
36 Yorumla
Soran+1 yılyani inanmaktan çok yalvarıyorsun
Soran+1 yılParan bitince babana mı yalvarıyorsun allaha mı?
Soran+1 yılAllahtan niye düzgünce istemek yerine yalvarıyorsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılçaresizlikten inanıyorlar yaptıkları iğrençlikleri affedecek birisi olduğu düşüncesi ile yazık böyle insanlara
00 YorumlaBu soru silinir kesin
00 Yorumla
+1 yılinanmamamı gerektirecek bir sebep olmadığı için.
00 YorumlaSen neden inanmıyorsun?
11 Yorumla- +1 yıl
www.demirelleateizm.tk > Neden mi inanmıyorum kısmına göz atabilirsin Soran arkadaşın yerine cevaplayım..
- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem