Her şeyin fazlasının zarar olması burada da geçerli olmakla birlikte, önemli olan neyi nasıl düşündüğümüz bana kalırsa. Dar bir bakış açısından, olumsuzluklara odaklanarak, aynı düşünme şeması içinde bir labirentte dolaşır gibi gidip gelerek fazla düşünürsek, bu mutlaka bize zarar verir. Geçmişi sürekli irdelersek, değiştiremeyeceğimiz şeyler üzerinde kafa yormamızın bize yarardan çok zararı olur. Gelecek ve ihtimaller üzerinde fazla durursak, kontrol edemeyeceğimiz şeyler bize sadece kaygı verir. Farklı açılardan bakarak, geçmişe ve geleceğe takılmadan, önyargısızca ve büyük resme odaklanarak düşünürsek bize yararı olur diye düşünüyorum.
Ben hep fazla ince ayrıntı düşünen bir insan oldum hiç bir faydasını görmedim aksine yapacağım şeylerde koyduğum hedeflerde hiç başarılı olamadım. Düşünmek o kadar yordu ki yapmaya gücüm kalmadı. Yani berbat bir şey
Yaralı olan: iyi şeyler düşünüp iyi hayaller kurarak kendini mutlu ediyorsun
Zararlı olan: kötü şeyler düşünüp kendini kötü hissettiriyorsun
O yüzden hiç kötü düşünmeyin ayağınız var yürüyebiliyorsunuz diliniz var konuşa biliyorsunuz eliniz var tutabiliyorsunuz hayallerinizin peşinden gidin kimseyi takmayın ve tanıdığınız herkes ile iyi geçinin üzmeyin 😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
Fazla ya da az önemli değildir. Düşünürken sağlıklı bir zihin ve yansız olarak, her şeyden, yargılardan uzak düşünmek en sağlıklısıdır. Düşündüğümüz, bir karar verdiğimiz zaman an'ı iyi değerlendirmek ve en kaliteli halde düşünmek sağlıklı kararlar vermemizi sağlar. Yoksa kararını çoktan zihnimizde verdiğimiz konuları saatlerce düşünmenin kimseye faydası yoktur.
Bazenler oluyor sadece bir şey oluyor aklımda tek odak noktam o gibi ne işe verebiliyorum kendimi ne de bulunduğum ortama huzur veremiyorum Fazla düşünmenin zararı oldukça çok bence
düşünmek konusunda her zaman kendime söylediğim bir söz var, çok düşünme çok üźülürsün, ben bu hayatta sadece bana yetebildigi kadarıyla düşünüyorum, zamanın bizim dışımızda bu kadar akıp gittiği yerde aklımızı onun fazlasını zorlayarak üstüne çıkartmasını istemememiz gerek aslında, hayat yorucu, bazen karmaşık biz bu döngünün neresindeyiz bazen akışına bırakmak onun ıçinde kendini mutlu edebilmek gerek.. dünya gerçekten uğruna kafa patlayacağın ciddî bir yer degil...
Neyi düşünmek acaba? Insanları fazla düşünmek zararlıdır belki o an tuvalete sıkıştı veya patron telefonla bağırdı sonra sana suratı asık cevabı verdi. Siyaseti düşünmek? Bu ülkede yaklaşık herkes satıldı Meral Akşener hariç. Koronovirusu düşünmek? Amerikan oyunlar bunlar. Zaten tarihte hep bu yöntemi kullandılar. Boş vermek yerine bilinci kazanmak bence yeterlidir.
Yeterince düşünmek kafi. Fazla düşünmek sanırsam karar verememekten kaynaklanıyor. Böyle durumlarda google ya da bilgili birisinin yorumu faydalı olabilir. Bir şeyi düşünür düşünür çözemezsen, çözene kadar düşünürsün, hırs yaparsın. Normal bir durum... Ama biraz da yaşayalım görelim demek lazım, kaygı, stres hoş şeyler değil... Nerede durman gerektiğini biliyorsan istediğin kadar düşün sıkıntı yok.
Fazla tabiri yettiğinin dışında kalır kısaca zarardır fakat düşünmek birşeylere kafa yormak bence güzeldir bizi biz yapan şeylerden birisidir düşünmek ancak neyi nasıl düşündüğümüz düşündüğümüz şeyin üstüne nasıl kafa yorduğumuz önemlidir belli bir düzeyde kontrol altında piskolojik bir etki yaratmayacak düzeyde düşünmek yararlıdır ön görüleri ortaya koyar ihtimalleri gözünden geçirirsin doğru bildiğin en azından kendi mantığına yatan şeyde karar kılarsın doğruların kimisine göre yanlış kimisine göre doğru olabilir ama kendince bir doğruya ulaşırsın
Çok dusunmememi gerektirecek konularda bir gece üstüne yatmayı tercih ederim düşünürüm ama bu düşüncelerle adım atmam bir gece sonrada hala aynı şeyleri dusunuyorsam birde bilene danisirim durum değerlendirmesi yapip doğru kararı öyle veririm
Fazla düşünmek zarardır, önemli olan yapıcı düşüncelerdir, kafaya takmak ile düşünmeyi iyi ayırt etmek gerekir, fazla düşününce de insan ister istemez kafaya takar ve işler daha çıkılmaz hale gelebilir, dengeli düşünmek en makul olanı.
Fazla düşünmek çok zararlıdır diyebilir miyiz? Bilemiyorum. Neyi düşündüğünüze göre değişir. ;) Ama unutmayalım ki oksijenin, suyun bile fazlası zarar... bir de böyle düşünmek lazım.