Mutluluk nerde? Konfüçyüs der ki : "Pek çokları mutluluğu, insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da daha alçakta; ama mutluluk insanın boyu hizasındadır." Bazan fazlaca yukarılara bakıyoruz. Yanlış yerlerde arıyoruz belkide aynaya yansıyan yüzümüzde mutluluk. aslında içimizde yüzümüze vuranda o görmeyi bilmek gerekiyor fazla beklenti mutsuzluğa itebiliyor mutluluk karşımızdakinin iki dudağı arasında değil, birinin bizi sevmesinde de değil birine bağımlı olmakta hiç değil mutluluk kendine yetebilmek aslında Shakespeare de çok güzel özetlemiş 👍🏻👍🏻Siz nerde arıyorsunuz mutluluğu?
Öncelikle musmutlu bir akşam dilerim de mutlumuyuz? mutluluğu nerde arıyorsunuz?
Soruyu okurken 150 kızın 190 sevgilisi olursa mutlu olamaz mıyız diye sorduğu soru geldi aklıma 😅 Şaka bir yana, küçük şeylerden mutlu olabilen bir insanım. Mutlu olabilmek için zevginlik, şan şöhret çok da gerekli değil benim gözümde. İnsanların mutsuz olmasının en büyük sebebi de zaten hep daha iyisini, daha fazlasını istemelerinden geliyor.
Shakespeare çok güzel söylemiş ilk duyduğumda şaşırmıştım çünkü ben de her zaman "mutluluk küçük şeyler de, , merhabalar da, nasılsınlar da, iyiki varsınlsr ds, sen benim için çok değerlisinler de, samimi sevgi bakışların da. Beklentiler ne kadar düşük ise, mutluluk o kadar büyük derim. Ne zaman ki insanlar cennet kuşlsrı gibi, parlak taşlar ile mutlu olmaya çalışır oldu, mutluluğu, elde etmenin hazzı ile karıştırır oldu, mutluluk gözlerinin dibin de olduğu halde, ona düşman oldu.
Mutlu akşamlar efenim 😃 Ben mutluluğu sadece kendi yakın etrafımda arar ve bulurum. Çok uzağa bakarsak, yakındakinden de oluruz. Bu hep böyle olmuştur. Uzak bakmaya sanal aşk ve mutluluk arayışı da dahil. Çünkü günümüzde aynen öyle oluyor ve ne yazık ki mutlu olacaklarını sanıp mutsuz oluyorlar. Kendi ailesini, eşini, çocuğunu adeta görmezden geliyor, sanal alemde mutluluk peşinde koşuyorlar.
Tanrılar bir araya gelmiş, ‘insandan mutluluğu nerde saklayalım’ diye konuşuyorlarmış, sırayla her biri fikrini söylemeye başlamış, ‘şu dağın şurasına’ yok oraya buraya diye, içlerinden biri insanın içine saklayalım, aklına gelmez orda aramak demiş. O misal mutluluk içimizde saklı.
Aslında mutluluk yanı başımızda.. bizim bunu fark etmemiz zaman alıyor... basit aslında mutlu olmak.. lakin büyük anlamlar yüklediğimizden belki de olamıyoruz mutlu..
Mutluluk, kesinlikle insanın kendisinde. İnsan kendisini severse, hayatı da sever, insanları da sever. Kendini sevmek ise, Allah'ın kendisine bahşettiği bu mükemmel cihazatı, bu emaneti en iyi şekilde ve yerinde kullanarak ve emredilen istikameten ayrılmayarak mümkün olabilir...
gülün kokusu özünde, bülbül aramaya hacet yok! sen gül olda, bülbül zaten seni bulur demiş mevlana. ne güzel söylemiş. sözün tevsiri şudur: gül =sensin mutluluk =özün bu ikilemi bir edersen herkesin aradığı bülbül yani aşk seni bulur.