Sanırım 18-20 arası 🤔 ben öyle biliyorum

Karakterin oturma yaşı diye bişey yok bence. on sekizinde de oturur oturacağı varsa otuz beşinde de. yoksa keza oturmaz; aklı bir karış havada koşturur durur o kişi de kişilik de.
asıl kemal yaşı denen bir yaş vardır bildiniz mi? hayat kırkında başlar diye niye derler peki hiç düşündünüz mü? çünkü, insanın aklı kırkından sonra olgunlaşır,
insan o yaştan sonra tecrübelenir, farkına varır hayatın da yaşadıklarının da.
şimdiki aklım olsaydı diye en çok bu yaşlarda söylenir.
yapılan araştırmalara göre insanın en mutlu olduğu ve mutluluğunun farkına varıp değerini anlamaya başladığı ve değerini bildiği yaşlarmış bu yaşlar. daha bir bilinçle ve olgunlukla olaylara yaklaştığı zamanlarmış.
İnsanların karakterinin birçoğu doğumundan sonra ki 6 bilemedin 7 yaşında büyük oranda oluşur.
Bu oran okuduğum bir yazı dizisinde %80 e tekabül eder ve geri kalan oran okul sürecinde tamamen oturur.
Yani kısacası 20 li, 30'lu yaşlarda bir şey değişmez. O sebeple 7'sinde ne ise 70'inde O'dur derler.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir. Aile ve çevre kişiliğin oluşmasında büyük rol oynar. Kimi 15 yaşına gelmeden kişiliği oturur ve uslup nedir bilir. Kimi 50 yaşına da gelse karekter yoksunu olur, çevresine zarar ziyandan başka bir şey olmaz. Bu tür kişilersen olabildiğince uzak durmak gerekir.

18-20 arası daha ergenliğin baharı kuzum biz de o yaşlardan geçtik fakat insandan insana değişen birşey olsa da 25 demek istiyorum.
Cevap
27Cevap
Karakter insanın edindiği tecrübelerle daha hızlı oturuyor bence. Bazı çocuklar görürsün senden benden olgun, bazı gençler görürsün çocuklardan karaktersiz. Yaşanmışlık ve tecrübe yoğunluğu diyorum ben.
Kişiden kişiye farklılık gösterir bu durum 30 yaşında karaktersiz karakteri oturmamış insanlar da var 20 yaşında karakteri sağlam Düzgün insanlar da var
Öncelikle bir insan 7 sinde neyse 70 indede odur inanırım buna isterse psikoloğa gitsin hayatını değiştirmeye çalışsın çevresindeki ınsanlar ve ailesi bozuksa yetiştirememisse aynıdır olgunluk meselesi her insanın fıtratı zihniyeti farklıdır ama güzel yetişse bile kibirli oluyor ınsanlar fazla övmemeli
39 dan sinra oekismeye başlar,30 dan sonra da kadın beyin yemeyi yapmazsa o adam iyi bak r kıvama gelir. Gelmeden beyin yenirse şiddete meyilli olur.
O nedenle neymiş, Peygamber Devesi gibi erkeklerin beynini yemeyin 😂
Olgunluğa bağlı bence yetişme tarzı şartlar koşullar kimileri 30 yaşına gelmiş hala 12-13 yaşındaki çocuk kafasında kimi 12-13 yaşındaki çocuklar 30 yaşındaki birinin olgunluğuna sahip
Net yas söylemek mümkün değil. Herkesi aile terbiyesi ve yaşadıkları olgunlaştırır. Yaşadıklarından ders alanlar erken olgunlaşır, ders almayıp hatada ısrar edenler biraz daha geç olgunlasırlar.
Erkekte 30 dan sonra kadında 20 25 yaşları arasında
insanlar hep degisir... fikirleri, karakterleri, tavirlari, tutumlari... insanlarin icinde oldugu sürece bir insan hep degisir
Ben 19 yaşındayım birden fazla karaktere sahipim çoklu kişilik bozukluğu yani normal bir bireyin benin yaşımda karakteri oturmuş olması gerekiyo bence.
Bir insanın karakteri 15 yaşından sonra oturmaya başlar bence ama tam ne zaman oturur bilemem tabi bazıları var sanırsın karakterleri otururken sandeliyeyi çekmişler😂🤣
90 yaşına gelsede karakteri oturmayacak insanlar tanıyorum
30 yaşında bir insan gerçek manasıyla tam oturur bence
Nefes aldıkca kişiligi degişecek cunku toplum ve pskolojık baskı degiştirmeye mecbur bırakacak
Bu yaşla alakalı degıl bence daha çok karakter meselesi ve yaşadıkların ama daha çok karakter
kadınların çoğu 18-20 yaşında erkeklerin ise 25 civarında
Kişiye göre değişir, her insanın olgunlaşma yaşı bir değil.
25 . erkekler geç olgunlaştığından dolayı sağlam düşünce yapıları bir 30 u bulur.
erkekler 40 yaşından sonra falan herhalde hpklölpğkçöğıkö
Karakteein yasi olmaz kisi herzaman karakterli olsun
kişiden kişiye farklılık gösteriyor karakterde ilerleyen zamanlarda farklı etkenlerden dolayı değişebilir.
yaşadıklarına göre değişir ama 20 den sonra bence..
20-25 yaş arasında oturmuş olması lazım artık
Benimki takriben 13 yaşlarında iken oturdu. Daha da gitmiyor, bıraktım kendi haline
Bazıları hiç oturmuyor ayakta kalmayı seviyormuş bxnsns
Bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur karakter değişmez.
Kadınlarda 20~25, erkeklerde 30~35.. istisnalar kaideyi bozmaz.
Bazılarının hiç oturmuyor geçirilen yaşantılar şartlar etkili zaman değil.
25 den sonra bir kalıba burunmeye başlar ama erkeklerde evlenilecek en ideal yaş 30 ve üzeri
Askere gidip geldikten sonra bence.
Hiç oturmuyo agshddh 30 belki
Bence 30- 35 arasinda
Akıl yaşta değil kişiliktedir baştadır.😑
20-25 gibi karakterinin oturmuş olması gerekiyor.
25 ten sonra diye düşünüyorum
yaşla alakası yok. karakter varsa (!) oturur.
Bazılarının +30 yaşında bile oturmuyor.
Kişisine bağlı o.
Maalesef karaktersizligin bir yaşı yok
karaktersiz olanlarinki nasıl oturucak knk
Yaşta değildir olgunluk ve karakter akıldadır...
Bence belirli bir yaşı yoktur
İnsandan insana değişir yaşayış tarzları etkiler
Yaşadıklarına bağlı bence
22 yaşındayım oturdu benim
15 ten sonra oluşmaya başlıyor
askerden sonra erkekler için
İnsandan insana değişir
Benim insanları gözlemleye gözlemleye oturdu
Yaşadıklarına bağlı bence
7sinde ne ise 70
25 gibi
Bence 30