Saplantılı bir insanım, bu durumdan nasıl kurtulurum?

Sürekli kendimi, iyi bir insan olduğuma inandırmaya çalışıyorum. Bazen başarılı da oluyorum. (İyilik yaptığım zaman hele de.)

Ama bazen saplantılarım yüzünden buna inanmada başarılı olamıyorum.

Geçmişte yaşadıklarımı unutamıyorum. Hatta bir ara intikam alınacak kişileri not ettiğim bir defterim bile vardı. Küçükken de not alıyordum mesela bu tip şeyleri (yaklaşık olarak 14-15 yaşlarında iken.). En sonki deftere yazdıklarımdan bazıları da gerçekten korkunç şeylermiş (şimdi okudum ve fark ettim)... gerçekten kötü bir insanın yapabileceği şeyler yani. (Yaptıkları küçük veya büyük olması fark etmiyor. Saplantım oluyor gene, bir şekilde.)

Ben de diğer insanlar gibi yaşadıklarımı unutmak, o insanları görmezden gelmek istiyorum. Ama başarılı olamıyorum. Bazen ara ara aklıma geliyor yaptıkları, o anda yaşıyorum resmen. Kanım donuyor, sinirlerim geriliyor. Psikolojim darmaduman...

Kimse bana şu ana kadar faydalı bir öneri veremedi. Belki de ben bu yönümü hep sakladım. Bir şekilde bu yaşa kadar geldim.

Gelecekteki planlarımı (insanlara faydalı olmak) ortaya koymak için, kötülükten vazgeçmem (intikam almak) gerektiğinin farkındayım. Bir anlığına yanlış bir şey yapıp, intikam duyguma yenik düşüp, suç işlemekten, geleceğimin kararmasından korkuyorum. (Aklıma geliyor bazen, hayal ediyorum.)

Ne yapmalıyım?

Not: Normalde psikiyatrik tedavi görüyorum ama şu an, biraz da pandemiden dolayı tekrar psikiyatriste gitme imkanım pek yok. En azından bir süre için yok. Durumumun aslında buralık olmadığının da farkındayım, ama dediğim gibi, imkanım pek yok.

Not 2: Lütfen ciddi bir şey yazmayacaklar, alay edecekler hiç yazmasın. Artık çare bulamaz hale geldiğim için, bir ihtimal buraya yazıyorum. Belki faydalı 1-2 taktik bulurum diye. (Yoksa ben de isterim goygoy yapmayı)...