İkili ilişkiler de affetmek, yeniden sana ihanet etmesi için şans vermektir. Bazen duygularımızı kontrol edemiyor olsak bile, hiç bir şey eskisi gibi olamayacaktır. Bunu bilip buna göre yaşamak gerektiğini unutmamak gerekiyor.
Çok defa sırtımdan bıçaklandım. Bir kere yüzüme durup seni seviyorum diyen adam yakın arkadaşımla ilişkiye başladı. İkisini de cehenneme kadar yolu var. Affetmedim, etmemde. Kız kardeşim dediğim kardeş yerine koyduğum biri beni adamın teki için bıraktı. Onu bir an cahillik etmiştir ya diyerek affedecektim ki ne gerek var dedim. İyi ki de affetmemişim. Kişilik karakter yoksunu çıktı. Ben tanrı değilim cicim. Affetmek tanrıya ait bir özellik. Hata yapan defolur gider
Bu zamana kadar kimse beni sırtımdan bıçaklamadı. Sorun yaşadığım, kırıldığım insanlar oldu tabi ama sırtımdan bıçaklama cesaretini gösteremedi hiç kimse. Büyük ihanetlere af çıkmaz benden...
Onları mı,. Yaptıkları her eylem, her düşünce ve sözleriyle beni oklarının hedefi yapanları mı? Sadaklarında atılacak ok olsa hedefleri yine ben olurum. Ve buna rağmen yine bağışlayan oluyorum. Oldukça da sonra yine kendime kızıyorum.
Kalben asla affetmedim. Zorla yeniden hayatıma dahil oldu bu dost diye sözde tabir edilen şahıs gözümün önünde duruyor eskisi gibi ilmaya çalışıyor ama ben her gördüğüm ve bir arada olduğumda hiç aklımdan çıkmıyor yaptıkları Allah'a havale ettim nefret etmekten vazgectim kendimi daha fazla yormanin anlamı yok dedim nasıl olsa affederek kalben de olmasa 1-0 ondeyim zaman bir şekilde yasattiklarini çıkarır önüne sonuçta karma diye bişey var hiç kendini boşuna uzmeyecek bu kısa hayatta👍
En yakın arkadaşım sandığım insanın yalanını yakalamıştım yıllar önce. O kadar güzel yakalanmıştı ki bir daha bana yazıp özür dilemeye yüz bile bulamadı. Kendisinden soğumuştum zaten. İletişimimiz tamamen kesildi o olaydan sonra. Artık görüşmüyoruz.
Bir daha bıçak olmak istemem. Yakın zamanda başıma gelmedi değil çok yakın bir dostumdan yediğim kazığı. Affetmeyerek de en iyisini yapmışım diyorum bravo bana.
Daha önce ihanete uğramadım. Affedip affetmemek konuya bağlı. bir ilişkide aldatmak gibi bir mesele varsa asla affetmem çünkü bir alışkanlıktır o. Hani her konuya göre farklı yorumlama şekilleri var. Yinede affederseniz böylesini tedbirinizi alın.
İnsanlara asla güvenmem. Bir kaç kişiye güvendiysem de çok azı sırtımdan bıçakladı. Ama asla affetmeyi düşünmedim. Çünkü her insan sadece bir şansı hak eder. Bu her konuda geçerlidir. Olmalıdır.
İhaneti affetmem. Bugüne kadar hiç affetmedim, ihanetin affı yani benim için hoş değil, yüzüne karşı affettim derim belki ama asla onu unutmam ve hiç eskisi gibi olmam
Asla. Nedeni belli bence çünkü yani bir kere yapan bir daha yapıyor bir kere affettim ona çok değer veriyordum çok sevdiğim arkadaşımdı sonra aynı hatayı tekrar yaptı o yüzden bir daha affedemem üzgünüm