Sizce hayallerimizi başkalarına anlatmalı mıyız?
Yoksa sadece kendimize mi saklamalı?

Kendimize saklamamız gerektiğini ya da saklamamamız gerektiğini söyleyemem açıkcası. Hani kişinin tercihine göre değişir. Bir yerde konusu açılır lafı geçer ah keşke böyle olsa dersin, hayalimdir bu dersin. Ya da hiç bahsetmezsin. Ya da hani bahsetmek istediğin hayallerin vardır bir de kendine sakladığın hayallerin vardır. O zaman saklayacağını kendinde tutar paylaşmak istediğini paylaşırsın. Ancak hani hayallerini paylaşırsan ve duyurursan gerçekleşme ihtimali azalır cümlesine katılmamaktayım.
Hayal kurmayı seven biriyim ve başkalarına bu hayalleri anlatmak gerceklestirmem adına beni cesaretlendiriyor diyebilirim. Başkalarının hayallerini dinlemeyi de kendim anlatmayi da severim.
En ince detayına kadar paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekleşecek olsa bile sanki birine bahsettikten sonra olayın büyüsü bozuluyor, uğursuzluklarla karşılaşıyorsun.
Hayallerimi anlatmak ile anlatmamak arasında bir fark görmüyorum.
Cevap
11Cevap
Hayaller özeldir, başkasını ilgilendirmesi gerekiyorsa en iyi şekilde anlatabilirim. Balık olmak bunu gerektirir.
Evet bize yakın olan insanlar aynı hedefleri kendine belirleyebilir veya kendi arzuları gibi üstlenebilirler. Bu ve diğer nedenlerden dolayı (mümkün olan kıskançlık ya da “bunu yapamayacaksın ya da başaramayacaksın” gibi acı verici yorumlar paylaşan diyen insanlar gibi), en iyisi sakınmak ve kendi yaşam hedeflerimizi korumaktır. Sessiz, sürekli, kesintisiz ve sağduyu dolu bir mücadele daha iyi sonuç alır.
O laf curcunasına ben de katılıyorum. İnsanlara anlatınca bunların gerçekleşmesini istemeyenler muhakkak vardır ve bunlar kötü enerjileri ile bile isteye olmasa da engel olmuş oluyor. İçimizde saklı kalsın işte nolcak sanki?
Insanların olumsuz yorumlarından etkilenmem diyorsan istediğin kadar anlat çünkü en başta sen inanıyorsan hayalinin gerçek olacağına neden olmasın? Önemli olan anlattığın kişilerin motivasyonunu bozmaması
Hayallerini ya da mutluluklarını kimseye anlatıp anlatmama değilde, kime anlatıp anlatmadığının önemli olduğunu düşünüyorum. Hayallerinin karşıyı cidden mutlu edeceğini düşünüyorsan anlatmalı aksi takdirde hayallerine taş koyacak ilk insanların onlar olacağını gözardı etmemeliyiz..
Ben paylaşmam zaten kimseyle hayallerimi. Sadece ortak hayaller kurduğum kişilerle bir şeyler paylaşırım.
Ve en doğrusu budur kesinlikle.
Bence de öyle olmalı herhalde anlattığımız için gerçek olmuyo hiç biri
Yani öyle şeylere inanmam ben ama insanlar engel koymaya çalışabilir illa her detaya kadar anlatmaya gerek yok bence kendimiz de gerçekleştirebiliriz.
Bana göre hayallerini kendine saklamamalısın. Bazıları vesile olabilir bu durum başıma gelmişti. Ondan dolayı bazı hayaller gerçekleşmek için vardır.
Hayal kurmak başlıca saçmalık bence. Ama kuruluyorsa da söylenmesi pek mantıklı değil. Kişinin kendi hayali sonuçta başkalarının bilemesine ne gerek var.
Ben hiçbir hayalimi kimseye anlatmadım ve şu ana kadar hiçbiri gerçekleşmedi. Bence her iki türlü de sonuç değişmiyor.
Kesinlikle evet , başkalarının vereceği tepki hayallerimize giden yolda insanı yıldırabilen bir durum
Bütün hayallerimi gercekleştirdim dibine kadarda yaşıyorum
Ben kendime saklıyorum hayallerimi kimseye anlatmam
Kendi içimizde yaşamalıyız anlatınca bozulduğuna inanıyorum
hayır hayallerimizi paylaşmalıyız ki anlatırken bile mutlu olalım
Bana da öyle diyorlar ama ben çok abartıldığını düşünüyorum.
Hayır herkesle paylaşmalıyız belki bizim yerimize o yaşar sonra aeyy.
Bahsi geçen laf curcunasına katılıyorum
Hayallerimizi korumalıyız🙂
Bence anlatırsan gerçekleşmeyeceği tam bir saçmalık
Kendine sakla başkasına anlat ama yarısını pekte önemsiz olanını
başkalarıyla paylaştıkça özelliği kayboluyor gibi..
Evet bence öyle olmalı.
O konida haklilar cünkü bazi insanlar umutsuzca konusuyor ve seninde umudun tükendigi icin yapmaya devam edemiyorsun
Hayal kuran biri değillm ama kurduğumda da kimseyle paylaşmam
Onları küçümseyip karşılayacak insanlar varsa etrafımızda kendimize saklamak en mantıklısı evet
Hayal dediğimiz bir plandır sonuçta, bir sonra ki adımıni aşkını aile hayatini kimseye anlatmamak lazim, insanlar cok kenafir gözlü 🙄
son dönemde sıklıkla bunu düşünüyorum. galiba cevabım evet
Evet gerçekleştirmek zor oluyor çünkü herkesin kafasından bir ses çıkıyor
Tabikide evet hayalimizi söyleyince ya dalga geçiyorlar ya da nazar deydiriyolar
Resimdeki kadın güzelmiş jsjd hayal kuramıyorum artık
Kesinlikle kimse bilmemeli.
Sonra artniyetli insanlar suistimal ediyor
Ben kendime saklıyorum hayallerimi 🌺
Ben illaki anlatıyorum olursa olur artık
Sadece kendimizde Sakli Kalmali
Sakınmak gerekiyor ya
Evet insanlar güzel olan şeyleri mahveder.
Hayır. sevdiklerim bilsin isterim
Evet böylesi daha iyi
Hayallerimi söyleyeceğim tek kişi sevdiğim olur
Herkese anlatılmaz...
Nazar degmesi acisindan bence evet
Kıza âşık oldum laaan
Kendimize saklamalıyıs.
hayır başkalarına paylaşmakta sorun yok
Güvendiğim insanlara anlatıyorum sadece
Evet olana kadar anlatmalıyız bence
Bence kendimize saklamaliyiz
evet bence kendimize saklamalayız