Utangaç ve çekingenim nasıl yenebilirim?

Ben Duru çok utangaç bir kızım. Baya utangacım hemde. Konuşmayı kesinlikle bilmiyorum yani biriyle konuşurken tıkanıyorum ne diyeceğimi bilemiyorum özelliklede çok yakın olmadığım insanlarla. İnsanlarla samimi olabilmem için en az 2 hafta geçmesi gerekiyor çok zorlanıyorum bir yere uyum sağlayamıyorum. Herkes "ne kadar sessizsin, dilin yok mu?" diyor. Bu duruma sinir oluyorum. Asla sınıfın önünde konuşma, sunum yapamıyorum. Hakkımı savunamıyorum. İnsanların yüzüne bakamıyorum. Sanaldan bile arkadaş edinmekte zorlanıyorum çünkü ne diyeceğimi nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Telefondada konuşamıyorum bu arada yani konuşsam da utanıyorum. Asla konu başlatamıyorum ben başlatınca her şeyi mahvediyorum. Genelde ilk adımı karşı taraftan bekliyorum ama o da adım atmayınca öylece kalıyorum. Bu durumdan muzdaripim. Sanalda bile utangacım o kadar ileri seviye bir utangaçlık ve çekingenlik ki benimkisi, her şeyimi engelliyor hayatımda. Nasıl yenilir ne yapılır bilen var mı? Cesaretli bir insan değilim ama bu durumdanda kurtulmak istiyorum artık canıma tak ediyor.
Utangaç ve çekingenim nasıl yenebilirim?