İnzivaya çekilmek hakkında ne düşünüyorsunuz, faydaları oldu mu ve insan hangi durumlarda inzivaya çekilmeli?
Görüşlerinizi almak istiyorum, Teşekkürler 😇
Görüşlerinizi almak istiyorum, Teşekkürler 😇
İnzivaya çekilmek tabikide faydalıdır ama inziva görecelidir kimisi ortamlara girip kafa dağıtarak inzivaya çekilir kimisi sessiz sakin özelliklede yüksek yerlere giderek kafa dağıtır bu etrafı tepeden görebilecek bir dağda olabilir içerisi iyi yalıtımlı gereksiz gürültü duymayacak manzarası olan bir gökdelende olabilir. Bu kişide hem fiziksel hemde ruhsal etki tabiri caiz ise demlenme etkisi bırakır. Tepeden bakmak sorunlar labirentinde ilerlemeyi kolaylaştırır.
👏👏👏👏Çok haklısın Teşekkür ederim
Rica ederim
Merhaba,
Ben kendimi ne zaman yorulmuş ve bitkin hissetsem kendimle baş başa kalır ve inzivaya çekilirim. ve kendimi dinler kafamı boşaltırım.
Bu bana çok ama çok iyi gelir.
Rica ederim 😊
Şimdi çatı katında inziva vakti
Az önce dinledim...
😊
Cevap
7Cevap
İnzivaya çekilmek muhakkak ki oldukça faydalı birşey depresyona girdiğinde kendini kaybedip bunalım geçirdiğinde muhakkak inzivaya çekilmeni tavsiye ederim
Çok çekildim ama genelde mutfak benin inziva alanım nedense orada huzur buluyorum:) Çayımla ve inzivaya çekilmeyen insanda yoktur sanırımİnziva bir dinlenme uzaklaşma gibi yani kendinle başbaşa kalacağını hissettiğinde çekilmeli insan inzivaya
Haklısınız :) Gerçekten öyle
Arkadaşlarıma söyledim yazmayın, aramayın kafamı dinlemek istiyorum, yalnız kalmak istiyorum dedim.
Tamam diyolar ama yok iki gün sonra yine arayıp mesaj atiyolar. Hattımı çıkarıp inzivaya çekilmeyi düşünüyorum şu sıra.
Evet çoğu zaman. Kendimle baş başa kalmayı seviyorum
Kesinlikle insanın en büyük deşarj unsuru bence inzivaya çekilmek
Evett faydalı. İnziva bir karar sonucu olmuyor çoğu zaman. İnsanlardan yorulunca canın kimseyle uzun süre görüşmek istemeyince doğal bir sonuç olarak karşına çıkıyor.
Odamdan çıkmamak da bence bir çeşit inziva..
Zqman zaman cekikdim. kendimi dinlemek icin
8 ay kardeşim artık güneş görmemezlikten rengim soldu aman sakın
Öyle bir dönüşüm yaşamadım henüz:)
İnziva dönüşüm demek değildir ki
İnzivadan level atlayıp ruhsal dönüşümler yaşayanları kastettim:)
Hmm... Anladım, yaşamanız dileğiyle :)
Bir cok kez denedim ama yapamadim
Size nasıl geldi, neden yapamadınız?
tibette 7 yıl bir manastıra kapandım
Nasıldı, biraz bahseder misiniz?
herkes kel, yerler taş, merdivenler bol basamaklı idi
😀🤣
hayır çekilmedim
şu an inzivadayım
Çok güzel sıkça yapıyorum
Evet şu an inzivadayım
Nasıl gidiyor, ne yapıyorsun?
Gayet güzel gidiyo evimdeyim kendimi dinliyorum
Yakında çekileceğim inşallah.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Tabii birçok kere. Kafamın net olmadığı zamanlarda bunu yaparım.
Size de her ayın ve senenin belli günlerini sadece kendinize ayırmayı tavsiye ederim. Hatta gün içinde bile belli inziva saatleriniz olsun.
Şu anda gün içinde çok ciddi bir sinyal bombardımanı altındayız. Kendi düşüncelerinizi düzene sokmak, size verilen nimetlerin hakkını bilebilmek, korkularınızın çoğunun nedensiz olduğunu anlamak, yeni şeyler öğrenmek için mutlaka ara sıra kendinizi sistem dışına çekip zihinsel bakımlar yapmanız gerekir.
Masallarda bilgelerin çoğu zaman dağ başlarında olmasının bir sebebi vardır elbet.
Sevgilerimle.
Görüşünüzü şahsım adına faydalı buldum, Teşekkürler 😇