selamün aleyküm ve rahmetullah ve berekatuhu sevgili abilerim, ablalarım ve kardeşlerim.
ALLAH subhanahu wa ta'ala peygamberleri yaratmadan önce öğrettiği ilk şey ve biz öldükten sonra sorgulanacağımız ilk şey TEVHİD'dir. Yani LA İLAHE İLLALLAH.
Şimdi bunu çocuk bile bilir diyenler vardır aranızda. Hayır öyle değil. LA İLAHE İLLALLAH ın 10 tane manası var. Bu ayetlerden sorumluyuz. 10 tane anlamı aşağıda ki fotoğrafta mevcut.
Tevhid: “Birlemek” “ Allah’tan başka ilâh olmadığına inanmak.” “Lâ ilâhe illâllah sözünü tekrarlamak” manalarına gelir. Tevhid denilince akla hemen “lâ ilâhe illâllah” kelamı gelir. Bu kelama "kelime-i tevhid" denilir ve Allah’tan başka hak mabut olmadığını ifade eder.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah razı olsun.
Allah'tan başka ilah gösterilen Laiklik, demokrat, partiler hepsi tağuttur. Kanunda hükümde Allah'ın kitabı Kur'an'ı Kerim'dir.
Allah senden de razı olsun. Bende yeni başladım. Mübarek Ramazan ayında namaza başladım. Ve kötü alışkanlıklardan kurtuldum. 1 haftadır da ders alıyorum. Video ve ayetler üzerinden. Allah bizleri yolundan saptırmasın inşaALLAH