Pişkin insan yüzsüz, bencil ve gıcık mı oluyor? Öyle ise onların da bir cazibesi var bana göre. Pişmiş insan olmuş insan demekse, onların da ayrı cazibesi var.
Kesinlikle pişemez diyemem ama %90 pişkin adam pişkinliğine devam eder Her türlü yalan dolan hile hurda yüzsüzlük arsızlık vardır pişkin adamda Karakter yapısı budur
Pişkin olan hamdır, yanmamış, olmamış, kendini aşmamış ve gerçekleştirememiş, utanma, sıkılma gibi duygulardan yoksun olan ve kendinin öyle olmadığını düşünen genelde cahil diye nitelendirdiğimiz kişilerdir. Pişmiş olan yanmıştır, olmuştur, kendi aşmış, gerçekleştirmiş, ahlaki düzeyi oturmuş, kendini tanıyan, bilen ve alçak gönüllüğe sahip entellektüel kişilerdir.
Mevlana'ın, Hamdım, piştim, yandım adlı derin felsefik sözü bu minvalde örnek gösterilebilir.
Ben de Mevlana'dan o sözü yazmayı düşündüm aslında ama üyelerin neredeyse hiçbiri soru detayını okumuyor, sadece başlığa göre yorum yapıyor diye yazmadım.
Pişmişliği sadece iyi yönde tecrübelenmiş olanlar için kullanamayız. Kıvama gelmiş her insandan herşey beklenir. Pişkinlik zaten yüzsüzlükle ile aynı gibi. Utanmaz, arlarmaz oy gibi yaşar anca.