Dedikodu hakkında kafamızdaki tanım "birinin hakkında konuşmak"tan çok, "birinin hakkında/arkasından yalan yanlış konuşmak" şeklindedir. Bu yüzden dedikodu yapmam ve sevmem.
Yeri geldiğinde eğlenmek için kötü söz ve düşünce barındırmadan herkesin dedikosunu yapıyorum.. Mesela şöyle.."aaaay lisedeyken bir arkadasim vardı kiz surekli canga yiyordu yaaa.." gibisinden.. tabi bu tarz konuşmalarımi duyup da art niyet besleyenler içlerindeki kötülüğü kullanarak fesatça konuşup duruyorlarmis arkamda..😂😂Ulan ne kadar şizofren insan varsa bana denk geliyor diyip daha fazla gülüyorum bende.. dedikodumu yaparım çekirdeğimi de çitlerim..mahalle garıları gibisin diye küçümseyenler kendilerine baksınlar bir .. elit görünmeye çalışıp rezil bir karaktere sahip olduklarının farkında değiller.. ben gidip dedikodu yapayım yine😛😛
ben nefes alamaz o lumpen aliskanlik... dedikodudan ve yapandan nefret ederim... zaten dedikodu yapan korkak ve dostun olamayacak kadar ezik bir biyolojik turdur... benim hakkimda yapar ve isitirsem onu dedikodumu yapamaz hala getiririm.. merhamet etmem cunku bu tip insanlara tahammulum yok...
Şöle söylemek gerekir başkasının sırrını hayatını. Konuşmak hoş değil ama muhabbet gırgır amaçlı küçük sohbetler olabilir buna dedikodumu denir bilemem
Dedikodu sıkça kötülenen ama aslında kalabalık gruplar halinde işbirliği yapabilmenin de temelini oluşturan bir beceridir. İnsanligin gelisimi buna baglı diyebilirim.