Geçmişinizde size yapılan haksızlıkları, kötülükleri, belki uğradınız bir ihaneti, yapılan bir yanlışı affedebiliyor musunuz? Affetmek, kurtulmaktır. Özgürleşmektir. Geçmişin bataklığından çıkmaktır. Derin ve temiz bir nefes almaktır affetmek.
Affetmek insanı hafifletir iyi gelir. Kazandırır, kaybettirmez. İnsanlar bunu karşı tarafı memnun etmemek için yapamıyorlar halbuki asıl kendileri huzur bulmaları için affetmeleri gerekiyor. Kendisi için affetmeli insan. Unutmasınlar ama affetsinler. Böyle bir gönül rahatlığı yok.
Hayır ben kinci bir insanım istesem bile affedemiyorum. Affetmeyi deniyorum arada ama hani sözde oluyor tamam affettim lafı. Hani gerçekten içimden affedemiyorum. 5 yıl geçsin o olayı yüzüne vururum ve 5 yıl önceki olaydan kavga çıkar gene. Sahteden affetmektense affetmemeyi tercih ederim. Sanırım eskiden kimi affettiysem aynı hatayı tekrar tekrar yapan insanlar hayatımda olduğu içi böyle oldum. Ama mutluyum böyle. Affeden biri olmadığım için insanlar bana hata yaptıklarında geri dönüşü olmadığını bildiklerinden daha özenli bu konuda.
Fenomen olmuşsunuz tebrik ederim, son günlerde sorularınızı epeyce görüyordum vitrinde 🙂 affetmek, alttan almak zor olandır zaten ve bunu da yapabiliyorum ben. İnsanları affedip onlara ikinci şansı tanımak zor değil. Affetmenin başka bir boyutuna değinmişsiniz detayda ki haklısınız da. Affetmek, göz ardı etmek o kişinin yokluğuna da ya da kişinin yaptığı şeye alışmak aslında bir nevi mutluluğu ve rahatlığı getirir. Affetmek iyidir ancak zor olandır.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet ediyorum her ne olursa olsun kin tutamıyorum kimseye aklımdan yaptıkları hiç çıkmıyor biride özür dilediği zaman kabul ediyorum ama hiç bir şey eskisi gibi olmuyo o ayrı
Bana yapılan haksızlığa karşı ben kin beslemiyorum şuanda olduğu gibi Allah'a havale ediyorum kim olursa olsun hakkımı da helal etmiyorum niye edeyim sadece susuyorum.
Şöyle bir durum var. Misal sevgilimle tartıştık ayrılma noktasına geldik bana hakaretler falan etti vs eğer bikaç gün içinde affetmem için bir şeyler yapar, özür dilerse affederim ki zaten istediğim odur ama bazen affetmek isteyip de o sırada aklıma geliyo laf sokuyorum işte o zaman ne kadar istesem de affedemiyorum..
Affedebilir muyum? Evet geçmişte yapılmış onca hainliği ve gelecekte yapılan şeytani planların sahibini affedebiliyorum. Varsın gelsin eli kanlı hainler.
Affetmem, affedersem yine yanlış yapmaya devam ederler. Tek kalem de silerim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Lanet olsun!!! Yapamiyorum tamam mi olmuyor gururum hep daha ağır basiyor neden mi çünkü üzülmekten bıktım!! Neyim ben? Ali riza bey falan mi? Ney bu gururlu ayaklari ha? Aman ali riza bey tatimiz kacmasin diyen diger iç sesimden nefret ediyorum!! Kimi dinlicemi şaştım. Beynim ile kalbim savaşları ilan ediyor. Sarhos oluyorum hemde icki icmeden.
Affedebiliyorum ama bazı şeyleri affettim dedikçe yüreğimi kendi elimle söküyormuş gibi hissediyorum affedemediklerim ama affetmek istediklerim var dediğin gibi kurtulmak için nefes almak için istiyorum bunu
Bunca günaha batmış kulu affeden bir yaradan varken, kulun affetmemesi! Böğürlenmekte nefsimizin üstüne yoktur. Affederim , kin tutmam.. En fazla 1 saat sonra hiç bir şeyi hatırlamam.
Ben affediyorum çünkü bana çok ağır geliyor bana omzuma yük resmen ve ilerlememe engel oluyor. Ben affediyorum ama sen affetme Allahım diye de dua ediyorum 😂
Yapıyorum vallahi. Kin beslemek gerekiyor sanırım bazen ama olmuyor bende. Bir daha yapmaz diyerek milyon defa affedebilirim bir insanı. Ama çok büyük bir şeyse tabiki o zaman ne yapacağımı bilirim. ✨
Ben genelde affederim aradan uzun zaman geçer kendime 'salak mısın sen' derim anında uzaklaşırım o kişiden çoğu kişi neden yaptığımı anlamaz ama içimden öyle gelir bir anda pat diye bazen ben bile neden bir anda soğuyorum o kişiden bilmiyorum
Aslında ne kadar sevdiğimize bağlı bence🙈 çok seviyorsak kolay kolay unutamayız veya kolay kolay affedemeyiz. yok sayamayiz çünkü o zaman sevgi kıyaslamaya giriyor neden benim gibi sevmedi mi gibisinden🌸
Hayır kardeş affedemiyorum, fakat affetmek yazdigin gibi rahatlama ve temiz nefes aldırıyor ben biraz takıntılı biriyim ve galiba okb rahatsızlığında var o yüzden affetmek benim için biraz zor. Affettim oldu çokda iyi hissettirdi
Affetmek demeyelim de unutmak diyelim. affetmeyüp sürekli düşünmek bir yerde sürekli kendi kendini yemek saçma geliyo kendine zarar veriyosun yine affetme ama unut daha kolay.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Afederim ama unutmam. Ayrıca afettim diye de eskisi gibi asla olmayiz uzak olsun..