Amac edinmekten baska bir yolu yok. Kendini hapsettigin o dar alandan bir an once kurtulmaya bak. Insanlarla bir arada ol ve kendini gelistir, uret. Henuz daha yeni buna benzer bir soru yanitladim. Herkes ayni dertten muzdarip cunku kendimizi kendimize hapsedip, hayattan soyutlanip, yine de soylenen bizleriz. Maddi olarak bir cok seye sahip olmak insana mutluluk getirmez. Bu dunyadaki her bir birey bir digeri icin vardir. Kimse kendi kendine cabalayip, basarip, oturup eserini seyretmek istemez. Insanlar takdir gormek, basarisini kazanca cevirmek veya faydali olmak ister. Bu bizim en temelimizde yatan durtulerden sadece birisi, buradan cikarim yaparak ise ilk basta sosyallesmekle baslayabilirsin. Daha sonrasinda kendine ilgi alanlari ve hobiler edin. Mesela yeni bir dil ogren ve dilini ogrendigin ulkeyi turist olarak ziyaret et, orada yeni insanlarla tanis. Madem ki imkanin da var seni tutan ne? Dusuncelerine kapanip kalma. Dunya cok buyuk, hayat ucsuz bucaksiz. Olunceye kadarki zaman dilimine sigdirabilecegimiz seyler sayili. Bir yerden basla.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
"Insanlar takdir gormek, basarisini kazanca cevirmek veya faydali olmak ister."
Ben istemiyorum.
"ilk basta sosyallesmekle baslayabilirsin. Daha sonrasinda kendine ilgi alanlari ve hobiler edin. Mesela yeni bir dil ogren ve dilini ogrendigin ulkeyi turist olarak ziyaret et, orada yeni insanlarla tanis."
Yeterince sosyalim. Hobi olarak zaten gitar çalıyorum ve crossfit yapıyorum. Ocakta İngiltere'den geldim. İnsanları yapmacık buluyorum. Hiçbiri samimi değil.
Mesala benim bir hocam sen maneviyata önem veriyorsun bu yönde ilerle demişti tesadüfen keşfettim ailemle sevdiklerimle çok mutluyum genelde bir çok kişinin angarya olarak gördüğü şeyleri ben zevk alarak yapıyorum belki sizde maddiyattan uzak durup maneviyata yönelmelisiniz
Neden çok mu darbe yedin ama herkes böyle değil ve belkide bu yüzden mutsuzsun çünkü insan sevgiyle yaşar hayatına anlam katar bu karşı cins olmak zorunda değil mesala bir kedin köpeğin olabilir ya da bir hobin müzikle ilgilenebilirsin fotoğraf cekebilisin o kadar çok şey varki belkide kendini iyilestirmekle başlamalısın
Darbe de yedim, insanların gerçek yüzünü de gördüm. Hayvan beslemek isterdim ama herkes gibi öylece alamam. Evladınmış gibi sorumluluk gerektirir. Ben bu sorumluluğu almak istemem.