"İncitme! İncittiğin yerden incinirsin." Demiş Mevlana. Sizce gün gelir onlar da kırdıkları yerden kırılır mı? Hiçbir insanın yanına kâr kalmaz, yaşattıkları. İncittikleri yerden incinirler mi orası muamma ama bir şekilde incinirler. Bundan eminim. #Captivating
Bu çok inandığım bir şey. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Böyle de olmalı zaten. Kıran kırılsın, üzen üzülsün, can yakanın canı yansın... Zamanında empati kurulmadan yapılan her yanlış davranış, tecrübe edilerek öğrenilecekse eğer, herkes ektiğini biçsin.
Kâinatın işleyişinde ilâhî bir adâlet mevcuttur. Ve bu her şeyin üstündedir. Muhakkak ki mazlumun ahını soran biri vardır. O da Allah'ın adaletidir. Kalp kırmak kolay, onarmak güçtür ve bunu bile bile kırar, kırdığı yerden de incinir insan. Ben bunları bildiğim halde her zaman kırıldıysam kırarım düstüru ile İlerledim. Belki çok daha yanlış işlere imza attım ve farkımda kalmadı onlardan Kim bilir... Lakin, işin doğrusu Allah'a havale etmek ve ona sığınmaktır.
Şöyle bir olay var ki buna bir kaç kez çevremden şahit oldum. Gün geliyor, o incittiğin insanı pişmanlıkla anımsayacak şeyler yaşıyor insan. Yani başına öyle bir şey geliyor ki, geçmişe dönüp o kırdığı insan geliyor aklına. Buna incittiği yerden incinmek mi denir yoksa başka bir şey mi, onu bilemiyorum.
İftira atanlar, iftiraya uğrayacak, aldatanlar aldatılacaktır. Doğanın bir kanunu vardır. Şimd göz görmez, kulak duymaz ama bu tarz şeyler en beklenmedik zamanda gelir. Ama sebebinin zamanında kendilerinin olduğunu idrak edemezler. Bu böyle sürer o kişi illaki görür yaptığını. Kendinde olmazsa çocuklarından çıkar. O sebeple herkes ileriyi düşünerek onurlu bir hayat yaşasın
Karmaya inanırım mutlaka eden ettiğini bulur elbet geç olsa da büyüklerimizin hatalarını da yaşıyoruz hatasız kimse yoktur tabi çocuklarımız da yaşayacak ders almak önemli olumlu olarak ancak hiç hata yapacağı anlamına gelmez. İlahi adalet diye bir şey yoktur şahsen karma vardır diyorum.
İlahi adalete inanmak çok normal ama maalesef genelde kötülere bir şey olmuyor oldaydı dünya böyle ya da bu halde olurmuydu biz gene aynı yerlerden kırılırız
Kesinlikle inanıyorum. İlahi adalet biraz bize göre geç hüküm versede mutlaka tecelli ediyor. O kadar çok örnek var ki etrafımda. Bazen kendimden bile korkuyorum
Kırarken zaten kırılıyorum istemsiz empati yüzünden. Bu yüzden ya susar ya da arkalarından dalga geçerim. Aslında bu bile bir miktar üzüyor çünkü ben de dalga geçilmeyecek, mükemmeliyete ulaşmış biri değilim.