Kendisi sürekli eleştirir ama ben birşey diyince susturuyor haklı olsam susuyorum içime atıyorum hep suçluluk duygusu yaşattiriyor. Aşırı sinirli oldum içime ata ata kendi başına ağlıyorum. Her yerde herkesle sorun yaşıyorum. Hiç hakkımı savunamiyorum babam çok etkilemiş beni içim öyle dolu ki sinirden patlamak üzereyim içime atmaktan bıktım aglicam şu an yoruldum kendi içimde kayboldum hiçbir zman kendim olamadım. Hep ezik oldum hiç sevilmedim hayatım mahvoldu. 26 yaşındayım birgün bile gün yaşamadım. Ruhsal sorunlar yetmiyor gibi bir sürü bedensel sorunlar eklendi. Bunların sorumlusu hep babam ama kimse beni anlamıyor aşırı bencil bir insan. Keşke benim onları düşündüğüm kadar benm onlara fedakarlık yaptığım kadar o da bana yapsaydı. Ama kimseye değmiyor. Keşke arkama bakmadan gidebilisem merhametim olmasa kötü gurursuz biri olsam..
Bilinçaltım travma dolu...
Bilinçaltım travma dolu...
Güncellemeler
+1 yıl
Ggggyy
Güncellemeler
+1 yıl
... njjj
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Pasif-agresif kişiler kendi iç dünyalarında agresif duygular ve düşünceler barındırırlar. Bu agresif duygu ve düşüncelerin dışavurumu pasif ve olumsuz şekilde gerçekleşmektedir.
Pasif agresif kişiler daha çok etkileşim kurduğu kişiyle iletişimde yüzleşmekten kaçınmaktadır. Kişilerle yüzleşmekten kaçınma sebeplerinin altında suçlanma korkusu, yetersizlik duygusu gibi olumsuz duygu ve düşünceleri yer almaktadır. Bu duygu ve düşünceler kişilerin sorumluluk almasının da önüne geçmektedir. Sahip olmadıkları şeyler için hep bir başkasını suçlama eğilimindedirler, savunma mekanizmaları suçlamaktır.
Araştırmalar sonucunda, pasif agresif kişilik bozukluğunun oluşumunda çevresel faktörlerin ve çocukluk deneyimlerinin etkili oldukları bilinmektedir. Ailede veya yakın çevrede yoğun agresif davranışa maruz kalmak veya çocuğun öfkesini göstermesine izin vermemek (ayıp, günah), duygu ve düşüncesinin ifade edilmesi engellenmiş ve teşvik edilmemiş çocukta saklamak gerektiğine dair bir algı oluşabilmektedir. Bu şekilde çocuk bunu yakın çevreden veya bakım vereninden rol model alarak öğrenmektedir.
Genel olarak bakıldığında pasif-agresif kişiler dış dünya ile güvenli bağ kuramamaktadır ve etrafa karşı hep bir şüphesi vardır. Ama bir yandan da takdir edilmek, onaylanmak ister.
Bu ihtiyaçlar ışığında dünyanın güvenilir bir yer olmadığı şüphesi kişilerin davranışlarında pasif-agresif olmasını sağlayabilmektedir.
Baba, anne veya bakım veren tarafından öğrenilen bu davranış kişinin normal yaşamında birçok sosyal ilişki problemini doğurabilmektedir.
Öncelikle kişide bu tutumu oluşturan sebepler nelerdir? Bu sorun günlük hayatında ne gibi problemlere yer açmaktadır?
Tüm bunların cevabı bulunarak olumsuz olarak oluşturulan erken dönem davranışlarının yeni bir çerçevede ele alınması gerekmektedir.
Yazdığınız herşey çok doğru. Artık öyle bir noktadayım ki kendimi anlatacak halim bile yok kendi içimde kayboldum