Zaman sermayesi, sanma ki çok bol, Beşikten bastona, kaç adımlık yol? Bu kanun değişmez, kim olursan ol; Sabır sınavıdır, ömür dediğin... (Cengiz Numanoğlu)Günaydın 😊Ömür dediğimiz şey bir yol, Kimisine zor, kimisine kolay Kimisine hüzün ve sabır gerektirir Kimisine karmaşık yaşamlar...
Dedemin bir sözü geldi aklıma soruyu okuduğumda bir anda nerden geldi de aklıma hüzünlendirdi şimdi beni bilmiyorum.. bundan 10 yıl öncesi. dedemle sohbet ediyoruz, o'na haftanın ne kadar da çabuk geçtiğinden bahsediyorum ve o, hayatım boyunca aklımdan çıkaramayacağım cümleyi kuruyor, "ömürler bitiyor, hafta bitmiş çok mu?". ben dedemi çok severdim, ilk torunuydum, o da beni bir başka çok severdi. 8 yıl önce toprak oldu dedem, 8 yıl önceki o günü çok net hatırlıyorum, her detayını en ince ayrıntısına kadar hatırlıyorum. insanlar gidiyor, ömür geçiyor ve bizde gidenleri tekrar hatırlıyoruz, zamanı geldiğinde birilerinin bizi hatırlayacağı gibi. ve ömür, hatırladıkça daha anlamlı ama daha acı oluyor.
Ömür dediğin yol gösterici bir seçenektir. Bu ömürü boş yaşamayı, çabalamadan bir şeylerin olmasını bekleyerek, pes ederek yaşarsan heba olur. Ama çalışarak, pes etmiyerek, ilim, bilim öğrenerek yaşarsan hem nu dünyanı hem de öte ki dünyada huzurlu olursun. Bu iki seçenekten hangisini secersen öyle yaşarsın. ☺
Ömür dediğin; aslında bir ''hiç'' tir. Koskoca dünya düzenin içerinde sıradan bir canlıyız her birimiz. Yani 60-70 sene yaşayıp, bu dünya' dan hiç varolmamışçasına gideceğiz her birimiz. İşte o 60-70 sene içerisinde gidilen yollar, ulaşmaya çalıştığımız amaçlar arasında soluklandığımız 3-5 mutlu ''an'' dan ibaret ömür dediğin. Yeni doğmuş çocuğunun ilk baba deyişi, evlendiğin gün, ilk kez seviştiğin gün gibi 3-5 ''an'' sadece.
Bir törpüdür, içi seni yakar, dışı beni diye özetlenen durumdur. Ömrün içini doldurmak gerekir, en güzelinden en hakettiği şekilde ve en gıpta edilen şekilde.
Birikmiş gözyaşlarıyla geçmişe dönüp baktığımda her adımında tuzu kalmış, tek kullanımlık sandığım koca bir efsane, samimiyetimin hiçbir zaman yitirilmediği tek bir alandır ömür.
Ömür dediğin nedir ki gülüm, sensiz geçen bir ömür benim için bir zülum. Senin için de zülumsa ömrüm, yormayalım ne kendimizi ne de ömrü be gülüm 😅 Not: soruyla belki alakası yok ama içimden geldi 😄 ömür dediğin beşikten mezara kadarki süreç ama anlatsan kelimeler yetmez
Günaydın... Ben çocukluğum hariç bu ömür dediğimiz şeyden hiç ama hiç bir şey anlamadım... Daha dün çocuktum gençlik bitti gitti orta yaşa doğru gidiyoruz ot gibi yaşıyoruz... Son 17 yıldır özellikle ev iş arasında gidip geliyoruz... 65 e kadar da öyle olacak yaşar da ömrümüz varsa 🙄 Sonra emekli olup o saatten sonra da biryere gidemeyiz zindan gibi ev ev evde kalırız... Allah ahiretimizi güzel eylesin 😔
Ömür dediğin gökyüzuyle deniz arası kadardir Belki havada bir kuş Belki denizde bir balık Belki yarası çok yükü ağır Koca yaşlı bir gemi Yok yok ben o koca yaşlı gemiden Esen deli rüzgarda göğe uçurtmasini salan çocuğum Ömrümü sorma gökten denizlerin üstüne batan güneş derim Denizde ki gemiler martılar beyaz bulutlar derdim Sana gidemedigim limanda ki ömrümü hiç demezdim Sarhoş balık
Kişilik & Karakter konusunda 18,7b cevap paylaştı.
Ömür dediğim şey; ödülü veya cezası avucumda olan birazcık su. Onu dilediğim sürece tutabilmem mümkün değil. O su elimde iken ne kadar çok çiçek ve ağaç sulayabilirsem o kadar kâr. Sulayamazsam o kadar ceza. Bir andır ömür dediğim.
Dünya bir garip han, bir hoyrat mekan, insan bir garip varlık kabına sığmayan. Hayat bir yudum su, bir anlık rüya, ömür bir kısa yol tekrarı olmayan...
Şair hayatı güzel anlatmış hepsi boş hikaye. Kapitalist, kominist, oldu, solcu dinci oldu falan filan bunu milyon kere kanıtlarım sana hayat geçim çok farklı ben herşeye rağmen düşmedim diyorum nefes alamıyorum maddiyat yüzünden. Şairler yazarken keşke maddiyatı yazıp boş felsefe yapmasalardı...
Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli, Kırmızı tuğlalar altı köşeli. Bu yol da tutuktur hapse düşeli... Git ve gel... Yüz adım... Bin yıllık konakNe ayak dayanır buna , ne tırnak! Bir alem ki, gökler boru içinde. Akıl almazların zoru içindeÜstüste sorular soru içinde. Düşün mü, konuş mu, sus mu , unut mu? Buradan insan mı çıkar, tabut mu?
Ömür dediğin, geçip gidiyor yaşadığımız an kalıyor sadece elimizde. Ömür bence anı yaşamak. O an iyi olmak iyi insan olmak ve geriye dönünce pişmanlık duymamak.
En İyi Cevaplar