Üslubumuz kişiliğimizi yansıtır. Sahip olduğumuz değerleri ve ilkelerimizi kendimize özgü bir tarzda dışa vurma biçimimizdir. İnsanın üslubu, karakterin yansımasıdır.
Bir insanın ne söylediği kadar, nasıl söylediği, hangi tonda, hangi davranışla söylediğide önemlidir.
Üslubunuzdan memnun musunuz? Üslup neden önemlidir?
Üslup aslında sağlam bir zırhta olabilir, keskin bir kılıçta, ben zırh olarak kullanıyorum. Kişilik ve karakterimi tabiki tamamen saklayamaz ama içinde olanı sadece ben bilirim. Dışarıdan bakınca herkes benim istediğimi görür. Ta ki beni tamamen tanıyıp zırhın çıktığını görene kadar. 😊
Evime teşevizyon sokmam diyen adam kararlı ve nettir bu netlik onunla ilişkilerinde senin daha doğru kararla almana daha az yanılma yaşıyacağın anlamına gelir.. diğeri ise evet uslup yumuşak ama kendinden emin değil yani desteğe ihtiyacı olan ve itiraz edildiğinde karar değiştirebilecek bir kişiliğe sahip onunla ilişkilerinde her an yanılgıya düşebilir zor durumda kalabilirsin seni de kendi gibi çok seçenekli krarsız biri yapar
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Görsel sadece bir örnek olmakla beraber "evime televizyon sokmam" diye net konuşan kişi, o evi paylaştığı diğer bireylerin isteklerini umursamadığı izlenimi vermektedir ama dediğim gibi bu sadece örnektir. Üslup, çok geniş bir kavram.
Evime televizyon sokmam diyen aadmın sosyal yaşantısı hakkında herhangi bir açıklama yokken bunu evde bir ailesi var şekilde ve onların görüşlerine değer vermiyor şeklinde düşünmek işte o ikinci tip insanların neticelendiremediği kararların bir yansımasıdır :) evet uslup çok önemli
"Evde televizyon olmasa daha çok muhabbet olmaz mı" diye örnek verilmiş. Aslında bu birileriyle o evi paylaştığının bir açıklaması. Tek başına yaşayan biri için bu örnek verilmez. Üslup kadar, okuduğunu anlamakta önemli.
Bence yazdığını anlamakta önemli... soruda iki farklı adam var? Kaldıki dediğin gibiyse bile ev paylaşımı ile ilgili değil arkdaşın gelir gider bir paylaşım değğil ama bir muhabbettir
Üslubum aslında kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Argo konuştuğum insanlarda var yanında salon hanımefendisi olduğumda. Her ne koşulda olursa olsun hiç bir zaman karşımda ki insanı rencide edici konuşmam. Şakam hep belirli düzeydedir. Görsele gelirsek bu zamanda bu kadar naif insanlar çok kalmadı.
Bu konuda iyi olduğumu düşünmüyorum. Her ne kadar uysal, sakin, açıklamayı sever bir yapım olsa da bir kadar da saldırganım, saldırmaktan hoşlanıyorum. Hele bu sitede laf anlatmaktansa bodoslama dalmayı tercih ediyorum.
Üslup kişinin kimliğidir der Serhat Yabancı 🌺 Söz ola kestire başı, söz ola kese savaşı Ne söylediğimizi biraz da nasıl söylediğimiz belirler çünkü. Dikkat etmeliyiz üslubumuza. Haklıyken haksız duruma düşmemek için
Memnunum. Ve olabildiğince dikkat ederim. Uslup bı tür saygı çeşitidir. Herkesden de aynı şekilde bı konuşma beklerim eğer ki üslupsuz gereksiz konuşacak olursada uyaririm.
Üslubumdan memnunum. Kendisi her ne kadar konuşmadan konuşmaya değişse de genelde sakin ve soğuk kanlı. Yazışmak da konuşmak da birer beceri. Bir eleştiri: Konuşmam yazışmamdan daha iyi.