Aslında o kadar muazzam bir düzen var ki dünyada değiştirmeye gerek yok. Değiştirmeye kalksan insanoğlu bir süre sonra yine bozup mahvedecek yapılanı.. Oysa ilk insandan bu yana insan hep kendi iradesinin sonucunu yaşıyor. Şu an içinde bulunduğumuz bu sürecin de sebebi bizleriz ama bu süreç geçip gittikten sonra ders almayı bırakın daha beter durumlara sebep olacak insanoğlu...
Ayrıca herkesin eşit, herkesin doğru, her insanın iyi olduğu bir dünyada yaşasak cennet ve cehennemin bir önemi kalır mıydı? Düzen muhteşem biz irademizi kullanıp yaşamaya devam edelim ve yaptıklarımızın sorumluluklarına hazırlıklı olalım yeter.
Eğer elimde birşeyler değiştirme gücüm olsaydı; Varoluş'un gerçekliğini anlamak için, zihnimizdeki o kapalı perdelerin kalkmasını isterdim. Biliyorum ki, bazı benlikler bu gerçekliği kavrayamayacak ve dumura uğrayacak kadar toy bir farkındalığa sahip. Fakat, eğer elimde bir güç olsaydı, yüzeyi değil;temeli değiştirmek isterdim.
Kendi varoluşunun farkına varan insan; Silahı bir kenara koyar, Kendini, korkularını, aciziyetini ve insan olmanın verdiği sınırlılığı anlar. Kendine sarılır, düşmanlığı bırakır. Güç kavgası biter, bilir ki temelde herşey aynı. Bu farkındalık, bir olduğunun bilinci;Dengeyi sağlar. Bir ülkenin vatandaşı olmaktan çıkıp insanoğlu, dünya insanı oluverir. Gerçekliğe duyulan özlem ile, Yumurtaya ulaşmak için yarışan spermler gibi, Gerçekliğin doğasını anlamak için araştırır, düşünür.
Sorgular ve irdeler insan. Tüm insanlık bir olduğunda "Ortak Toplumsal Bellek" oluşur ve insan,ölmeden ölmüşcesine, ışık ve sevgi olur.
Sonra pollyana tepelerden iner. Kameraya gülümser Film biter :))
İlk savaşları ve nedenlerini ortadan kaldırmak isterdim.. Çünkü diğer pek çok kötü şeyin başında geliyor savaşlar.. Bunu değiştirebilirsem zaten -daha refah bir dünya olur
Bunlar olmazsa , göçler-herseyini kaybetmiş insanlar -anne ve babasız -evlatsız kalanlar -hırs-zulüm vs vs zaten olmaz.. Birini ortadan kaldırmak zaten -pek çok iyi şeyin yeryüzüne yayılmasına neden olur
Allahü teala, bu Dünya'daki insanları, nimetleriyle serfiraz etti. Herşeyi emrine amade etti. İnsan ne yaptı, herşeyi inkar etti, ben yaptım dedi, ben ettim dedi, hatta kendine ulviyet bile isnat etti, açgözlülük yaptı zayıfı sömürdü yine de kendini doyuramadı, Hakka değil güce taptı, kendi çıkarları için herşeyi çarçur etti kıymetini bilmedi... Aslında şunu demek istiyorum, insanlar insanca yaşasalardı, hiç birşey değiştirmeye gerek kalmıyacaktı. Gerçek maalesef öyle değil, bende Dünya'yı yöneten süper zenginlerden başlardım. Sonra yeraltı güç çeteleri ve emperyalist ülkelerden bir temizlik yapardım... Fakat ne yapsak ta insanda ki potansiyel firavun damar, yine aynı düzeni tekrar getirirdi..
tüm dünyadaki insanların bilinçli, dogaya ve insanlara saygılı inanan, eğitmlinbireyler olmalarını değiştirmek isterdim... temel tüm sorunların kaynagı insn c0nkü... dünyaya gelmiş en büyük kötülük insan bunun değişmesini yürektn isterdim... kadına çocuga insanın insana yaptıgı şiddet de diğer tüm canlılara yapılan kötülüklrdr son bulurdu tacizler tecavüzler cinayetler... haliyle refah seviyesi artar hırsızlıklar dolandrcılıklarda son blurdu... tek gayenin yaşam standartlarını arttırmak oldugu sadece gelişime daha iyiye odaklanıldıgı bir dünyayı mümkn kılmak isterdim... aslında en temizi dünyadaki insan nüfusunu sonlandırmak da işte iyi insanlarda mevcut buna inanıyorm... keşke tek bişey olsaydı degiştirmek istedigim...
Eşitliği sağlamak için elimden geleni yapardım 1 tane zenginin malı 1 milyon fakirin malına bedel oluyor öyle bir dünyaki adaleti sağlardım yapabildiğim kadarıyla.
Dünya düzenini baştan yazardım. Fakir ve ihtiyaç sahiplerini, zengin ve zubbe olanlar ile yer değiştirirdim bu sayede iki kesimde birbirini anlamış olurdu
Kendimi çünkü alışmış olduğumuz bu dünya düzeninde önce kendimizi değiştirip bencilliğimizi bir tarafa bırakıp bişeyleri değiştirmeye başlamak lazım. İnsan doyumsuz varlıktır ama söze gelince hep hümanistlikten bahseder. inanın iş başa düşünce hiç bir şeyin değişmesine izin vermezsiniz. Çünkü dünyadaki bir şeyi değiştirecek dahi gücünüz olsa onu kaybetmek istemezsiniz. Onun İçin bırakalım bu hümanist ayaklarını realist olalım. Güç dengeyi bozar.
Güzeldi. Aslında iyilik iyiliktir. Kötülükle kötülük. Bşr taşı bile kaldırmak yerden bir iyilik olacakken ve dünyanın dengesini değiştirmez mi? Bu iyilik sayılmaz mı?
Savaşları bitirir dünyadan kibiri ve parayı silerdim. Herkes eşit olsun adalet tecelli etsin isterdim. Zalimlik yapanları yargılayıp mazlumların haklarını korumak isterdim.
Ben herkesin eşit olmasını isterdim. Zengin veya fakir gibi kavramları kaldırırdım. Her eve aynı para her eve aynı erzak girsin isterdim.. Ve beraberinde kötülüğü yok etmek isterdim
Yaşam kalitesi bakımından geride kalmış ülkelerin dünya üzerinde ki seçkin ülkeler seviyesine getirirdim. Adalet sağlamak güç olabilir belki ama eşitliği mutlaka sağlardım.
Kesinlikle öncelikle fakir durumu olmayan insanlara yardım ederdim, nerde aç, açıkta birilerinin olduğunu faredersem ilk onlara yarfım ederdim... Sonrasında tecavüz, insan öldürme vs... Bunları engellerdim. Keşkee..
Tum kesici delici yaralayici aletleri toplar kullanilmasini yasaklarim gizli gizli kullananlari veya cinayet isleyenleri tecavuzculeri filan affetmeden idam ederim goz dagi olsun diye acliga kesin cozumler getiririm kalkindiririm dunyayi 👹
Rabbimden kendini ilah sananlar var. Yaratana hüküm sürenler varken dünyanın avuçlarımda oldugunu düşünmek istemiyorum insanlik değişti mi dünya zaten değişir.
dünya nüfusunu 1 milyonla sınırlardım geri kalan herkesi imha ederdim 😂 düşünsene ne savaş olur ne kıtlık gül gibi geçinir giderler, başımıza ne geliyorsa kalabalıktan geliyor