Bu var ya ; Baksana bir ; Evladım ; Kardeş ; Sen ;
Gibi başlayan cümle kurarsan hele ki daha tanışalı beş dakika olmuşsa tepki çeker sadece benim için değil Türk toplumunda ve sosyal ortamda nasıl konuşulur nasıl oturulur nasıl kalkılır bilmek ve uygulamak her zaman iyidir. Yok ben kafama göre takılırım diyen olursa karşılığını da görür ne ekersen onu biçersin.
Hitap karşısındakinin size ne derece yakın olduguna bağlıdır yani ölçü yakınlık derecesidir. Beni hiç tanımayan bir bağım olmayan birinin birader kardeş birde çok kullanılan başkan kelimesinden nefret ediyorum malesef başkanlığında bir değeri kalmadı 😀
Sadece alay edici, küçümseyici hitapları sevmem onun haricinde pek takılmıyorum açıkcası :)
Mahsuru yoksa neden "güzelim" hitabından hoşlanmıyorsun? Yani tabi şu laf atmak için güzelim denilmesini ayırıyorum onun kabul edilir bir tarafı yok fakat senden hoşlanan, senin beğenen birisinin nazikçe o şekilde hitap etmesi rahatsız edici birşey mi gerçekten?
Benim anlamadığım bir olay var sosyal medya insanlari nasil yönetiyor bu kadar fikrim almıyor. "Güzelim" sözcüğünü yaklaşık 1 sene öncesine kadar yoldan geçen kızlara laf atmak için kullanıyorlardı. Şimdi insanlar sevdiklerine söyluyor ne saçma
"Cnm, şekerim, hayatım" gibi sıfatların kullanilmasından hiç hoşlanmam. Benim bir adım var. Özellikle de ismimin şekilden şekle sokulmasından hiç hoşlanmam.. Dümdüz ismim ile hitap edilecek. Gevşekliğin lüzumu yok.
Yapmacık ve ciddiyetsiz hitaplardan hoşlanmam, öncelikle karşılık vermem ve muhatab olmam, zaruri bir karşılık olması gerekiyorsa , had bildirir geçerim.
Tatlım denmesinden hazetmem, genelde çalışılan yerde sizinle calısan kendini olmadıgı halde çok üstlerde sanan kadın hitabıdır :Tatlım bakar mısın?, Bence şunu şöyle yapalım tatlım tamam mı gibi 🤦♂️
Özellikle kızların birbirine tatlım canım kelimeleri çok yapmacik geliyor bana biri böyle derse ağzına bir tane yerlestiresim geliyor ama tabiki güzel kalbim ve merhametim buna izin vermiyor 🤷♀️