Kaybettikten pes ettikten sonra en zor olanı yeniden başlamaktır, sizce yeniden başlamakta zor olan şey nedir?

..
..

En dibe çakıldım kimse yok yanımda güç alacak

Sesimi duyan yok bir başımayım bu defa
Farkındayım benden başkası fayda değil bana..
Ben ayağa kalkmaz isem kimse umursamayacak beni
Burada bir mezarda olduğum gibi geçip gidecekler yanımda
Kimse yok
Çevremdeki anlamsız kalabalıklar bitti
Yeniden başlamamak gerek..
Tırmanmam gerek dik durmam gerek..
Yeniden yaşamam gerek.

En zoru.. kaybettikten kırıldıktan incinip parçalandıktan sonra yeniden başlamaktır. Bütün umutlar tükendiğin de pişmanlıklar had safhada olduğunda. dost bildiklerin sana sırtını döndüğünde en sevdiğin insanların aslında hiç seni sevmediğini fark ettiğinde..
Bulunduğun makam cebindeki para ya da sırf sana işleri düştüğü için yanında olan insanlar düşünce bir anda seni terk ettiğinde..
En güvendiğin sevdiğin uğruna her şeyi göze aldığında gittiğinde...
Bir başına kaldığında ve kendini çok yalnız hissettiğinde yeniden başlamak çok zordur...

Ancak insan özünde başarmak azmini asla yitirmez belki bir dönem dibe düşer hareketsiz kalır sonra çabalamak zorunda olduğunun farkındadır kimseye ihtiyacı olmadığını fark ettiği an toparlanmaya başladığı andır aslında..

İşte o yeniden başlama isteğinin insana geldiğinde bile ona zor gelen vazı şeyler vardır ki bunları aşması gerekir.. Sizce bu zorlukları o insan aşmak için ne yapmalıdır?
#DengesizBirAdam
Kaybettikten pes ettikten sonra en zor olanı yeniden başlamaktır, sizce yeniden başlamakta zor olan şey nedir?