Çok fazla para seni bozmaya, yoldan çıkarmaya teşfik eder mi? Para beni bozmaya yetmez, ne kadar olursa olsun beni ben yapan para değil. Para benim için sadece araçtır. Para ile kimseyide sınamam rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin, kimseyide paraya kul köle etmesin.
Sonradan gelen para, her insanı bozar ve yoldan çıkartabilir? şu an normal bir yaşantı içindeyken para beni bozmak demek kolaydır.. Fakat çok para insanı bulduğu zaman ilk yapacağı sey semtini sonra çevresini daha sonra da yaşantısını değiştirmek olucaktır.. . yani bir şekilde .. Para bir yerden girip kişinin hayatına müdahale edip farkettirmeden bozmaya başlar.. .. insan değişimin de en büyuk etken yine insanlardır.. Çünkü para olunca insanların insana karşı tavrı davranası değisir.. yani paranın çoğu zarar getirir bazen.. Aklını iyi kulanamayan bir insan için
Her şeyin azı karar, çoğu zarardır. Eğer bir kişi zamanla bu parayı kazanmış ve çoğaltmışsa kolay kolay bozulmaz ama daha önce az para ile geçinen birisine çok para verilirse, o kişi daha çabuk bozulabilir. Çünkü daha önce hiç sahip olmadığı, kontrol etmediği bir şeye kavuşmuştur. Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler. Bu nedenle çok para beni bozmaz, diyemem. Allah kimseyi çok parası olduğunda yolunu şaşıranlardan yapmasın.
Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım. Yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım, Ben onunla merhaba sohbetinde kaldım, Yüz göz olamadım, aldattığı dostlarımda merabalaşırım. Sagopa Kajmer
Hayır, paranın çokluğu beni bozmaz. Öyle olsaydı şu an yoldan çıkmış, nerede olduğumu bilmezdim. Ancak karaktersi basit bireyler parayla kale yapar, krallığı ilan eder. Aynı bir çocuk gibi.
Soru hakkımızın kalıp kalmadığı öğrenme şansımız var mı? Soruyu yazıp gitmedi mi evlat acısı gibi oluyo 😃 diğer sorunun saatini de takip edemiyorum sildiniz rjfldl yok mu bunun bir yöntemi
Bozmaz. İnsanların para uğruna neler yaptığını gördüğüm an anladım o kağıt parçasının insana mutluluk getirmediğini. Elimde yeteri kadar param olsun, geçimi mi sağlayabileyim başka bir şey istemem. Fazlasında gözüm yok.
Bilmiyorum. Ama paramı çok iyi kullanacağımı düşünüyorum olsaydı. Kendi Işimi kurarım. Bir çok insana istihdam sağlarım. Aynı zamanda bir çok insana yardım ederim. Hem kendimi geliştiririm hayallerimi de gerceklestiririm. Sevdiğim insanların hayat standartları yukseltirim.
Zamanında bozmadı.. Çok şükür standartların bir tık üstünde bir yaşamım var, parayla yapmak isteyipte yapamadığım pek bir şey olmadı. Para beni değiştirmiyor aksine daha çok yardımsever yapıyor. Keşke tüm muhtaçlara yardım edebileceğim kadar param olsa özellikle mecburiyetten çalışan anne ve çocuklara çok yardım etmek isterdim 😔
Parayı buldum diye bozulacak değilim. Hele sonradan görmelik şımarıklık hiç yapmam. bir insan parayı bulduktan sonra niye sevmediği insanlar gibi olsun ki. Hayallerimi gerçekleştirdikten sonra fazlasında gözüm olmaz. Bol bol yatırım yaparım ihtiyacı olan işsiz insanlarada ekmek kapısı açmış olurum böylece herkesin ihtiyacı görülür. Hayır işlerine harcarım fazlasınıda israfa gerek yok gerçekten ihtiyacı olan insanlar varken neden çarçur edeyim ki.😅
Sonradan görme olmam. Yaşam tarzımı değiştirir. Sonrada arkamdan "parayı buldu bozuldu" derler. Aslında benim yaşam standartlarım değişmiş, geçmişimdeki insanlar ayak uyduramamış ya da kıskançlıktan uzaklaşmış olabilirler. Çokta önyargılı olmamak lazım.
Valla çok hatta aşırı para kazandığım dönemlerde oldu , aksine işsiz evde oturduğum zamanlarda. Babam kalp ameliyatı oldu , refakatçi kaldım , 3. günün sonunda muhasebeden aradılar , iş akdi fesihin gerçekleşti dediler kibarca (kovulmuşum). Bu saatten sonra beni hiç bir şey bozamaz 😃
Para herkesi bozmaya yaklaştırır çoğunu bozar çoğunu da sıyırır geçer ben parayla sına beni diye dua ederdim zengin değilim ama çok şükür eskisine göre çok iyiyim ve bozmadı henüz daha fazlası için bilemem 😂
Para kimi bozar diye yazacaktınız Görmüş tadmış insan olarak konuşuyorum inanın günü 1000 tl de yeri geldi 10 tl ile de bitirdiğim olmuştur fazlası vardır azı yokturAma görmemiş adam aç köpek gibi saldırır
hiç bir zaman paranın satın alacağı biri olmadım Paranın bozacağı biride olmadım olmamda O kadar yüksek rakamlar ile ben oynadım ki İhtiyacı olanlara verdim gözüm kapalı Keşke daha çok olsa daha çok versem ihtiyacı olanlara
Hiçbir zaman maddi sıkıntı çekmedim şükür hep iyiydi durumumuz. Bozmaz diye düşünüyorum ama bu işler hiç belli olmuyor büyük konuşmamak lazım. Eline çok para geçince kibirlenen, böbürlenen çok insan var.
Para insanı değiştirir, benide değiştirir huyum aynı kalsada... Kıyafet kalitem ve yemek kalitem artar ama egoistlik ya da insanlara yukardan bakma gibi ruhsal değişime girmem.
Para beni bozmaz karakterimde en ufak bir değişiklik olmaz sadece parayla millete efendilik taslayanlarla uğraşırım. Benden fakirleri ezmem aksine ezeni ezerim
Yanımda olanlar için bişey yapmam onlara tavrım değişmez ama çıkarcı olan kişileri dalgaya alırım. Elli kuruş atıp al bu senin geçim paran filan derim. Yüksek para atıp da asla sewindirmem
Hahahajahahahahahaajjahaajajajajaj Bozmaz diyenler emin olun bozar Bozmaz diyenlerin geneli maddi durumu aham şaham olmayan kişilerdir 😂cebiniz az para görsün görürüm ben sizi sjajajajaj
Para hepimize şu zaman da bizlere en iyi araç, çok param olsa uzaklara giderim, değişmek değil. Ben yine aynı ben olmayı isterim, ve değişen bir yapım da yoktur. Sadece çok şey yaparım para ile..
Çok paranın beni bozacağını sanmıyorum. Çünkü alışveriş yaparken hep listeye sadık kalıyorum, çok param olduğunda o kadar uzun bir liste yapmaya üşenirim, param da cebimde kalır :D
Burada para beni bozmaz diyen arkadaşlar, bir şeyi yaşamadan fikir yürütebilirsiniz ancak bu sadece fikir olarak kalır, uygulamalı yaşadığınız da ise, artık söylediğiniz gerçektir..
Çok param olsa bile mütevazı hayat sürdürmek isterim. Paramın maksimum %40'ını, en büyük hayallerimden birisi olan arabayla Avrupa turuna harcarım. Uçakla gitmek benim için "LÜKS"...
İhtiyacım olan kadarı bir kenara bırakırdım. Akrabalarımdan ihtiyaç sahibi olanlara dağıtırdım yine kalırsa bakkallardaki borç defterlerini satın alırdım.
Cok para bozmaz da cok parayı idare edim derken tüm dengem bozulur böyle maaslı cok iyiyim yagımla kawrulmaya calısıyorum bence zenginlik başa bela dır
Şimdiye kadar bozmadığına göre, bozmaz herhalde. Ben parayı değil de, gücü tercih ediyorum. Güçlü insan olmak güzeldir. Lâkin o zaman bile adil olmaya dikkat ediyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayir bozmaz. Maddi durumumda sorun yok. Cok fazla zengin bile olsam gormemis olmayacagim icin sorun olmaz. Tam tersi suankinden daha fazla hayvanlara ve insanlara yardim etmek icin guzel bir sebebim olur paylastikca daha cok mutlu oluyorum 😊