19 yasindayiimm bebeklikten kalma bi aliskanlik hala devam ediyor. dilimi emioyorum bu herangi bir is yaparken olmuyor. televizyon izlerken uyumaya calisirken hatta sanirim dilimi emmeden uyuyamiyorum . ve dilimi emerken elimle esortman tarzi biseyle oynuyorum. birakmak istedim olmadi . Doktora da gitmek istemiorum. Aranizda yada etrafinizda akrabanizda felan dilini emen var mi ?
Cevabın nedir?
aynı sorunmu diyeyim yoksa neyse hele yogunken varya bi tatlı oluyorki iananamazsınız sigara tiryakilerinin sıgaraya kuvvetli asılması gibi içine dumanı çekmesi gibi çok hoşuma gidiyor benim yaşım 34 hele küçükken şarkıda söelrdim nanananana naaa diye sesli mırıldanırdım evliyim eşim bilmiyor alay eder diye sölemiyorum sigara içki hiç bir alışkanlığım yok psikilojik sorunlarım olduğunu sanmıyorum çünkü 34 senedir böleyim emiyorum aman kimse duymasın karizmayı sıfırlamıyalım : ) iyi günler herkeze ha bu arada merak edenlere özel anlata bilirim dilimi damağıma yapıştırıyorum nasıl ağzınıza kalem sokarsınız ya onu emer gibi ama ağzınırda hiç bişey yok yorgun olunca oofffff harika oluyor iyi günler dileğiyle
43 Yorumla- +1 yıl
bende küçüklüğümden beri Aynı şeyi yapıyorum hatta elime bir dantel parçası alıp dudağıma bastırıp emiyorum. ve annem babam dışında kimse bilmez bu alışkanlığı. 3 ay önce evlendim ve eşim benimle dalga geçiyor neden böyle bir şey yaptığımı açıklayamıyorum. psikolojik tedavi almayı planlıyorum umarım bu alışkanlık son bulur..
- +1 yıl
Benim 35 yıl önce, içine hakiki koyun yünü doldurup bir köy ortamında rahmetli babaannem tarafından dikilmiş bir yorganım var, kumaşının türüde divitin imiş onu da yeni öğrendim 😊. Heh işte ben hergün onu koklayıp, dilimi emmeden asla bir gün bile uyumadım. Sonra durumumu araştırdım tabi, okuduğuma göre uykuya hızlı geçebilme tekniklerinden birinde, dilinizi üst damağınıza yaslayın diye bir ibare var. Ben hiç rahatsız değilim bu durumdan aksine beni hep çocukluk duygularımla ve anılarımla büyütüyo psikolog falanda hiç düşünmedim 😁tabi yorganın artık ilk gün ki görüntüsüyle alakası yok bende yenisini diktirdim yedek duruyo bu iyice eskisin öyle değiştiricem
- +1 yıl
Benim 35 yıl önce, içine hakiki koyun yünü doldurup bir köy ortamında rahmetli babaannem tarafından dikilmiş bir yorganım var, kumaşının türüde divitin imiş onu da yeni öğrendim 😊. Heh işte ben hergün onu koklayıp, dilimi emmeden asla bir gün bile uyumadım. Bayılıyorum bu duruma aşırı keyif veriyo insana. Sonra durumumu araştırdım tabi, okuduğuma göre uykuya hızlı geçebilme tekniklerinden birinde, dilinizi üst damağınıza yaslayın diye bir ibare var. Ben hiç rahatsız değilim bu durumdan aksine beni hep çocukluk duygularımla ve anılarımla büyütüyo psikolog falanda hiç düşünmedim 😁tabi yorganın artık ilk gün ki görüntüsüyle alakası yok bende yenisini diktirdim yedek duruyo bu iyice eskisin öyle değiştiricem
En İyi Cevaplar
Bu dil emmek 45 yaşdan sonra çene açıklığına sebep oluyor. Ablam şimdi çene kemiği ve çene yapısı bozukluğundan dolayı 6 ayda bir botox yaptırmak zorunda kalıyor çünkü yemek yerken ve konuşurken ağzı açık kalıyor. Bu yaşına kadar dilini emdi ve hala emiyor. Tabi bende de aynı sıkıntı var (39 yaş) yani dil emmesi ve eğer yatağa yattıysam emmeden uyuyamıyorum. Yeğenimde de aynı sorun var (26 yaş) tedaviyi bulduysanız ve işe yaradıysa burada paylaşır mısınız?
20 Yorumla
Bende de var aynı olay. bir seye daldığında ya da uykun geldiginde oluyor. Uyurken de devam ediyor. Hatta gece cuk cuk cuk ses çıkıyor :D bir de ben mesela yastık kılıfının köşesiyle oynuyorum. bir kumaşa dokunma istegi de oluyor yani. Bunlar bir refleks hareketi ama. Sadece sende yok. Tedavisi de cok zor ama var. Baska bir seye yönlendirmeyle oluyor
29 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Esmaa_______ Bende de aynı sorun var ve kötü bişey cidden çözümü konusunda hiç bir fikrim yok ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ailen ne dusunuyo bu konu ile alakali
- +1 yıl
Benim 35 yıl önce, içine hakiki koyun yünü doldurup bir köy ortamında rahmetli babaannem tarafından dikilmiş bir yorganım var, kumaşının türüde divitin imiş onu da yeni öğrendim 😊. Heh işte ben hergün onu koklayıp, dilimi emmeden asla bir gün bile uyumadım. Sonra durumumu araştırdım tabi, okuduğuma göre uykuya hızlı geçebilme tekniklerinden birinde, dilinizi üst damağınıza yaslayın diye bir ibare var. Ben hiç rahatsız değilim bu durumdan aksine beni hep çocukluk duygularımla ve anılarımla büyütüyo psikolog falanda hiç düşünmedim 😁tabi yorganın artık ilk gün ki görüntüsüyle alakası yok bende yenisini diktirdim yedek duruyo bu iyice eskisin öyle değiştiricem
- +1 yıl
Uykuya geçmem 5 dk mı almıyo bu sayede ve sadece uyumak için kullanıyorum bu durumu gün içinde ya da tv izlerken değil
- +1 yıl
Aha aynisi bendede var tedavi ne ya
- +1 yıl
Bende de aynı şey var hatta tek bende var zannediyordum ama öyle değilmiş gece ses çıkması ise ağzım açık uyuduğumda yani arada oluyor şahsen ben bu alışkanlığı bırakmak istemiyorum çünkü çok çabuk uykuya dalıyorum
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılzor senin düzelmen alışkanlık olmuş=)
33 Yorumla- +1 yıl
@Nagigbrz Benim 35 yıl önce, içine hakiki koyun yünü doldurup bir köy ortamında rahmetli babaannem tarafından dikilmiş bir yorganım var, kumaşının türüde divitin imiş onu da yeni öğrendim 😊. Heh işte ben hergün onu koklayıp, dilimi emmeden asla bir gün bile uyumadım. Sonra durumumu araştırdım tabi, okuduğuma göre uykuya hızlı geçebilme tekniklerinden birinde, dilinizi üst damağınıza yaslayın diye bir ibare var. Ben hiç rahatsız değilim bu durumdan aksine beni hep çocukluk duygularımla ve anılarımla büyütüyo psikolog falanda hiç düşünmedim 😁tabi yorganın artık ilk gün ki görüntüsüyle alakası yok bende yenisini diktirdim yedek duruyo bu iyice eskisin öyle değiştiricem
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
6Cevap
Açılım ben psikoloğum 😅 konu hakkında bilgilendirmeye geldim. Ben de zaman zaman, özellikle de stresli dönemlerde uyurken dilimi emerim (vakumlarım). Bu da aslında kişinin bebekliğe yani 0-3 yaş arası oral döneme regrese olduğuna işaret eder. Yani işin özü, eğer bebek oral dönemde fiksasyon yaşamışsa, uyurken de bilinçdışı o döneme dönüyorsun. Bunun altında bir çok neden olabilir. Bir çok yorumda bununla beraber bir kumaşa dokunma ihtiyacı hissedenleri de görüyorum. Bu da aslında yine bebeklikte geçiş nesnesi dediğimiz şeyi işaret ediyor. Yani bebek anneden (ya da bakım veren kişiden) zaman zaman ayrılmak durumunda kalmışsa, annenin temsili olan, çoğunlukla da bi ayıcık veya battaniye gibi yumuşak bir nesne ile onun eksikliğini kapatmaya çalışır. Hala emme döneminde olan bebek, annenin yokluğu ile bu dönemde fiksasyon geliştirebilir, ilerideki yaşlarında ise bu bir çok sorunun belirleyicisi olabilir. Bir çok insan psikolojik sorunları olmadığını iddia eder. Evet, büyük bir sorun yoktur bir çoğumuz için. Bağımlı bir ilişki geliştirmek çoğu insan için bir sorun teşkil etmez gibi görünür. Bu, anneye, sevgiliye/eşe ya da bir hayvana bağımlı olmak da olabilir. (Burada önemli bir nokta olarak bağlılık ve bağımlılığı birbirinden ayırmak gerekir. Sağlıklı olan bağlılıktır ama bir çoğumuz ne yazık ki kabul edemesek de bağımlıyız.) Bağımlılık bir yapıdır ve hepimizde var olmakla beraber düzeylerimiz birbirinden farklıdır. Bağımlılığın temelinde yine 0-3 yaş aralığında anne ile kurduğumuz bağ ve erken dönem yaşam olayları çok belirleyicidir. Bir çok kişi için, anneden (veya bağ kurduğu kişilerden) uzaklaşacağı kaygısını hissettiğinde ya da uzaklaştığında ve ona ihtiyaç duyduğunda, eğer başka bir bağımlılığı varsa ve bundan uzaklaşmak için çabalıyorsa, yani özetle sigara/alkol/uyuşturucu bırakma girişimleri, sevgiliden ayrılma, terk edilme korkusu, bağ kurduğu kişilerden birinin -buna aile bireyleri, yakın arkadaşlar, romantik ilişkiler, evcil hayvanlar dahil- kaybı ile ilgili endişeler ve stresli durumlar ortaya çıktığında dil emme ve geçiş nesnesine duyduğumuz ihtiyacın artma olasılığı yüksek olacaktır. Bu çok detaylı ve uzun bir konu olduğu için kısaca böyle özetleyebildim. Eğer dilerseniz
-bebeklikte bağlanma kuramı ve yetişkinliğe etkisi,
-oral dönem fiksasyonu,
-bağımlılıklar ve psikolojik kökenleri,
-geçiş nesnesi, gibi konuları psikoloji ile ilgili güvenilir kaynaklardan araştırabilirsiniz.
Bunların çözümüne gelirsek; bu her zaman kolay olmayabilir. Elbette gece plağı gibi şeyler emme refleksini durdurabilir ama asıl sorun şu ki, temelde yatan neden çözülmedikçe bu gibi şeyler başka şeylere dönüşüp asla yakanızı bırakmayacaktır. Mesela bu alışkanlığı durdurursanız sigaraya/alkole başlayabilir ya da çılgınlar gibi yemek yeme alışkanlığı kazanabilirsiniz. Bunlar elbette sadece ihtimaller ama eğer bunu yapıyorsanız, sizin belki de asla farkında olmadığınız ama bilinçdışında sizi etkileyen bir sorun muhakkak vardır. Bunu görmezden gelmemeniz sizin yararınıza olacaktır. Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik eğer koşullar el veriyorsa mutlaka doğru bir psikoterapistten destek almaktır. Bu gibi sorunlar için dinamik psikoterapi tercih edebilirsiniz. Her psikoterapist ve her yöntem, her sorunu çözmek için yeterli olmayabilir. Bunun için iyi araştırmalısınız. Umarım sizlere biraz olsun ışık tutabilmişimdir. Sorularınız olursa instagramdan @art. and. psychology hesabımdan bana yazabilirsiniz. Sağlıcakla, sevgiyle kalın 🙏🏻🌸150 Yorumla
+1 yılöncelikle dilini emen insanlarla dalga geçmeyin aynı şey bendede var bırakması hiç kolay değil bırakmaya çalıştım gerçekten imkansız gibi birşey benim açımdan. bebekliğimden beri emiyorum yastık koşesiyle oynuyorum annem doktora götürüyodu doktorların hepsi kend beyninde bitiricek tedavisi yok falan diyolardı mesela bırakmaya çalışırken dilimi damağımdan çekiyorum ama dilim titriyo emmek istiyo yani çok zor tedavisini bilen yazsın çünkü akrabalar falan emsene nasıl bişey falan diye konuşuyolar ve ben utanıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Ayn 15 yaşındayım burda belki tedavi olurum diye üye oldum yok mu bir tedavi
emmeye programlanmıs adam. em kardesim bişi olmaz. eme eme dil mi biter.
30 Yorumla
+1 yılgenelde uyku modunda olunca ve canın sıkılınca emiyorsundur dilini gece ağzın kapali uyumaya çalış ve asla ama asla dilini emmemeye çalış gündüz ztn daha rahat edersin ağzına sürekli bir şey at sakız gibi ilk başlar çok zorlaniyorsun ama 3 4 gün sonra aklına bile gelmiyor dilini emmek ben de 18 yaşında bıraktım bundan 5 gün önce falan eğer hala devam edersen emmeye ileride çene ameliyatı olmak zorunda kalırsın sıkıntı bırakmaya çalış ve kurtul
00 Yorumla
+1 yılBendede aynısı var gece uyurken konuşmadığım zaman felan sürekli emerim hatta kimi zaman yastıktan ipler felan çıkar ya onları kıvırırım top yaparım çekiştiririm felan kokular değişik gelir bende senelerdir senin gibiyim dişlerim az da olsa şekli felan bozuldu yok mu bir çare ya
20 Yorumla
+1 yılBen de 14 düne giricem bendede aynı alışkanlık var bebeklikten kalma. Geçeceğini de sanmıyorum. Uyurken, televizyon izlerken, okuldayken. Bide bende saç yolmada var saçımı parmağıma doluyorum buda dilimi emmek gibi farkında olmadan yaptığım birşey ve ikisini beraber yaparak uykuya dalıyorum özellikle bende dilimi emmeden uyuyamıyorum bazen dilimi isirdigimin farkına bile varmiyorum. Hatta bu kaç gündür yaraydi dilim çok fazla emdigim için olmuştu.
00 YorumlaDil emme aliskanligi bendede var odanklanma sorunu konuşma sorunu yapiyor doktora gittim damaklik kullan dedi aslinda bu aliskanligin bir tedavisi yok doktorlarda pek orali olmuyor
00 Yorumla
+1 yılben :) bu artık alışkanlıkta değil bu benim yaratılışsal bir özelliğim gibi göz rengimiz gibi birşey :) parmagımı 4 yaşıma kadar emdiğim için olmuş. :))) neyse ki yalnız değilmişim :)
00 Yorumladilini emmemek için ağızına sakız veya şeker al en azından tv izlerken emmemiş olursun :))
01 Yorumla
Soran+1 yılsekerı yada sakıızı sağ tarafa alıyorum ıstemden .d yada sekerle beraber emıyorum dılımı .d
benim erkek arkadaşım da dilini emyior ama rahatsız olunacak birşey değil bence alışkanlık
10 Yorumladilimi emiyorum ne demek ya ağzının içinde işte dursun orda..anlamadım parmağını emsen neysede
00 YorumlaAnladım ben. Pek de rahatsız edecek bir şey gibi durmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yıldurmuyorda .s evlenınce askere gıdınce napcam
Bende de aynısından var bide bunu gectim kulağıma elleme alışkanlığımda var ikisini ayni anda yapıyorum farketmeden oluyo, bi yere dalmışken , uykum gelince , televizyon izlerken ailem dalga gecerdi ordan anlardilar uykumun geldiğini
10 Yorumla
+1 yılDilimi emmeye çalıştım fakat beceremedim. Nasıl yapıyorsun onu kardeş?
01 Yorumla
Soran+1 yılsol taraf katlanıyo bende nasıl tarıf etcem anlmadım kii . diini hafıften yutuyomus gıbı em .s
Bende dilimi emiyorum. Emerken kıyafetimin kolunu uzatım avuç içimde yuvarlıyorum. Birde küçüklükten beri uyurken küpemi kulağımın içine sokuyorum. Böyle bir alışkanlığı olan var mı?
00 Yorumlafecı bır durum:)))doktora gıt bence:)baska yolu yok olmadı al dılını cek :)
00 Yorumla
+1 yılyarim saatir yapmaya çalıştım dil nasil emiliyo len
10 Yorumla
+1 yılBende 17 yaşındayım aynı anlattığın şeyler bendede var nasıl kurtulucağımı bilmiyorum aslında çok güzel biley ama 😅 Benimle iletişime geçer misin
01 Yorumla- +1 yıl
Ben 33 yaşındayım bebekliğinden beri dilimi emiyorum diş yapım bozuk dilim de büyüme oldu bence tedavi ol benim gibi geç kalma
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 406 cevap paylaştı. dil nasil emilir ya düşünüyorum düşünüyorum akliam sabit bir şey gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılBende emiyorum kucuken durakların önceydi ama şimdi çok klainlar yaş 15 yan etkisimi
01 Yorumla- +1 yıl
Dudaklarim çok inceydi şimdi çok kalinlar
Dil emme benim oğlumda da var ırsi galiba
00 Yorumladil emmek mi ya dil nasıl emilir çok ilginçsin
01 Yorumla- +1 yıl
Benim 35 yıl önce, içine hakiki koyun yünü doldurup bir köy ortamında rahmetli babaannem tarafından dikilmiş bir yorganım var, kumaşının türüde divitin imiş onu da yeni öğrendim 😊. Heh işte ben hergün onu koklayıp, dilimi emmeden asla bir gün bile uyumadım. Bayılıyorum buna. Sonra durumumu araştırdım tabi, okuduğuma göre uykuya hızlı geçebilme tekniklerinden birinde, dilinizi üst damağınıza yaslayın diye bir ibare var. Ben hiç rahatsız değilim bu durumdan aksine beni hep çocukluk duygularımla ve anılarımla büyütüyo psikolog falanda hiç düşünmedim 😁tabi yorganın artık ilk gün ki görüntüsüyle alakası yok bende yenisini diktirdim yedek duruyo bu iyice eskisin öyle değiştiricem
Dil nasıl emiliyo ben var bilmemek :s
06 Yorumla
Soran+1 yıldılını ıcıne cek .d
Soran+1 yılinanmıorum .s sevgılın war mı
Soran+1 yılsevgilin warsa soyle sewgılın emsın
Soran+1 yılsevgilin emsin senin yerine .d
Dilini nasıl emiyorsun ya ? :S
00 Yorumladil nasıl emilir ki ?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDilini emerken yutma tehlikesi yaşadın mı hiç?
02 Yorumla
Soran+1 yılyoook canıııımmm okadar da vakumlamuyorumm .d
Cevap sahibi+1 yılİyi bari sevindim senin adına :)
+1 yılyorgan nevresimi gibi kumaslarlada oynuyor musun?
00 Yorumlaçok mu emzik emdin?
06 Yorumla
Soran+1 yılhıc emzık emmemısım
Soran+1 yıl2 yasına adar emmişim
Soran+1 yılhayır sadece dil
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahahaha
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026