Bakın bunu sık sık yaşadığımıza eminim; çünkü toplumun içerisinde modernize edilmiş bilinç algısı yok ne yazık ki. Birine "kolay gelsin" dediğiniz zaman bön bön yüzünüze bakar da ağzından "teşekkür ederim" lafı çıkmaz. Bunun tam tersi durumda, insan kişisine para üstünü uzattı veya ne bileyim poşetlerinize yardım etti diye teşekkür edersiniz anlamsızca sessiz kalır. Teşekkür etmek neden bu kadar zor anlamış değilim, hani insanlar özür dilemeyi küçülmek zannediyor ya herhalde teşekkür etmeyi de acizlik belirtisi gibi görüyorlar sanırım. Bazıları var gülümsemeden somurtarak teşekkür etmenize sebebiyet verecek davranışlarda bulunuyorlar. Kendileriyle çelişiyorlar resmen; madem isteksizsin içinde bulunduğun durumdan o halde ne diye girişiyorsun birtakım döngülere diyesiniz geliyor. Emin olun Türkiye popülasyonunun çoğunluğunu oluşturuyor bu güruh. Hani iki dudağının arasından "teşekkür ederim" çıkmasa dahi ufak bir tebessüm, sizi anladığını değer verdiğini gösteren bir beden dili hareketi bile yeter ama kimisinde buna da rast gelmiyoruz maalesef. Teşekküre karşılık vermeyen insanların yüzsüz oldukları fikrindeyim.
Sizce insanlar neden teşekkür etmekten kaçınıyorlar; çevrenizde denk geldiğiniz durumlar oldu mu bu konuyla ilgili?
Teşekkür edilince cevap vermeyen insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Açık açık sinir oluyorum. Seni insan yerine alıp teşekkür etmişim rica ederim deyince bir tarafların eksilmez sonuçta. Günlük hayatımda da teşekkür etmekten kaçınmam edilecek bir durum varsa ederim. Ego da olabilir bu durum bilemedim ama sinir oluyorum orasını biliyorum.
Son zamanlarda insanlara teşekkür ettikçe garip tepkiler alıyorum, suratıma uzun uzun ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Aslında sadece birkaç saniye alan birkaç sözden ibaret ama anlamı benim için paha biçilemez. Şahsen asansörün bekletilmesi , market kapısının tutulması gibi ufak durumlarda bile tebessümü ve teşekkürü eksik etmiyorum açıkcası karşı tarafın tepkisini ne olursa olsun doğru olanın bu olduğuna inanıyorum ve teşekkür sonrası rica ederim bile dememeyi kabalık olarak görüyorum.
Bazen ufak bir gülüş, bazen içten bakış, onun da bir ihtiyaçı olunca karşılayış felan o teşekkür kelimesini yıkar geçer. Bence pek takılması gereken birşey değil. Ben bakkal amçaya kolay gelsin deyince kafa sallar gülümser mutlulukla bakar, ee teşekkür hani hödükmü diyem şincik-kahrolsunenteldantelinsanlaryaşasınsıcakanadoluinsanı- gereksiz buluyorum.
Detayları önemsemeyen ama hayatına benim gibi bir detay iliştirip çentikleştiren sevgilim -ağızdan kelime çıkmaması bile teşekküre engel değil, tebessüm de yeter- ve senin gülüşlerin sonsuz teşekkürdür bana xd
Detayları önemsemedikimi nerden çıkardın mabafından element uydurma xd Ama soruna hak vermek tarafından bakarsak bişiy sankim bizim görevimiz gibi görüp hiçbir karşılık vermeyenleri dar ağacında sallandırmak lasım bençe.
Teşekkür etmemek aşırı sinir bozucu bir şey ama insan olduğumuz için zaman zaman söylemeyi unutabiliriz bunun sonucunda da karşı tarafın "rica ederim" diye bastırması daha sinir bozucu bir şey ne değişiyor yani öyle deyince laf mı sokmuş oluyor. Ama teşekkür etmek şart tabii ki
Aslında uzuluyorum, ben onun iş yaptığını görerek iyi bir filemle bulunarak kolay gelsin diyorum ama karşımdaki beni adamdan saymayip sanki bunu söylemeye mecburmuşum da nezaket gereği yapmamışım gibi yüzüme ablak ablak bakıyorlar bu durumda beni uzuyor. Insanlar ne kadar tuhaf diyorum..
1. Selam almayanlar2. Teşekkür etmeyenler3. Rıca etmeyenlerBiri bana gülümseyerek bunlardan birini yaptiginda yanit vermemek aklimin ucundan dahil gecmez.. Aksine mutlu olurum sesli sesli söylerim. Türk milletinde nezaket yok, saygi yok, görgü yok.. kimse kusura bakmasin.
Ben içimden geldiği için kolay gelsin derim, günaydın, iyi günler, dikkat edin, hoşçakalın derim. Teşekkür edilmemesi ya da cevap verilmemesi umrumda değil çünkü bir beklenti yok. Ve beni ben yapan zaten beklentilerimin olmaması.
İnsanların neden teşekkür etmekten kaçındığını ya da edilen teşekküre neden karşılık vermediğini ben algılayamıyorum. Genel olarak çok teşekkür eden biriyim. Girdiğim ortamda selam verip, kolay gelsin diyip çıkarken iyi günler dilerim. Biri bana bir yardımda bulunursa da teşekkürü ederim. Birçok kasiyer, metrobüs şöförü, minibüs şöförü dediğim kolay gelsini karşılıksız bırakmıştır. Artık şaşırmıyorum. Söyleyip devam ediyorum günüme.
"Karşılık vermek aklına gelmedi , heralde biraz dalgın kafası meşgul , umursamaz galiba , tuhaf biri , olabilir bazen bende etmiyorum" genelde bunları düşünüyorum. Ama bir şeyi gerçekten anlamıyorum özür dilediğimde insanlar şok geçiriyor niye öyle 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ çaktırmadan bir daha dönüp bakıyorlar falan
eğer bu kişi kasiyer ise yorgun ya da dalgın olabileceğini düşünürüm, ya da bazen sesimin kısık çıkmasından dolayı duyulmamış olabilir. genelde çok da önemsemiyorum, ben nezaketimi gösteriyorum cevap verip vermemek onların nezaketsizliği diye düşünüyorum.
Bu sitede çok oluyor özellikle dediği bir cümleye karşılık teşekkür etmek gerekiyor ediyorum ama alamadığım bir sürü cevap var. Mutlaka bildirim gidiyordur ama kişi görmezden geliyor. Teşekkür edince bir taraflarımız eksilmez sonuç olarak. Ben dikkat ederim böyle şeylere. Teşekkür etmeyi bilmek ve karşılık vermek güzel bir davranıştır sonuçta.
Cevap verme gereği duymuyordur övülmüş gibi hissiyat veriyordur ve övülme hissiyatını sevmiyordur ya da mütavazidir diyelim. örnek buradan birini eig seçtim diyelim teşekür geliyor cevap vermiyorum övünmek gibi bir his sanki ben sevmiyorum.
Bende anlam veremiyorum sorularıma yanıt veren insanlara teşekkür ederim gocunmam bu normal hayatta da böyledir ☺️ bir seyler eksilmiyor ya teşekkür edince :-\
Bu durum benim de hiç hoşuma gitmiyor ancak sosyal medya için aynısını söyleyemeyeceğim. Birisi teşekkür ettiğinde okurken tebessüm ediyorum ancak çoğu zaman yazmayı unutuyorum..
İnsani vasıfları pek gelişmemiştir. Bizim ülkemizde maalesef çoktur bu insan modeli, en basiti otobüste yer verirsin bir teşekkürü çok görür. Nezaketsiz, kaba insanlara tahammül edemiyorum.
Şaşırmıyorum.. Geçenlerde birisine çarptım ve pardon dedim.. Adam suratıma bakıyor, dedim çarptım ya pardon dedim o yüzden, cevap dahi vermedi.. O yüzden çokta şey yapmamak lazım..
Açıkçası bende o kişiye karşı bir iğrenme oluyorHayata pozitif bakan insanları seviyorum bir sıcak tebessümle günaydın diyen insani suratıma uzaylı konusmus gibi bakan insana değişmem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Pek takmıyorum ama bence biraz odunlar. Kabalar yani.