Genel olarak bir çok şeyin, bir çok dersin kaynağının acı olduğunu düşünüyorum ben. En iyiye ulaşmak için dibe batmak gerekiyor benim nazarımda. Acı bir çok şey öğretiyor. Acı duyduran şeyin sindirilmesini ve geçmesini beklerken sabrı öğreniyoruz mesela. Bir çok acıyla karşılaşıp bunlar karşısında yıkılmamayı öğreniriz ve bu da güçtür mesela. Onun dışında acı kıymet bilmeyi de öğretiyor benim nazarımda. Bazı şeylerin yokluğu bize acı verirken ve bizi zorlarken biz elimizdekilerle yetinmeyi öğreniyoruz. Onun dışında acının öğrettiği bir diğer şeyse ders almayı öğretir karşılaştığımız şeyden. Bize acı veren bir şeyi ya da acı duymamızı sağlayan bir hataya yapmamayı öğretir mesela. Bir diğer şey zaman olarak pek ilerleme getirmese de acılar bize yaşanmışlık katar. Çok erken zamanlarda erken acılarla karşılaşan biriyle karşılaşmayan arasındaki fark yadsınamayacak kadar çoktur. Olgunlaştırır insanı ve bu da aslında acıdan kazanılan en güzel şeylerden biridir. Son olarak da acının mutluluğu öğrettiğini düşünüyorum. Bir çok acı yaşıyor insan ve en derin acısından daha hafif acılarla karşılaştığında o acılarla baş etmeyi bilip mutluluğa kaldığı yerden devam edebiliyor. Bence en güzeli de budur acının kattıklarından.
Hayatta kalman zorlaşır, kaldıysan da kendin olarak yaşamak zor gelir. Ararsın kendini ben neydim kimdim hayal meyal birşeyler... bugünü yaşayabiliyorsan yırtarsın yoksa acılar insanı yer. Kimse kimseyi bir bakışla dahi kırmamaya özen göstersin.❤ acıları olan herkese benden kucak dolusu sevgiler. Hala nefes alıyorsak bunun sebebi var demek ki. toparlanın.
Acıyı yaşamak bazılarına çözüm yolu bulur, geriye kalanlar ise o çözüm yolunu bulamaz, belkide küçük bir acı çekip buna katlanmak istediğinden dolayıdır. Öyle olmasa "çok zengin olmak istiyorum" diyip uğraşmaması çünkü büyük bir acı yaşamadığı içindir. Çünkü acı çözüm yolu ürettirir beyine
Acı olmadan tatlının değeri anlaşılmıyor. Bu her bakımdan geçerlidir. Örneğin sağlıkta bile o kadar çok önem vermediğimiz şeyde sorun çıkınca tedavi oluruz. Sağlığımıza kavuşunca ancak değerli olduğunu anlarız. İnsan böyle tecrübe kazanıyor. Acılar değeri öğretir. İnsan bedenen acı duyduğu şeylere erken tedavi ile çabuk kavuşuyor. Buna maddi bicimde bakabiliriz fakat manen olan acılar buna gore daha uzun sürer.
Sağ adımı atarken sol adımı mı nereye atmam gerek bunu öğrendim. Acılarımı doruklar da yaşadığım için alıştım artık çok derin acılar yaşamıyorum şu sıralar ve yalnızım bunada alışmış olabilirim
Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir demis sezen aksu😕 acı bna cok sey ögretti tabiki kalbin ısınamadıgı ısınmakta güçlük çektiği bir insana asla güvenmemem gerektiğini
Acı doruğa ulaşınca gözlerden gözyaşı gelmez. Bazı olaylar vardır bir insanı karşına al saatlerce anlat anlamaz ama öyle bir şey yaşanır ki ders niteliğinde olur. acı demeyelim ama tecrübe diyebiliriz.