Hayatta herkes bazen risk almak zorunda kalır. Ama burada sorulan zorunda kalınmadıkça alınan riskleri kapsıyor. Bence bu insan tipi, hayatında hiçbir yere varamayacak insandır. Çünkü, risk almadan yapılan çoğu şeyin insana bir katkısı yoktur. Zorlanırsın, başarısız olursun belki ama öğrenirsin. Ve benim her zaman inandığım şey tecrübedir. İnsanın en önemli sermayesidir, tecrübe. O olmadı mı, eline yüz milyon dolar da verseler çarçur edip bitirirsin. Kaliteli insanlara bir bakın. Mutlaka hayatlarının bir bölümünde başarısızlığı tatmış insanlar olduklarını göreceksiniz. Genomlarımızda risk almak, keşfetmek, daha ileri gitmek kazılıdır; homo sapiensler olarak binlerce yıl önce cesaretli olamasaydık Afrika'dan ayrılamazdık. Modern tarım ve sanayi toplumlarıyla beraber öyle bi' korku kültürü oluşturuldu ki; insanlar yaşadıklarının kendi tercihleri olduklarını düşünüyorlar. Güvenli ve risksiz bir yaşam toplumun kabul ettiği bir olgu; ama samimiyetle belirtmek istiyorum ki tamamen yalandan ibaret.Siz hiç risk aldınız mı; bu güne kadar aldığınız en büyük risk neydi?
Hayatında hiç risk alamayan insan hakkında ne düşünürsünüz?
Benim nazarımda hiç risk almamak da iyi değil tamamen her olayda risk almak da. Altın orta dediğimiz şey yine burada da ortaya çıkıyor. Her şeyin yeri ve zamanı var ve riskin bile yer ve zamanı var. Bazı şeylere direkt olarak ulaşabilecekken sırf risk almak için başka bir yolu seçmek sonucunda büyük şeyler kaybettirebilir. Alacağımız riskin getirileri her zaman için önemli olmalıdır benim nazarımda. Kazanacağım şey alacağım risk sonucunda bana dokunacak olan sıkıntılara değecek mi diye sormamız gerektiğini düşünüyorum. Hani küçük ve gerçekten pek de gerekli olmayan bir şey için alacağımız şeyden daha büyük bir şey vermek her zaman için daha kötüdür. Benim nazarımda alacağımız riskte bize dokunacak olan şeyler bizim sonucunda ulaşacağımız başarıyı aşmamalı. Çünkü o zaman riskten çıkmış oluyor. Hiç risk almayan insanlar için de düşüncem biraz ihtimalleri atladıklarından yana. Kendi fikrime geleyim. Şimdiye dek karşılaştığım olaylar böyle çok büyük bir riske girmemi gerektirecek olaylar değildi. Hani aldığım en büyük risk adı altında söyleyebileceğim bir durum söz konusu değil maalesef.
Hayatında hiç risk almayan insan hayatı tek düze yaşar, kolaya kaçan hazıra konan birazda korkan insan olarak düşünürüm. Hayatta risk almadan bişeyler elde edemez insan, bişeyleri göremez, hayatı yaşayamaz. Risk almayan bir insan boş bir bardak gibidir. Orda öylece durur. Çarparsan düşer kırılır bir daha yerden kalkamaz.
Bugüne kadar aldığım en büyük risk hm, yaşamaya devam etmek hala nedensizce öylesine meraktan saçma sapan. Bunun yanında diğerleri tırt, bele bir hayatı yaşamaya defam etmek gerçekten büyük cesaret örneği. İlk defa zamanında geldim verme de göreyim xd bahaneci piss.
Koroner arterlerlerime denk gelecek şekilde kesikler atsana ama dikkat et kalbimi besleyen bu damarlar neticede. Kalbimin içinde sen olduğundan çok zarar verme, kıyamam ://
Bence insan kaybedeceğini bilse dahi risk almayı bilmeli bazen. Risk almak çok zevkli bir duygu. Çünkü iki ihtimalin var sadece; Kaybetmek veya Kazanmak. Kaybedersen üzülürsün ama Kazanırsan cesaretine cesaret katarsın.
Ya akıllıdır ya korkak. Aldığım en büyük risk üniversite sınavına adam akıllı çalışmamıştım aklımda bir bölümde yoktu neyime güveniyordum hiç bir fikrim yok tercihlerin son günü gece saat 12 gibi bilgisayarı açtım " yeni meslekler" diye aradım seçtim ve şu an gayet memnun ve mutluyum bölümümden. İyikide öyle yapmışım zaten ne zaman birşeyi planlasam olmaz bu şekil yaşamak beni daha rahat hissettiriyor isteklerime daha çabuk ulaşıyorum.