Öyle bir an gelir ki insanoğlunun bitip tükenmiş yüreğine, ne bir adım ileri gidebilir nede olduğu yerde kalabilir. Hırpalayıp durur kendini. Akıp giden bir zamanda kendini tek bir ana haps edip durur sadece. "Neden hep böyle olur? Neden hep beni bulur? Neden hayallerim gerçek olmaz? Neden herkes gibi mutlu değilim? Neden? Neden? Neden?" Diye diye yıpratır kendini. Bazıları da ; " Keşke o güzel şeyler beni bulsaydı, keşke hayallerim gerçek olsaydı, keşke böyle olsaydı, keşke mutlu olsaydım, keşke, keşke, keşke..."diye diye boğulur işte insan... #MutluGeceler#BozkurtBakışlıReis
İnsanın canı yanmaması adına keşke demek olmaz. Keşke dersen canın yanar. Demedim keşke sadece ders çıkarttım. Canım neden yandı, işte bu “neden” diye sormaktan yandı belki de. Keşke demek çözüm olmuyor zaten.
Aslında ikisi de can yakar ama "neden" sorusunun cevabını bulmak mümkünken, "keşke" daha çok bilinmezlik ve pişmanlık içerir. Bilinmeyen şey korkutur, çaresizlik hissi verir. O yüzden keşkeler her zaman daha can yakıcıdır.
Keşke keşkeler olmasa hiç hayatımız da da canımız o kadar çok yanmasa neden isyana girer ama keşkeler yıkar çünkü telafisi yok nedenin nedeni öğrenebiliriz.
Bu yüzden hep diyorum ki insan ne karar verirse sonucuyla yüzleşmeyi de göze almalı. Acı belki , belki de büyük bir ızdırap olacak ama başka türlü aşamaz o anı. Ya en başta neden diye sorgulamayacak ya da cevabını bulacak ya da aldığı kararın sonunda keşke demeyecek. Ama yine de biz insanız. Bu yüzden "Keşke" olmasaydı o günler.
"Keşkeler" netliktir, pişmanlık yaratır "nedenler" ise daha acıdır belirsizlik taşır. Bir olay ya da durum karşısında keşke yapmasaydım/yapsaydım diyebirsiniz kesinlik içerir ama nedenler hep bir muamma.. Keşkeler dündür nedenler yarın ikisinide yaşamamanız dileğiyle..
İnsanlar bence neden sorusuna cevap arayıp o cevaba göre hareket edip yapmak istediğini yapabilir tabiki bu nedeni ararken kendimizde hata aramalıyız başkasında değil yoksa her zaman bu kısır döngüde kayboluruz. Ayrıca keşke lafı çok saçma geçmişe bakilacagina gelecekte bunu değiştirmek sizin elinizde eğer gerçekten birşeyi istiyorsanız onun için ümitli olmalısınız keskelerin peşinde olmamanız gerekir
Keşkelerle vakit kaybetmemem gerektiğini çoktan öğrendim. Canımı yakan sorduğum soruların cevapsız kalması.. neden diye soruşumun karşılığı hep kocaman bir sessizlik oluyor. Ve ben o sessizlik içinde boğuluyorum.
İşte tam can alıcı olan bir cümle. Keşke dediğin an bitersin. 😉 Yine yeni hesap açmışsın denk gelmesem resmini koymasan taniyamayacaktim uyuz böyle birşey yaparken haber ver bari.
Acılar biz istediğimiz sürece büyük ve derin olur yüreğimizde. Aynı vedalar gibi. Sen arkani dönüp bakarsan işte o an yenilmiş olursun. Acı da sen kabullenirsen dedin olur. Ama kimse en başta doğru olanı yapmak istemez. Çünkü hayalleri büyük olanın korkuları da büyük olur ay gız.