İmajinasyon resmetmek, canlandırmak, bir görüntüyü birebir zihinde oluşturmak demektir ama bu duyu organlarıyla algılanamayan hissel imajlardır. Özellikle Hindistan'daki gurular meditasyon için, psikologlar ise insanın bilinçaltına girmek için kullanır. Bunun için de beynin yaydığı beyin dalgaları alfa ve teta dalga boylarında olması gerekir.
Bu güzel oldu dün yorum yazamadım kusura bakma Evet imajinasyon aslında her insanın günlük yaptığı bir işlemdir çok abartmamak lazım ustalar hemen kızmayın 😊, uzmanlaşmak ustalaşmak farklıdır, nasıl mı, bir örnekle hemen açıklayalım her insan bir miktar koşabilir fakat bu onu 100 metre koşusunda şampiyon yapmaz şampiyon olmak için bedelini ödemek ve gayret etmek şarttır,
Her insan imajinasyon nasıl yapar? Günlük yapacağımız işin nasıl olacağını fikrettiğimizde, birini düşünüp o işi nasıl halledeceğini fikrettiğimizde , ya da biri ile ilgili hayaller kurduğumuzda hep imajinasyon yeteneğimizi kullanırız. İmajinasyonda esas ve olabilirliği sağlayan unsur kalbinizin o imajı ne kadar desteklediğidir, aslen çekim yasasının temeli de budur, bir çok insan bir korkuya kapıldığında da bu yeteneği kullanarak olayın nasıl gelişeceğini düşünür ve çoğu zaman bu olur ve korktuğum başıma geldi der halbuki kalbine yerleşen korku imajı desteklediği için olaya yön vermiştir, neden karamsar bir örnek verdim, çünkü insanların geneli korku temelli ile yetiştiği ve kısıtlandığı için imajinasyon yeteneğini kötü olan olaylarda aşırı kullanmakta konunun daha iyi anlaşılması için ve de dikkat edilmesi için yazdım,
Bu olayı güzele çevirmek güzel olumlu imajinasyon kişinin geçmişi ile olan bağlantısını kesmesi ile mümkün olur bu konuda daha fazla söylenecek şey var fakat en önemlisi şu günkü duruma ithafen Dünyada bir salğın var ve bunu biz oluşturduk, nasıl mı , bize verilenlerin kıymetini bilmedik, sürekli şikayet ettik, ve malesef birilerinin düzeltmesini bekledik, şükretmeyi unuttuk, hatta dilediğimiz an sokağa çıkıp yürümek bile çok önemli imiş, maskesiz gezmek, alış veriş merkezinde gezinmek sahilde oturmak, bunların hakkımız olduğunu zannedip hiç biteceğini düşünmedik ve bu söylediklerimi yaparken bile hep bir şeylerden şikayet ettik sonuç bir güç kuvvet elimizdekilerin değerini bize anlattı, o yine mi iş, yine mi okul diyenler şimdi bunları özlüyor olmalı neyse buna da şükür 🙏
Anladım ya burda oluyoda bazıkarı yorumluyo mesela bı konu hakkkında falan o yızden dıkkatımı cektı odaklanıncada olanlar gorulebılıyomus psıkologlarda söylemıs hatta o yızden
En İyi Cevaplar