Dünya üzerinde kendini beğenen yani megolaman insan oldukça fazla. Sürekli kendinden bahseden ve kendini beğenen bu insanlar çoğu zaman çekilmez oluyor. Pekii, sen nasıl birisin? Başkaları gibi megolaman mısın?
Sen nasıl birisin? Başkaları gibi megolaman mısın?
Büyüklenme durumudur, kişi kendini üstün görür, burada karşı tarafı küçümseme, aşağılama söz konusu değildir. Umursamamak, bence saygı duyulması gereken bir noktadır. 🙏
Şems’i Tebriz’in bir sözü var.. Ne diye bübürlenip durursun doğduğun bir damla su ölümün bir avuç toprak değil mi.. bilgi donanım farklılıktır.. ama öğretici olduğu kadar faydalıdır.. Saygı kazanılması gereken bir durum.. Biri bübürlenip kendini üstün görüyor diye saygı duyulması.. kabul edilmiş bir davranıştır.. o kişinin egosunu tatmin eder..
Bilmem, yazdıklarınıza katılıyorum ama, karşıdakinin onurunu kırmadıkça, kişinin kendini sevmesi, kendinin farkında olması, kendini üstün bir varlık görmesinin sorun teşkil ettiğine inanmıyorum. Belki de inanmak istemiyorum ama tırnak içinde karşı tarafa bir sorun, problem yaratmamak şartıyla.. artık adına egoistlik mi denir, megalomanlık mı denir, bencillik mi denir.. adlandırma kişinin algılama şekliyle ilgilidir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İnsanın kendini sevmesi lazım ama bunun manyaklığa dönüşmesi hoş değil. Ben sevmeye çalışma aşamasındayım.
Öyle olunca dünya sadece.. onunla yaşadağını düşünülüyor.. Buda hastalık boyutu..
Öyle düşünmekte “ben bir hiçim” demekte doğru olmaz. Ortasını bulmak lazım. 🙃
Tartıyı eşit tutmak önemli.. bunu yapan insanlar bir birini anlıyor zaten 😇
Aynen öyle. 🙃
Kendimi biliyorum kendimin farkındayım ama megaloman değilim.
Olduğu kadar olması.. güzel olan da bu..
Megolaman lik sanıldığı kadar, 'kötü' bir durum değildir (?)
karşında Sürekli kendini öven kendinisi anlatan.. seni umursamayan birini düşün 🤔..
Kötü bir durum değilmidir.
Büyüklenme durumudur, kişi kendini üstün görür, burada karşı tarafı küçümseme, aşağılama söz konusu değildir. Umursamamak, bence saygı duyulması gereken bir noktadır. 🙏
Şems’i Tebriz’in bir sözü var..
Ne diye bübürlenip durursun doğduğun bir damla su ölümün bir avuç toprak değil mi..
bilgi donanım farklılıktır.. ama öğretici olduğu kadar faydalıdır..
Saygı kazanılması gereken bir durum..
Biri bübürlenip kendini üstün görüyor diye saygı duyulması.. kabul edilmiş bir davranıştır.. o kişinin egosunu tatmin eder..
Bilmem, yazdıklarınıza katılıyorum ama, karşıdakinin onurunu kırmadıkça, kişinin kendini sevmesi, kendinin farkında olması, kendini üstün bir varlık görmesinin sorun teşkil ettiğine inanmıyorum. Belki de inanmak istemiyorum ama tırnak içinde karşı tarafa bir sorun, problem yaratmamak şartıyla.. artık adına egoistlik mi denir, megalomanlık mı denir, bencillik mi denir.. adlandırma kişinin algılama şekliyle ilgilidir.
Yok ben çok tipsizim neyimi beğenicem 😂 ben trol takılıyorum öyle kendi halimde
Sürekli kendimden bahsederim evet :D
Biraz bahsedermisin 😁
Öyle ısmarlama olmadı şimdi :D
Kahve içip anlat diyesim olmayacağına göre 🙈
Ben kendimi severim bazen de sevmem yani çok değil
Kendimi beğeniyorum da , öpecek kadar değil.
Sıradan sizin gibi bir insan