Gamsızlığı iliklerine kadar yaşayan biri olarak dert edinmek gibi "hayatımı zehirle karıştırıp bana yedirtecek" takıntılarım yoktur. Kir tutmayan kıyafetlere benzetiyorum yaşadıklarımı, böyle bir şey yapışacak oluyor ama çok durmadan akıp gidiyor. Yağmurda ıslanmayan taşlardanım sanırım, emin olun bir yerden sonra insanın kendisi bile şaşırıyor bu duruma.
Derdi olmayan insanlara iki denklemli bir açıdan bakarsak eğer; birinci grupta problem çözme yeteneği gelişmemiş olan birey olduğundan; dertlere gark olduğunda affallayıp kalacaktır. İkinci gruptaki insanlar biraz daha efendi yoda özütündedir; aşmış insan olarak nitelenebilir. Hayat kısadır, birçok şey boştur. Her şeyin tadını çıkarmak lazımdır, gerek yoktur hayatı zehir etmeye. Hayat felsefeleri mutlak suretle hali hazırda bulundurulur.
Derdi olmayan insan yoktur bana kalırsa; sadece birileri diğerlerine göre problemlerle başa çıkabilme konusunda üstün başarılar elde etmişlerdir.
Gerçekten sağlam dertleriniz olduğunu düşünüyor musunuz yoksa hepsi sanrılardan mı ibaret?
Herkesin, en mutlu insanın dahi içerisinde sağlam bir derdi, karanlık bir dönemi geçirip taşıdığını hatta sakladığını düşünüyorum şahsen. Benim inandığım şey biz insanların en dibi görmeden ulaşabileceğimiz en iyi noktaya varamayacak oluşumuz. Kendimden örnek verecek olursam eğer böyle aman aman dertleri olup sıkkın hissedip mutsuzluğa bürünen biri değilim. Her gün yüzünden gülümsemem eksik olmaz, kendimi her zaman mutlu kılabilirim. Ancak bunun kaynağı da dibe çöküştür kendi yaşamımda. En dipleri gördüm ve sonucunda yapmam gereken şeyi buldum, kendi doğrumu oluşturdum. Mesela o en dibe sokan olaylar için bile mutlu olabiliyorum şimdilerde. Çünkü biliyorum ki eğer en kötüyle karşılaşmasaydım en iyiye varamayacaktım. Bu sebeple de şöyle bir toparlayacak olursam eğer; her insanın ruhunda bir yerde köşeye koyduğu karanlık bir kutusu olduğu kanısındayım. Bizim hayatımı etkilemese de gün yüzüne çıkmasa da kişinin karakterinin derinine girince illa ki böyle bir şey çıkacaktır.
Gerçekten sağlam bir dertle yüzleşene kadar karınca ısırığı kadar şeyleri dert sanabilir insan, hayatın mahvolur depresyona girer (?).
Bir gün aklına bile gelmesin diye uğraşacağın bir dert düşer önüne/ çarpar yüzüne. Çözmeyi bırak, hayatını harcasan yine geri gelmez bazı şeyler. O karınca ısırığı kadar şeylere canını sıktığın anlar belirir zihninde, ne güzel anlarmış.
Herkesin derdi vardır. Küçük veya büyük, yüzeysel veya derin, önemli veya önemsiz... Kimisi onlardan kurtulmayı başarabilir, o dertleri çözebilir ama bu hiç derdi olmadığını göstermez. Sadece çözmeyi başardığını gösterir.
İmkansız yoktur. Bebeklerin bile kendini ifade edememe derdi var. Kortizol hormonunu bir kez dahi tatmayan insan varsa buyursun gelsin evi arabayı üstüne yapayım.
Merhaba, insan olduğumuz için illaki herkesin bir derdi vardır. Benim de var. Ama inanki yaşamla ölüm arasındaki o ince çizgide hiçbir derdin aslında önemi olmadığını idrak ediyor insan
Derdim olduğumu biliyorum. Ama şunu da bililiyorum. Derdi veren Allah dermanı da verir. Gerisi kulun gayreti ve nasibi ile ilgili. Allah altından kalkamayacağız dert vermesin.
Dertlerim ne soylenecek ne de dinlenecek turden, birine kalkisip anlatsam bana deli der oyle seyler olduguna inanmaz uydurdugumu soyler bana. Benim derdim ne para ne guzellik ne cirkinlik ne saglik tamamen farkli seyler ve cocuklugumdan bu yasima kadar devam etti halende devam ediyor.
Google amça dert kelimesine şunu diyor "içinde bulunulan kötü durum, sorun, sıkıntı artı üzüntü, kaygı, tasa." herkes kötü durumda mıdır herkes üzüntülü müdür, genelleme yapmaktan pek hoşlanmam varım diyorum acun bey ay işte ondan.
Derdi olmayan yoktur, derdini büyüten ve ya yok gibi gören insanlar vardır, ben de derdimi büyütmeyip sahip olduklarıma şükür edip mutlu olmayı seçerim, eşim de tam tersidir, küçük bir derdi büyütüp mutsuz oluyor, sonrada onu mutlu etmemi bekliyor
Hayır yoktur boşvermiş gibi yaşayan ve sorunu çözen vardır herkesin derdi yükü kendine kadar bana benim derdim dert anlatsam bu mu derdin diyecek insan vardır kısaca benim derdim kaldırabileceğim kadar ne başkası kadar güçlüyüm ne de güçsüz
Dertsiz gamsız bir tane Peygamber ya da Evliyaya şahit olmadım. Rabbim bile sevdiği kulunu mutsuz görünce üzülüyorken bizlerin dertsiz olması gibi bir durum söz konusu bile olamaz...
Aslında derdi olmayan canlı yok desem daha doğru olacaktır çünkü dünyayı Allahü Teâlâ belli dengeler üzerine yarattığı için her canlıyı kendi durumuna sabrına göre sınava tabii tutmaktadır.
Hayır, herkesin hayatında kafasına taktığı kendince dertleri vardır. kimisi belli ediyor, kimisi etmiyor. Dertsiz insan olmadığına inanmıyorum. Sadece bunu iyi bir şekilde gizleyen insan vardır.