Hepimiz kötüyüz aslında sadece birileri iyilik rolünü daha iyi oynuyor hepsi bu. Salt çıplaklıkta iyi insanlar olduğumuzu düşünmüyorum. Bugüne kadar 'kaç gülümsemeyi katledip yerlerine hıçkıra hıçkıra ağlayan yüzler bıraktınız' veya 'kaç güveni darmadağın edip kişileri yaşayan kadavralar haline getirmekle umutlarını çaldınız' diye soruyorum esasen tümlüğümüze. İçten içe birbirimizden nefret eder haldeyiz 'empati yapmaktan bahsederken bile kendimizi kollamaktan' bize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi karşıya sergilememekten yanayız.
"Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır." Hayat döngünüz rutiniyle devam ederken, içerisine dahil olarak bahar havası yaşamanıza sebep olan kişileri getirin gözünüzün önüne. Sonra da iklim değişir gibi direkt kış ayına geçiş yapıp soğuk davrandıkları vakitleri hafızanızı canlandırarak hatırlayın.
Yalnızlıktan küçük bir çocuk gibi korkan, sana ihtiyacı olduğunu veya ileride sana ihtiyacı olacağını bildiğin hassas kalpli birine önce sevgi gösterip alıştırmak, sonra da yalnızlaştırmak bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür bana kalırsa. “Dünya, hassas kalpler için bir cehennemdir.”
Samimice bir doktrin paylaşırsam, 'bir insana yaptığınız şeyin tam manasıyla kötülük olabilmesi için o insanın sizi sevmesi ve değer vermesi gerekir.' Başlamayın hemen 'beni seven insanı görmezden gelemem, bana değer veren insanı çiğneyemem' ayaklarına yemezler, komedyanızı kendinize saklayın. Sizi benimseyip seven birine kötülük yaparsanız literatürde bunun adı 'gerçek bir kötülüktür.' Diğer şeyler gelip geçicidir. Yaptığınız bir eylem veyahut takındığınız söylem bir insanda yıllarca ya da ömür boyu sıkıntılara ve akabinde acıya sebep oluyorsa o şey saf kötülüktür.
Ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır; sizce bu hayatta insanların birbirlerine karşı yapabilecekleri en büyük kötülükler nelerdir?
Merhabalar, Kötülük, bilerek ve isteyerek başkalarına zarar vermek, onların haklarını çiğnemek veya kötü niyetle davranmaktır. Bu, genellikle insanların zarar görmesine veya acı çekmesine neden olan eylemleri içerir. Kötülük, ahlaki değerler ve toplumsal normlar açısından kabul edilmeyen bir davranış şeklidir. Bir insana yapılabilecek en büyük kötülük, belki de onların güvenini kötüye kullanmak, onları manipüle etmek veya zarar vermek olabilir. Bu, hem duygusal hem de fiziksel olarak derin yaralar açabilir ve uzun süreli etkiler bırakabilir.
İnsanlar kötülük yapabilir çeşitli nedenlerden dolayı:
İçsel çatışmalar veya duygusal sorunlar: Kişisel stres, öfke, kıskançlık gibi duygular, insanları kötü davranmaya yönlendirebilir. İçgüdüsel veya bencil davranışlar: Bazı insanlar kendi çıkarları için başkalarını kullanabilir veya zarar verebilir. Toplumsal etkiler: Çevresel faktörler, kültürel normlar veya sosyal baskılar, insanların kötü davranmalarına neden olabilir. Ahlaki yoksunluk veya empati eksikliği: Bazı insanlar diğerlerinin duygularını veya haklarını önemsemezler ve bu nedenle kötü davranabilirler. İdeolojik veya dini inançlar: Bazı insanlar, inandıkları ideoloji veya dini görüşler uğruna kötü eylemlere yönelebilirler.. Her durum farklıdır ve insanların kötülük yapma nedenleri karmaşık olabilir..
Bir insana yapılacak en kötü şey ondan birşeyi çalmaktır, hayallerini umutlarını iyi niyetini parasını ehueh dünyanın gökkuşağı rengini gibim. Hırsızlar fakap ölün tez zamanda.
Yanıyorum söndürelim mi tabii tabiğğğğ Çıktı ateşim indirelim mi tabi tabiğğğ Bak bu sözlerin lafta kalırsaaaağğğğ Senin o tabini tabini yerimmmmm maraşlıdondurmalımalı asndnsjdjdx
" hepiniz aslında kötüyüz " biraz sert olmuş bence. Kötü olmak her şeyi zorlaştırırken iyi olmak her şeyi kolaystirir kelime anlamı itibariyle baktığımızda da sonuç değişmez. Yaptığım en büyük kötülüğe gelirsek, her zaman beni kendinden aşağıda gören bir kan kardeşim vardı, adamı en az 8 sene pes de yenemedim ve ömrünün sonuna kadar benimle girdiği her yarışı kazanacağını sandı, bir gün bunu pes de yendim arkasına onsuz bir hayat kurdum, bu kardeşim da bana büyü yaptırdı, büyünün trafiğini kestirdim benden çıkıp ona girdi cinler. 4 sene önce şizofren tehşisi koyuldu arkadaşa. Kötülükmüdür intikam midir kendini savunmamıdır bilemem ama birine yaptığım içinde negatif sonuçlar barından en büyük şey buydu.
Bence bir insana yapılacak en büyük kötülük ona değer verdiğini kıymetli olduğunu gerçekten dost ya da sevgili olarak da olsa sevdiğini söyleyip onu his ettirmeden hep kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmek ve onun ince düşünceli olduğu kadar karşıdaki kişinin ince düşünce beklediğini görmemek her fırsatta kıymet bilmeden hayal kırıklığı yaşatmaktır.
Herkes kendine göre iyi ve kendine göre kötüdür. Kimse kimseye kötülük yapamaz. Herkes önce ne yaparsa kendine yapar. Bir insanın bir başkasına kötülük yaptığını sanması aslında içinde beslediği kötülüğün yansımasıdır.
Güzel bir içerik olmuş. Okurken kendimden de bir şeyler buldum Dediğin gibi herkes kötü aslında. Sadece birileri iyilik rolünü daha iyi oynuyor ve o iyilik rolünü oynayanlara da sinsi deniyor. Ben daha çok saf kötüyüm. Çünkü hayatımda acıya, gözyaşına sebeb olan kişilerin canını yakmam lazım. Kendimi savunmalıyım. Yoksa herkes dilediği gibi yaralar beni. Aslında kimse tam iyi değil, dediğin gibi. Bir insana yapılacak en büyük kötülük bence onu en hassas olduğu yerden vurmaktır. Onu yok saymaktır
Umudunu elinden almaktır, arakasından vurmak, dost gibi görünen varlık olmak, dedikodu yapmak arkasından, iyi gününde yanında olup, kötü gününde uzaklaşmak vs vs.✂️
Saygısızlıktır bu tek bir şey içinde çok şey barındır haksızlık iftira küçük görme yalan söyleme kandırma aldatma ve bunlar gibi nice kötülüğün temel sebebidir.