Bence insanlar... Artık herkese tahammül edemiyorum. Az insan çok huzur diyorum!

Duygular.
Bazen çok mantıksız düşünebiliriz
Ama bazenin üstünde çok çok çok duygusal oluyor insanoğlu.
Duygusuz birini kimse incitemez.
Bizde ise kontrolsüzü var
Öyle ya yaşanılan insan ilişkisi değil sorun, asıl sorun duygusal anlamları fazla yüklemek
Sonuç; ne yaşadığın değil ne hissettiğin önemli oluyor.
Hisleri kontrol et, kimseyle sorunun kalmasın
Söylemesi ne kadar da kolay 😊
Kolay, yapamıyoruz ki... Korkunu, heyecanını, gözyaşını, coşkunu, merhametini engelleyebilir mi bir insan? Tümünden vazgeçip duygusuz olanların sağlığından şüphe ediyorum..
hayat + insanlar izdivaya çekilip ıssız ve yanlız yaşamak istiyorum biri ordan çıkıp ağzını yüzünü yamulta yamulta he he insanlar sosyal varlıklardır yanlız kalamazlar falan dıyo yanıma bir hayvan alsam o yeter zaten insanları görüyoruz savaş çıkarçılık aç gözlülük kibir kendi bataklıklarında da boğulp çırpınsınlar anca hayır koca gezengende ülke ülke ırk ırk kardeş kardeş yaşayın hocam derdiniz ne yok askeri şeylere para yatırmalar falan atom bombaları biyololjik silahlar yok neymiş dunya nufusunu dusurcekmiş bir git bak bakayım insanlar felaketlerden sonra camış gibi nasıl çoğalıyo populasyonları bunu bildigin halde hala daha derdin kendinden olanı yok etmekse ve bu bir çıkarsa senin için harbiden insanlık nufusun falan azalmasın sen toptan yok ol gezegene böyle artık uzaylısı mı zuzaylısı mı kimse meteor mu yonlendırcen lazermı sıkcan death star mı getircen ne yapcaksan yap yok et bu insanlık ifla olmaz böyle cidden
Yaşlılık eklem ağrıları kaybedilen aile büyükleri çeşitli hastalıklar çocuklar ve onların hayatının ilerleyişi emekli maaşı ile geçinmek çocuksu psikoloji daha duygusal olmak menapoz antropoz ile hormon dengesinin bozulması vs vs.
Yaş ilerledikçe kafaya takılacak şeyler artacak desene...
Laf anlatmaktan yoruldum ben
eskiden anlatırdım uzun uzun şimdi iki kelime ile anlaşılmak istiyorum..
Kafam kaldırmıyor..
huzurla başımı koyacak bir diz yeter hayırlı bir eş hayatı gögüsleyecek..
Soyledigimizi bir defada anlamayan insanlar hep rahatsız etmiştir bizi. Bu belirli bir olgunluğa erisince daha çok oluyor evet. Katlanamiyorsun. Ben de artık uzun uzun anlatmaktan dinlemekten sıkılır oldum.
basit kısa kelimeleri anlayacak ve yormayacak insanlar olmalı hayatımda..
tek dileğim bu olsa da hep yoran insanlarla karşılaşıyorum maalesef..
Öyle oluyor. Bu kaçınılmaz. İstediğimiz insan tipiyle nadiren karşılaşırız, genelini şöyle fabrika ayarlarına geri döndürüp istediğim şekilde programlamak istiyorum 🤔
bu imkansız
bence kendimize benzeyen insanları seçmek ve onları tanımak anlamak adına şans vermek daha mantıklı gibime geliyor
Tabiki imkansız, sizin dediğiniz de deneye yanila oluyor. Yanılma payı daha yüksek. Biraz acıtıyor tecrübeler. Çok hayal kırıklıkları oluyor. Yine de tek tük kendimize benzeyen insanı bulduk mu sıkı sıkı sarılmalı..
yüzde yüz olmaz zaten
onun tamamlayacağını düşündüğün ve seni tamamlama gayretine girebilecek birisini fark ettiğin an
bırakmamak lazım sanki.
Öyle, haklısın. Yüzde yüz bulunması imkansız.
Cevap
30Cevap
Anlamamakta direnen insanlara bir şeyleri ifade etmeye çalışmak hem tahammül sınırını zorluyor hem de yoruyor.
Kesinlikle öyle. Bir de bunların sürekli benim dediğim doğru diye düşünen insan grubu var ki aman evlerden ırak.
Kesinlikle öyle olmalı, pelerin baya mantikliymis aslında😁 ya da ışınlanma icat edilirse öylelerini kendi kendine konuşur halde bırakıp huzurlu bir yere isinlanacaksin aniden😁
Hahaha bir gün belki olur 😁
aptallıkları daha iyi görebiliyorsun... önce yokuş aşşağı vitesi boşalmış dolu bir kamyonun içindesin (GENÇLİK) şimdi ise o kamyonu izleyen oluyorsun...:(
Ne güzel tarif ettiniz. Kesinlikle öyle. Gençlik döneminde anı yasamya bakıyoruz kamyonunun hızına tutulup, bilmiyoruz ki dışarıdan bakılınca ne kadar tehlikeli göründüğünü...
Yeni bir insan tanımak, güvenmek, sevmek, hayatına dahil etmek.
Bu zamanla çok zor ve yorucu oluyor. Güvenin kırıla kırıla guvenemez oluyorsun yeni tanıdığına
Özellikle yaş ilerledikçe.
Anlayamadığın ve anlaşılamadığın insanlarla iletişim kurmak zorunda kalmak insanı epeyce yoruyor.
En zor şey sanırım birine laf anlatmaya çalışmak 🤦🏻♀️ Hele ki anlamayan birine.
Huzuruma düşkünüm karşımda gereksiz ve cahil gördümmü hemen hızlıca kaçarım
Gereksiz insanları çıkarmayı başardınsa zaten hayatindan, harika. Bir avuç insanla mutlu olabiliyorsun sana yeten.
Bazıları çıkmak istemiyor ama yaşım artık 30 millete laf anlatcak enerjiyi çoktan yitirdim zeki olan kelimeleri yerinde ve güzel kullananların yanında huzuru buluyorum sadece bu konuda çok katıyım arkadaş çok ama dediğin gibi bir avuç insanla huzurluyum
Çok yorgunum
Beni bekleme kaptan
Çok yorgunum
Beni bekleme kaptan
Seyir defterini başkası yazsın
Seyir defterini başkası yazsın
Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman
Beni o limana, çıkaramazsın
Beni o limana, çıkaramazsın
Çınarlı, kubbeli,…
Az insan çok huzur hayatımda hep olmuştur. Beni evlilik hayatı yormaya başladı nedense :(
Dur bakalım daha birkaç yıllık evlilik hemen yormasin. 4-5. senede bir sorguluyor insan evliliği ama çocuk da olunca başka bir şey evlilik. Farklı bir yaşam biçimi mühim olan sorunları birlikte çözüm mutlu birlikteliği canlı tutmak.
Esin ev hanımı mi?
Öyle olunca daha yoruyor maalesef. Ben de calsiiyorum akşam eve geldiğimde evde birçok sorumluluk beni bekliyor oluyor. Bunun büyük çoğunluğunu kadın ustlenmek zorunda gibi ama eş destek olunca biraz hafifleyincd yük kendini iyi hissediyorsun. Bir de şu var eşler zaman zaman arkadaşlarıyla ayrı ayrı ve bir de başbaşa vakit geçirebilmeli kendilerine de zaman ayirabilmeli. Bu inan cok motive ediyor. İyi geliyor.
Bu dediğini eşime çok defa söyledim. Akşam eve gelince yatana kadar ben oynarım çocukla. Yükünü alayım diye. Ayrıca eşler bireysel olaral ğrogram yapmalı diyorım. Bensiz bişey yapmıyo. Yapamıyo. Yapmak isteyo. Adeta bana yapışık. Bugün çocğu alıp dışarı çıktım. Evde kendiyle kalsın diye işte. Çok çabalıyorum
Sen elinden geleni yapıyor ve için rahatsa gerisini bosver. Çocuklarımızın bu yaşlarına bir daha tanık olmayacağız. Bu anların tadını çıkarıp büyümesini keiyofle izle. Eminim birgün eşin çok geç olmadan cabani fark edecektir.
Yine kendi cinsleridir. Mesela beni çok yoruluyorlar. Zaman geçtikçe daha çok...
İnsanı en cok insan yoruyor üzüyor kesinlikle
Bir dil vardı sustu. Bir yürek vardı karardı ve bir el vardı kırıldı var gerisini sen anla
Ooo daha yaşın 25. Ana yaşadıklarindan öğrendiğin çok şey var belli ki..
Kesinlikle öyle oluyor
İnsanların sürekli beni aramiyorsun demesi saçmalığı bıktım
Hahah evet. Aramıyorum, ben de aramıyorum. Çok sınırlı sayıda kişiyle muhatapim
Valla yaşım ilerlemiş olsa da , halâ 20 yaşımdaki hallerimdeyim. Tepkilerim ve katlanma seviyem aynı.
Nextlevel'e hazırım bu hayat yolunda diyorsun yani. Ne güzel bunu başarabiliyorsan. Tahammülsuz ve bir şeyleri kafaya takınca rahat yaşayamıyor zaten insan hayatı, seninki en güzeli 😁
Dur bir dakika bu kadar olumlu tepki beklemiyordum :) Bu hayatta en ihtiyaç duyduğum insanlar hep beni tek başıma bıraktılar , haliyle insan bir yerden sonra ciddi ciddi buna alışıyor. Hatta tek başına yemek yemeye , gezmeye ya da ağlamaya. Dibi görünce yüzey çok da korkutmuyor insanı , gerilim merilim de çıkar ama özünde yine su akar yolunu bulur misali 😃
Öyle oluyor. Hep sevdiklerimiz, güvendiklerimiz yarı yolda bırakıp sırtını dönmüyor mu zaten? Kalabalıkların arasında hep yalniziz aslında. Ben insanlari, hakkımdaki düşüncelerini vs vs çok kafama takan; küçük ayrıntılarda boğulan, başkasının derdini kendine dert edinen biriydim. Bir süredir bunların bir cogundan kurtuldum. Aslında kendi hayatımızı kendimiz için yaşamayı öğrenmek gerek. Yemek yerken, gezerken ya da dedigin gibi ağlarken yanımızda birileri olsa bile doğarken olduğu gibi olurken de yalnız öleceğiz. Hayat her zaman iki, üç, dört kişilik değil. Eninde sonunda tek kisilik bir yolculuk...
Evet tek başınalığın da yolcusu tek başına oluyor. Ama evlenirken de ya da bir eve eşya alırken bile hep en fazlasını istiyoruz. 12 kişilik yemek takımları , 12'li bardaklar çay kaşıkları çift kişilik yorganlar ve battaniyeler. Sırf bu yüzden bile tek kişilik yatakta yatıyorum , hissetmemek adına.
Farklı bir bakış açısı. Umarım bulduğunda ruh ikizini tek derdiniz yatağın küçüklüğü olur 🙂
Böyle kesin cümleler kurma. Bak mesela o bırakmaz da diyordun muhtemelen. Şimdi de bulmam bu şekilde netim diye bir kesin cümle kuruyorsun. Kısa cümleler kur, öyle süsleyip püsleme, şimdiye kadar uzun uzun cümle kurdum da ne oldu diyorsun belki evet ama paylaşmak insan ırkının doğasında yok mu? Hayati, soluduğun havayı, yediğin yemeği, içindeki sevgiyi.. bir süre sonra bu yaşadığın kendin içinde kurduğun dünyanda yalnızlığın canına tak edebilir. Evet her şeyiyle hazırsan amenna ama öngördüğümüz gibi olmuyor bazen hayat...
Her anından mutluysan hayatının hiç sıkıntı yok. Belki de birilerine ihtiyacımız olmadan güzel bir ömür sürmek de mümkün dediğin gibi. Dert yok tasa yok diyorsun.
Estağfurullah ne demek🙂. Keyifli bir sohbet oldu benim için👍🏻
Rica ederim efendim🤗
Yalnızlık.
Parasızlık.
Umutsuzluk.
Boşluk.
Bu yazdıklarından umut olsa diğerleri de hallolur. Önce kendi içinde bu meseleyi çözmelison bence. Hepimiz bir ara boşlukta hissederiz, ama yaşadığımız sürece o umut hep var aslinda.
Ah ahh ömür güzel... Şu yaşımda ben de sorgularken buluyorum hep bir seyleri.. bu sene bu duygularım daha da yoğun. Tükenmesin, tukenmedigni görürsün bir gün umarım.
Insanlarin net olmamasi beni artık yoruyor eskiden sabirla bekledigim seye artık aman boşver diyorum gelemiyorum valla
Konu ne olursa olsun belirsizlikler yoruyor. Yaş ilerledikçe mücadeleci tarafımız köreldiginden herhalde. Birseylerle de ugrasmadan sahip olmak istiyorsun. Ama hayat bu işte hep mücadele hep..
Aksiyon gerektiren her sey...
Insanlara laf anlatmak en basinda
Anlamaya calismak bile yorucu
Öyle denilebir hayat şartları çocuklar ev geçimi birde işyerindeki yorucu olabiliyor
-Boş konuşan insanlar
Boş konuşan, hep konuşan, çok konuşan 🤦🏻♀️
Susmuyorlar ve sonuç yok hep konuşuyorlar. Kaçıyorum hemen yanlarından daha sonuç odaklı konuşan insanlar iyidir. 🤷♀️
Beni eleştiriler çok yoruyo sürekli eleştirilmek ne kdr yorucu anlatamam
Kaç yaşına kadar ilerledin de bıktın kız bu kadar 🤗 ben 35 oldum bu kadar bıkmadım
Yaşadıklarımı duysan ablacım😁inan ruh yaşım çok daha fazlası
Normal yaş kaç peki? Benden küçüksündür heralde ve benim yaşadıklarım yüzünden en az 60 olmuşumdur
27. Çok şükür günümüze elbette, insanı insanlar yoruyor en çok. Yorumlayan var mı ki insanlardan
Insanlar sadece insanlar..
En çok kendi cinsimiz yoruyor zaten bizi. Dedim ya az insan çok huzur..
25 gectiyse evlenmek istersin
Muhtemelen. 25-30 yaş arası bekarların genel düşüncesi bu sekildedir sanırım
Öyle kendinizi motive etmelisiniz
Ben evliyim😉
Senin dışındakilere sesleniyorum
👍🏻👍🏻👍🏻
Bizzat insanlar
Aptal kalitesiz cahil laubali saygısız insanlar
İnsan...
İnsanı yoran yine insan...
Gereksiz, içi boş ve yapmacık insanlar
İnsanlarin bos bos konuşmaları
Hayat yorar tek insanı...
Dusunceler ve Dusunceler 🙏
Çok daha fazla düşünürken buluyor insan kendini di mi? Uzaklara dalıp giderken, uzun uzun düşünürken
Dusundukce dusundugunu dusunmediginj anliyip neden dusunmeyip dusundugunu dusunmek insanin kafasini fena yoruyor :/ bazen diyorum ki dusunmek dusundurgu icin dusunuyorum ama neden?
Sen düşünme arkadaşım Allah aşkına senin yerine ben düşünürüm 🤪😁
Heheheh kafa uctu tabiii 😂😂😂 ozman dusun benim yerime bak ben dusununce bu hale geliyorum hehehe
Gereksiz insanlar
Hepsini bir bir üfleyip uçurasim var..
İnsanlar diyorum insanlar 😬🤐🤐
Sorumluluklar bitmiyor
hangi birini sayim ki
İnsanları insanlar yoruyor
Laf anlatmak...
Ooov laftan anlamayana laf anlatmaya çalışmak çok yoruyor
Hayat pahalliligi yoruyor
İşte bunlar hep seks
Sigmund Freud
beni artık herşey yoruyor