Bir ceza masalı... " Sisifos, tanrılar tarafından dik bir tepede büyük bir kayayı yuvarlamak için cezalandırılan zalim bir Yunan kralıydı. Sisifos kayayı ne zaman dik tepenin doruğuna ulaştırmayı başarsa, tanrılar kayanın elinden kaçmasını sağlar ve tekrar aynı çileyi çekmeye mahkum edilirdi. " Bazen insan boşu boşuna "o şeyin" olmayacağını bile bile mücadele eder.
Merak ediyorum...
Sizin hayatınızda ki " o şey " nedir?
Hayatınızda boşu boşuna çilesini çektiğiniz birşey var mı ?
Aşırı realist yapım gereği 'sonunda kaybedeceğim veya ciddi manada bana yarar sağlamayacak' hiçbir işe başlayıp bedenimi huzursuz, ruhumu memnuniyetsiz edemiyorum. Sorgulamak istemiyorum bazen 'neden-sonuç' kenara bırakılsa diyorum yapamıyorum bir ucundan irdeleyince olmuyor beceremiyorum. Muhteşem hayatı yaşamıyorum lakin çoğu kişinin 'temel algılarından' sıyrılmış 'dogmatik düşüncelerinden' kendimi kurtardığımı biliyorum. Başkası için çile denen oluşumlar (tamam pejoratifçe bakmayacağım olaya) beni gram etkilemiyor. Übermensch felsefesini benimsiyorum biraz da olsa; gerçekten bu hayat ne kadar yaşamaya değer kişiden kişiye göre tartışılır ama bildiğim en iyi şey 'kendime dert edinip tatlı canımı' üzmemem gerektiği. Boşa kürek çekmek zararlı toksinsel kavram ben buna dahil olamam.
En İyi Cevaplar