En zirvlerde olduğum günler olmuştu gerek ekonomik gerek sosyal faliyet açısından bunları kaybettim sağlığım elimden gitti agorafobi denilen bir lanet hastalığın eline düştüm tedavi olabilmek için bankadan kredi çektim borca girdim hayatım bayağı perişandı o dönemler bir kitap ile karşılaştım kitabın ismi "Allah de ötesini bırak" bu kitabı alıp okumamıştım ama bu söz bana çok büyük ilham kaynağı oldu kendi kendime olumlu düşünceler üretmemi sağladı yaşadığım sıkıntılara rağmen hayata pozitif olmaya gülmeye başladım daha sonrasında hayatımdaki sorunlar düzeldi sadece bu agorafobiden kaldı biraz. Sebepli olsun veya sebepsiz olsun hiç farketmez bazen hiç geçmeyecekmiş gibi gelen bir üzüntü yaşıyabiliriz bundan kurtulmanın yegane yolu bilinçaltının cevap vereceği bir dayanak noktası oluşturmaktır. Bunu kimisi din ile yapıyor kimisi ailesi ile kimisi sevgilisi ile yapıyor daha çok farklı şekilde yapanlar vardır burada asıl önemli olan mesele bilinçaltının cevap vereceği şeyi bulabilmektir buda taşıdığın cevheri keşvetmekle olur. Herkezin iç dünyası aynı olmadığı için bir yöntem herkezde aynı etkiyi oluşturmuyor. Bazen üzüntünün hiç geçmeyecekmiş gibi olması psikolojik olarak yorumlanması gerekebilir. Kişide psikolojik zaaflar eksiklikler vardır ve bu eksiklikler ummadığı anda o kişiyi vurabilir. Mesela örnek vermek gerekirse kişide tevekkül anlayışı yoktur bu kişi biraz sıkıntıyla karşılaştığında ruhsal çöküntü yaşıyacaktır bunun gibi şeyler. Ama tabi bu soruna muhattap olan her kişi özel olarak incelenmeli.
Kendimi en iyi hisettigim ugrasa yoneldim benim icin yuzmek bu kendimi biraktim suya haraketsiz durdum orda dusundum kendimi en mutlu hisettigim yerde kabullendim kucakladim ve hayatima devam ettim kosulsuz sevdigim seylere odaklandim kedileri besledim hayatimdaki tum gereksizleti cikardim mutsuz oldugum isimi biraktim insan onu saran gereksiz herseyden kurtuldugunda aslinda hayatin ne kadar basit oldugunu ve bizim onu nasil zorlastirdigimizi anliyor;)
Çok kolay! Öncelikle neden bu hisse kapıldığınızı kendi içinizde çözümlemeniz gerekiyor durduk yere olmaz böyle şeyler. Sorunun temeline inip didik didik etmeniz gerekiyor anlayacağınız. Sonrasında derin bir nefes alıp sadece saate bakın. Saniyeler dakikalar birbirini kovalıyor göreceksiniz. Peki hangi his zamanınızı böylesine yemekten daha üstün? Siz bu hislerde boğuşurken akıp giden zamanı kim geri getirebilir? Bu histen elbette çıkacaksınız ve arkanıza dönüp baktığınızda o hisse sokan temel nedeni bile unutmuş olacaksınız. Yani kayıp yalnızca zaman olmuş olacak. Her saniyemiz kıymetli, biz bir bireyiz ve kıymetliyiz. Hiçbir şeyin elimizden akıp gitmesine izin vermemeliyiz. Bunları düşünün ve çabucak uzaklaşın.
Geçmiyor maalesef hatta bazen kendini belli ediyor, anlık üzülmeler, ağlamak falan. Kendimi başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum. Fazla yanlız kalmamaya çalışıyorum.
En yoğun duygusal krizler bile 12dakikaymıs en fazla gerisi kendi kuruntumuzmuş bu bilgiyi öğrendikten sonra kendini insan daha kolay kontrol edebiliyor kim üzüyor senin gibi sevilesi kadınları 😔😔😔
En İyi Cevaplar