Düşünün sevgiliniz var her şey yolunda ama diyorsunuz ki, ''bakire/bakir olsan seninle evlenirdik.'' Bunu söyleyen insanın ruh hali nasıldır? Hayata bakışı, insanlıktan anladığı, sevmekten anladığı nedir? İnsan mıdır yoksa varoş mudur? Benim sormak istediğim cinsel bir durum değil bu arada, tamamen kişilik analizi istiyorum.
Sevgiliye bakir/bakire olsan evlenirdik diyen kişinin karakteri nasıldır?
Ön yargısız ve empatili olarak vede çevremde şahit olduğum tecrübelerime dayanarak detaylıca cevap vereyim soruna. Ayrıca çok şükür '' Zina Hatasına Düşmedim Benle İlişki Yaşamak İsteyen 2 Evli Bayana Rağmen ''. Çünki ; Allah Rızasını Gözetmez Ve Hata Yaparsam? Başkalarına'da Bunu Empoze Edip Onlarıda Hataya Teşvik Eder Ve Yol Gösterip Yoldan Çıkarma İhtimalim Olabilir Diye. Ayrıca Bacım, Annem Akrabamın Kızı Veya Eşi Vb. İnsanlarında Bu Hatayı Yapmalarını İstemeyeceğim İçin Kendimde Hatadan Uzak Durdum.
'' GENELLEMESİZ ''. Evlilik yapmadan cinsel ilişki yaşama hatasında bulunmuş ve bu hatanın devamını '' rahatça '' getiren biriyle bakir bir insanın evlenmesi risklidir. Ayrıca evli olupta eşinden boşanmayan vede başkalarıyla cinsel ilişki hatası olan insanlada evlenmek risklidir. İster evlenmeden ilişki yaşamış veya evli olduğu halde ilişki yaşamış insan Bakir olan insanı'da evlenmeden ya da evli olmasına rağmen kendisiyle ilişki yaşamaya ikna etme riskide olabilir. Bakir olanda bakir olmayanla cinsel ilişki yaşama hatasına düşme akabi evli ya da evli olmayıp boşanmış insan ile, hatta '' bakir olan '' insanı'da cinsel ilişki hatasına düşürmeye kendi arzusu için çalışabilir, akabinde ise geç evlenme'ye karar verebilir.Çok eşliliğe alıştığı için evleneceği zaman '' bakir '' bir insanla evlenme isteği duyma ihtimalide yüksek olabilir çünkü ; Kendi tecrübeleri sonrası karşısındaki kişi bakir olmaz ise, benzer hata ve risklere maruz kalmaktan hatta çok eşliliğe alışmasından ötürü evlilik sonrası başka insanlar ile eşinin kendisini cinsel anlamda aldatma ihtimalinden'de korkabilir. Kendi'de çok eşliliğe alıştığı için evlilik sonrası eşini aldatabilir. Ancak ; Evlenip haklı sebepler sonrası mücadele ettiği halde eşi değişmediği için boşanan '' Bay Ve Bayana '' bakir olmadığı için ön yargılı bakmak ve evlilik üzeri niyetle muhattaplık kurmaktan kaçınılması büyük bir ön yargı ve hata olur... Evlilik'te esas olan ; Karşılıklı ısınma, sevgi, saygı, güven, vefa, sadakat, manevi hassasiyet, empati fedakarlık ve kanaatkarlıktır... Bunlar var olduğu zaman ; Evlenmemiş bakir biriyle boşanmış olup çocuğu olan veya olmayan biri evlenebilir...
Soran bayan'mı yoksa sitenin sistemi'mi görüşümü e. i. g. seçti bilemiyorum, ancak her ihtimal görüşümü e. i. g. seçen soran hanım ise? teşekkür ederim.
Tutarsız olduğu kesindir. Madem tercihleri o yönde neden o kişiyle sevgili diye sorgular ikiyüzlülüğünü tebrik ederim o kişinin. İnsanın davranışları ile sözleri birbirini tutmalı yoksa tabii ki ciddiye alınmaz. Herkesin kendine göre bir kriteri vardır belki ama hem insanla sevgili olup hem de o kriteri tutmadığını söylemek sadece seni kullanıyorum demenin bir şeklidir, ona bu izni veren insana da diyecek bir şey bulamıyorum.
Konuya direkt dalıyorum... Tensel dokunmayla kalmayıp, önüne gelenle gönül bağı kurup del-geç yapan benim eşim olamaz! Bu benim kırmızı çizgimdir. Böylesiyle birlikte olanı da asla yargılamam. Ama durumu olağandan daha çok normalleştirip beni kırmızı çizgimden dolayı karakter durumumla yargılayanları da buradan kendilerini haysiyet muhasebesiyle baş başa bırakıyorum.
Kendi perspektifimden cevaplamaya çalışacağım. Bir erkek ya da kız ilişki yaşamamışsa karşısındaki hayatını birleştireceği kişinin de yaşamamasını o konuda "ilkleri" tek kişide yaşayıp bitirmeyi ister. Bunun en temel sebebi de içimizdeki güven ve kıskançlık duygusudur. Şahsen, benden önce sevgilileri olmuş bir kızla evlenmek istemem. Güven problemi ilişkilerde çok önemli bir sorun aslında en önemlisi. Her şey onun üzerine kuruluyor çünkü.
Ayrıca kızlar için şu bekaret kavramını sadece zar olayı olarak ele almak cahilce olur. Zira zarın biyolojik amacı vajinal bölgeyi mikroplardan korumaktan öte değildir. Önemli olan düşüncelerin ve ruhun bakir/bakire kalabilmesidir. Yoksa zara bağlanacak bir olay değil, her haltı yiyipte bakireyim diyen var. Erkeklerde ise durum şöyle, tek bir kadına ait olabilme isteği ve hayatını birleştireceği insanı bulup her şeyi onunla yaşaması gerekiyor diye düşünüyorum.
bir kere ben bakire olmayan biriyle sevgili olmam bakire olup olmadigi zaten onun kisiligine yansir bu duruma gore de sevgili olmam , ha " bakire olsaydin seninle evlenirdik" diyen biri neden varoş oluyormuş kusura bakmayin biz temiz aile cocuklarinin dünyasina göre siz sokaktaki köpegin pisliği bile olamazsiniz gelmis buraya varos mu diyor , elalem s*kinin zevk oyuncagi yapacak kızı ben de aileme gelin diye getirecegim onu öyle mi? anasi yapicam valla biz de varosluk degil de sizde kansizlik onursuzluk kasarlik var sen önce kendi karakterinin analizini yap ablacım hadi yaylan şimdi karakter analizi yapmak senin neyine. simdi simdi bir ton antel dantel herif seni onaylayacak amaclari da firsatini bulduklari anda karşı cinsi yatağa atmaktir onlarin bir cogunun sizin gibi rusunenlere sizin gibiler yakisir , varosmus sen ben kaliteme ömrün boyunca erişemezsin bu zihniyetle varos düşük olan sizssiniz 😉😉
bak gördün mu yorumları "hayat bir zardan ibaret degilmis " diyenler var sayin soran burada böyle yazanlarin amaclari belli anlayisli olduklari için böyle degiller yani nasil kisilikli olanlar hosunuza gidiyor mu? 😁 sosyal varos seni
Kişisel tercihidir bu tarz görüşlere saygılıyım her zaman. Ama burada kızdığım mesele madem bunu problem ediyordu o zaman neden sevgili olmuş.
Yani şahsen bana uymayan birisi varsa evlenmeyi düşünmüyorsam eğer sevgilide olmam ha sonradan öğrenmiştir evlenmek istemiyordur o ayrı mesele.
Birileri nasıl ki ilişki yaşamayı doğru görebiliyorsa birileride ilişki yaşamayı doğru görmüyor olabilir bu varoşluk falan değil bir görüştür.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu soruya farklı unsurları dahil etmeden dümdüz sorulduğu gibi cevap vermek gerekirse , bu bir tercihtir , bunu isteyen kişiye "karakteri zayıf" denilemez (tabi namusuna dil uzatarak sana hakaret etmeyip de sadece kriter olarak istiyorsa) çünkü o kriter olarak önemsiyordur , iyi o zaman senin önemsemediğin birşeyi başkası önemseyip kriter olarak koyuyorsa sen o kişiye karakteri zayıf diyemezsin mesela birisi ne mezunu olduğunu önemsemiyordur , sen "evlenceğim kişi üniversite mezunu olsun yoksa olmaz" diye bir kriter koyuyorsa bu senin karakter zayıflığını göstermez , bekaret kriterini de böyle düşünmek gerek, isteyen istediği kriteri koyar yanlız bakire değil diye hakaret etmemek şartıyla !
Bu gibi kavramlar kişinin yasanmislıkları ve biraz da deneyimleri ile alâkalı bir durumdur. Kimse sütten çıkma ak kaşık olmadığı gibi sutte ki siyahı goremeyecek kadar da kör değildir. Zira başından nasıl bir hadise gecti ve sonrası nasıl bir yaşam sürdü asıl sorulması gerekende bu bence. Yazılacak çok sey var ama yanlış anlaşılmaktan pek haz etmeyecegim derin mevzular, deneyimlediğim bir hadise oldugu icin bu kadar içsel görüs ile konuyu baģlamak isterim.
bekaret ahlaklı olmak anlamına gelmiyor erkeklerde bakir olmak daha önemli bence hep anlatıyorum bir çocuk vardı bakire olmadıgı için görüştügü kzılarla yatarr ama evlenmezdi evlenmek için bakire oldugundan emin oldugu birisi ile evlendi ama o kız ile anal ilişkiye girenlere sakın konuşmayın layık olan bu dedim
Şu yaşıma dek sevgilim de kız arkadaşımda olmadı benim. Haliyle cinsel birliktelik yaşanmışlığım ya da deneyimim de olmuş değil. Misal tüm çıplaklığıyla bir kız görmedim yaşamım boyunca. Hae bakire olmasada sorun etmem. Beni hakkıyla sevebildikten, bana bağlı kalabildikten, yaşamımı varlığıyla değerli kılıp huzur ve saadetin eşlik ettiği bir yuva ortamını sağlayabildikten sonra bakirelik önemli değil.
Bir insanın böyle bir talebinin olması o insanı anormal kılıyorsa sözün bittiği yerdeyim... Madem demokrasi madem özgürlük madem topluma saygı diyoruzz... Herkes dilediğini istemekte özgür olsa gerek Buda kişinin tercihidir İsteyebilir Ben böylesi bir talebi olucak her kim olursa olsun kimseyi kişiliği ya da karakteri üzerinde beyin fırtınası yapmam... Yapılmasınıda doğru bulmam
Ben de evleneceğim erkeğin bakir olmasını isterim. Başka kızların ağzında meze olmuş, yatağında zevkle inlemiş herifle işim olmaz. İşinize gelirse.. Senin bu durumu varoşluk vs. olarak görmen de zerre umrumda değil. Hepimizde nefis var. Biz de yakışıklı, çekici erkek vs görüyoruz. Ama kendimizi biliyoruz. Neden böyleyken nefsinin kölesi olmuş ve zinayı yaşam tarzı haline getirmiş biriyle evleneyim? Neden benim evlendiğim adamın adı +18 muhabbetlerle başka kızların ağzında gezsin... Herkes kendi kafa yapısında birini bulursa sorun çözülür.
Ruh halinden çok kafa yapısı nasıl? Diye düşünürüm ilk önce.. Ve belli ki sevgiyi, birlikteliği, paylaşmayı, evliliği de dahil buna, hepsine bekaretle ilişkilendiren yani çok tutucu bir kafa yapısına sahip. Bir evliliğin oluşmasında en büyük rolü olan şeylerin hiç birisiyle ilgilenmiyor. Tek bir şey belirlemiş kafasında, sadece O'na odaklı çalışıyor kafası.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şimdi bir kişinin bakir /bakire bir eş istemesi kendisi de öyleyse hakkıdır asla da eleştirilemez. Ama kendisi bakir/ bakire değilken böyle bişey istemesi çakal sahtekar bir karaktersiz olduğunu gösterir. Bununla birlikte sevgili olduğu flört ettiği kişiye bakire olsaydın evlenirdik diyen de beyinsiz bir sahtekardır. Aklı sıra seni kullanıyorum evlenmeyi düşünmüyorum ama bakire olsaydın düşünürdüm demek istiyor
Açıkcası bakire olmayan biriyle bakir biri evlenemez islama görede yasaklanmıştır, daha birinin elini tutmamış birinin yaklaşık 50 60 kişiyle birlikte olan biriyle evlenmesi kesinlikle korkunç, fiyasko bir davranıştır herkes kendisi gibi birisi ile evlensin.
Ezgi NUR ; Açıklamanı bir bayan kuran kursu hocasına danış istersen '' Açıkcası bakire olmayan biriyle bakir biri evlenemez islama görede yasaklanmıştır ''.
Başka bir bakış açısı sunayım iznin ile ; Kız Ve Erkek Hiç Evlenmemiş. Kız Bakir, Ancak Erkek Hiç Evlenmemiş Ama Gayri Meşru Olarak Bir Çok Bayan İle Zina Yapmış Yani Evlenmeden İlişkiye Girmiş... Bu Durumda Nasıl Bakir İle Evlenebilir? Diğer Taraftan ; Kız Veya Erkek Evlenip Haklı Sebeplerden Boşanmış Eşinden. Evlilik Öncesi Ve Sonrası Kimseyle Gayri Meşru Cinsel İlişki Yaşamamış..! Hiç Evlenmemiş Birisi İle, Haklı Sebepler İle Boşanmış Ve Zina Yapmamış Bir İnsanın Evlenmesinin Sakıncası Ne Olabilir Sence?
Öncelikle yazını pek anlıyamadım kusra bakma benim söylediginin ise aksi bir şey söylüyorsan dinsel anlamda bakalım=Zina eden cehennemde özel vadide cezalandırılır, yahut cehennemde kör bir kuyuda cezalandırılır o kuyunun agzı açıldıgında, cehennemde bulunanlar onun kokusunun kötülügünden çıglık atarlar, zina yapana altı kötülük vardır;dünyada rıskı daralıdır, ömrü kısalır, yüzü kararır, ahirette=cehenneme girer, Allahın gazabına ugrar, hesabı çok çetin olur "zina edene ateşten öyle bir zırh giydiririmki yüce bir daha konsa onu küle çevirir, kul zina yaptıgı zaman iman onu terkeder! Ve başının üzerinde gölgelik gibi durur. Bir erkegin kendisine helal olmayan bir kadının bedenine sahip olmasından daha büyük bir günah yoktur, zina eden asla cennetin kokusunu alamaz, oysaki onun kokusu beşyüz yıllık mesafeden duyulur, kim bir kadını bile şehvetle öpse 70 bakire ile zina etmiş kadar günahkar olur Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun."
Nûr Sûresi 3 Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır." (Resûlüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır."
Benim anlamadığım açıklamandaki şu bölüm '' bakire olmayan biriyle bakir biri evlenemez islama görede yasaklanmıştır, '' Aslında Bakire olan biri ile, zina yapmış erkek veya bayan evlenemez vb. açıklama ile yazsan daha anlaşılır olabilirdi ancak ''yasaklanmıştır yazıp ( , ) koyduğun yerin altına zina eden diye belirtmeyip elini tutmamış birinin 50 60 kişiyle birlikte olan biriyle evlenmesi kesinlikle korkunç, fiyasko bir davranıştır. Açıklaman anlatmak istediğinin eksik ve yanlış anlaşılma ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Ayrıca nasuh tövbesi edip aynı zina hatasına düşmeyen bayan ve erkeğin affedilme konusu üzeride dinen araştırırsan sevinirim.
Öncelikle istisnalar hariç yazımın anlaşılmayacagını ya da yanlış anlaşılacagını düşünmüyorum çünkü konu istisnalar içerisinde kaybedilen bakirlik degil, severek istiyerek bakirligini kaybeden biriyle bakir birinin evlenme söz konusu, ve buda zinaya girer zinadan farklı bir eylem degil zinanın genel açılımı "kendine helal olmayan bir kişiyle yaşanan cinselliktir" dolayısıyla yazın pek akıllıca degil aksi bir şey söyler isen Allahın kanunlarına ters düşersin eger iman edenlerdensen cehenneme atılacak kişilerin birinci sıralarında zina geliyor dinsel anlam bir yana normal bir saglıklı beyin yapısıyla düşündügümüzdede aynı kanıya varmamız gerek
İslama göre yasaktır üstte yazdıgım metinler Allahın kanunlarıdır kendimiz havadan sudan atmıyoruz bence sen dine göre zinayı araştır, benim yeterince bu konuda bilgim var
Rabbimize şükürler olsun'ki Müslümanım. Dini konu olarak bilmediklerim ile şüphe duyduğum vede mantığa uygun veya aykırı olan konu ve açıklamalarda ehline soruyorum. Nasuh tövbesi konusunda açıklamama cevabın olmamış. Ayrıca çok şükür zina hatasına düşmedim, tabi zinanında çeşitleri var. Hayır diye gördüğümüzde şer, şer diye gördüğümüzde hayır olabilir. Tv. ya da youtube vb. ortamlarda'ki dini konular üzeri açıklamaları veren kişilerin ehil olmasına dikkat etmek gerek. Yazılan ve yapılan açıklamaların içeriğinde anlam farklılığı veya eksik ya da eklemeli açıklamalarda olma riski var '' genellemesiz ''. Zina cezası ve bir çok dini konuda camide vaaz dinledim. Ehil hocaların programlarını izledim, ancak haliyle hepsinin aklımda eksiksiz ve tam açıklamasıyla kalması zor. Neyse konuyu uzatmıyayım. Nasuh tövbesi kısmını, zina ve hangi günah çeşitlerini kapsayabileceği konusunda araştırma yaparsan sevinirim.
Nasuh, dediginiz Allaha edilen tevbedir ama kişiyle Allah ve kul arasındadır Allahın o kişinin tevbesini kabul edip etmiyecegini ancak kendisi bilir bu konuda birisinin bakire birisine ben böyle bir halt yedim ama tevbe ettim! Demesi karşısındaki insanı ne kadar ikna edici olur bilinmez, oda kul ile kul arasındaki seçimdir herkesin her türlü naneyi yiyip ben tevbe ettim haydi evlenelim demesi bana samimi gelmiyor 5 parmagın elbette 5'i bir degildir, bu benim görüşüm dinim, kendi yapım ve düşüncelerim ahlak kurallarım içerisinde öyle birini kabul etmem mümkün degil bu benim görüşüm, sen kabul ediyorsan bu seni Baglar, iyi günler dilerim
Zamanla, tecrübeyle, empatiyle, araştırmayla, istişare etmekle insanın değişik konulardaki günahları ve geçen yıllara göre tamamen bazı günahlardan uzaklaşmaması ve tövbe edip günahlara devam edip tekrar tövbe ederek yaşaması vb. ince, detaylı ve düşünülesi konular. Teşekkür ederim. Müsadenle hayırlı geceler.
Allahın kanunlarında bu işi yapanların imanı gider ve başlarında ölünceye kadar gölgelik olarak durur cehenneme girmesine sebep olur ve kuyuda çetin bir şekilde cezalandırılır diyor sen ise tevbe ederse diyorsun, tevbe ettiginde Allahın o kişiyi bagışlıyacagının garantisi yok ve bizim daimi bilmiyecegimiz bir şey, en önemlisi dediginiz gibi evlenmeden önce o kişinin tevbe edip evlilik sonrası nefsine yenik düşüp eski alışkanlıgını yapıp yapmıyacagınında bir garantisi yok zaten bu insanlar genellikle tek eşliligi kavrıyamıyor, kızlar soruyorda sorulan cinsel ilişkide en çok nerede haz aldınız tarzı bir soruya 50 kişiden 30'u ilk yaşadıgım birliktelik diye cevap verdi ilk birliktelikler asla unutulmaz diyede eklendi bence buda her şeyi özetliyor ben ben eşimle her anın ilkini yaşamak isterim ilkini başkasıyla unutulmaz bir şekilde yaşıyan bir beden benim için kabul görmez ve dinimde yasaklıyor, bunlar benim düşüncelerim sizin düşünceleriniz beni baglamıyor, zinayı geniş çaplı araştırırsanız bir kafirin çektigi ceza gibi çetin ve büyük oldugunu bilirsiniz öneriyorum, sizden bildirim gelmezse birdaha iyi olur :) iyi geceler tekrar
Bu gayet normal bir sey ben de öyle bakire olmayanla ne sevgili olurum ne de evlenirim sevgili oldun diye evlenecek degilsin o zaman benden öncekiyle yaptin herseyi niye ayrildin evlenseydin o zaman evleneceksin diye yapmadin mi herhalti yemek normal senden oncekiyle ama sen bunu soyleyince sacma oluyorsun bu nasil bir sey peki
Belki kadınlarda bakirelik arayan erkeği anlarım da kadınların da bakir misin diye soranini duydum.. ne terbiyesizlik ya! Atıyorum adam gelmiş 30una ne sandın onca zaman seni mi beklemiş? ya da ne duymak istiyorsun? Senden sonrasına bak ötesini karıştırma. Üstelik yok yapmadım dese inanacak mısın? Ama işte inanmış gitmiş salak evlenmiş.
Tatlım onu beklemişim derken siz beraber mi büyüdünüz 🙂 bak eğer onu çok küçük yaşlarda buldunda sevgili oldun ve evlenene kadar bakire kaldıysan evet haklısın. Birbirinize sadık kalmalısınız ki sadakat benim için en önemli nokta. Lakin eğer bu şekilde bir durum yoksa, yeni tanıdığın ve hoşlandığın birinde bakirelik aramak ayıp. Hem bildiğim kadarıyla erkeklerde milli olma adeti var mümkünatı yok bakir bir adam bulamazsın. Diyelimki sana ben bakirim dedi peki inanacak mısın🙂 ya da yalan söylüyorsa bile bilecek misin? Babannem hep şey derdi du bakim neydi... Hah! Kadının mührü varda erkeğin yok. O yüzden geçmişini pek desmenin faydası yok. Senle olan hali ve sonrası önemli.
Herkesin bakış açısı, kültürü, değerleri farklıdır ve bu düşüncesine saygı duymak gerekir. Eğer kişi, karşı taraftan beklediği bekaret (farklı bir konu da olabilir) durumunu kendisi sağlayamadığı halde, karşı tarafa bunu sorun/engel olarak sunuyorsa o kişiye bencil diyebiliriz, karaktersiz diyebiliriz, düşüncesiz diyebiliriz. Kör de diyebiliriz hatta, kendi kusurlarını göremediği için 🤷🏻♀️
Bence gayet normal bir istek evleneceği kadının eskiden başka bir erkeğin altında inlemesini istememesi gayet doğal bir istek aynı şekilde evleneceği erkeğin da geçmişte başka koyunlarda uyumamış olması gayet doğal bir istek bunun yobazlıkla alakası yok
bak arkadaşım, evlenmiş boşanmış olabilir, pişmanlığı da olabilir, ya da bir tecavüz de olabilir, hay hay derim başımın tacı evimin sultanı olur. ama zevkine yaptım şöyle yaptım böyle oldu ama seni seviyorum derse, hooop derim. kusura bakmyanı yani.
Bakir olmayan insanların bakir birisini istemesine gülüyorum sadece GKDKGLFKGLFLGLFLF sen her haltı ye, ondan sonra bakir iste. Bakın bakir olup bakir isteyenlere demiyorum bunu. Bakir olmayıp bakir isteyenlere diyorum
Cok gördüm oylesiyle evlenmem diyip sevince ve karsıdakinin düzeldi pini görünce evlenenleri bence bu iş kafada bitiyor yani Şu an bunun doktoru bile var yani sizi kandırmak isteyen herr turlu kandırır ama kişilik öyle değil
Kim kiminle isterse onunla evlenir bunun için kişiliksiz karaktersiz vs olmazsın hepimizin beklentisi farklı sonuçta ama madem evlenmeyecek niye sevgili olmuş da bir insanın duygularıyla oynuyor sana uymuyorsa ayrıl kardeşim
O kiz ilk peki bekaretini verdigi cocuğa da demis midir madem evlenmeyeceksin niye sevgili oldun diye? Iki yüzluluk degil mi bu yaptigin o kiza kizsana erkege kizacagina ama yok ortada soz yok Nisan yok evlilik yokken cekici buluo dayanamadigi bir adamın altina kosulsuz şartsiz yatiyor hiç sorun yok ama başkasi sevgili olup evliliksiz cinsellik yaşamayi isteyince niye evlenmiyorsun karaktersiz erkek değil mi?
Kendisi birileriyle yatmamissa ve cok tutuk bir karakteri yoksa kendini karsisindaki insana sakliyodur ve karsisindanda bunu bekliyordur. Baska bir insanla yatip karsisindakinde bekaret ariyan insanda oyle bir hak gormuyorum.
insanları ötekileştiren ahlak ayrımını bekaret üzerinden yapan basit ve seviyesiz bir kişilik böyle biriyle hala sevgili kalsam kendime sayımı kaybederdim
Yani kendisi eğer şimdiye kadar kızlarla takılmamış cinsel ilişki yaşamamış biriyse bakire bir kızla evlenmek istemesi çok normal benim anlamadığım her haltı yiyip sonra ben bakire istiyorum diye gezen erkekler
Bu kişinin ruh haliyle ya da kişilikle ilgili değildir. Bir insan bakir/bakireyse, karşısındakini de öyle ister. Bakir/bakire birisini istemek insanların hakkıdır. Ve bu gerikafalılık değildir.
Bu karşı tarafına görüş ve kültürüne kalmış bir durum. Varoş, keko, kezban vs demek yanlış olur. Pek analiz edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Olağan bir istek.
takıntılı ve gelenekçi bir insandır bence. sürekli kurar beyninde acaba ben mi daha iyiyim yatakta eski sevgilisi mi falan falan.. ya da eşini öyle hayal eder. ve ailesine masumiyeti bozulmamış bir kadın getirmek ister bende öyle isterdim aslında herkes eşinin ilki olmasını ister ama olmasa da kalkıp ayrılmam napalım olan olmuş belki güvendiği bir adamdır ilişki yasadigi adam. yani aslını astarını bilmek gerek
eğer gerçekten sevmişse sıkıntı olacağını sanmıyorum gerçekten sevmemiş olan biri bunu söyleyebilir ya da toplum ne der psikolojisinde olan bir insanda olabilir veya güven eksikliği yaşayan bir insan da olabilir
Adam kendi gibi bir eş istiyordur. Kadinlarin şunu anlamsı lazım erkeklerin evelenicegi eşin temiz ve dürüst olmasını istemesi biraz içgüdüsel birazda toplumsal ve aile baskısı yüzünden.
Evleneceği kişinin kendisi gibi temiz olmasını isteyen biridir bunu kişinin kaşısındakinden beklemesi en doğal hakkı. Tabi ki kendisi de aynı derecede önem vermeli.
Öncelikle kendisinin de istediği şekilde olduğunu varsayarak yorum yapıyorum. O şekilde istemeye hakkı var ve numunelik kalmış birisi 🙂 herkese nasip olmaz
toplumla ne alakasi var ki bunun sevgilisinin bakire/bakir olmamasinin bir onemi yok diyecek kadar onursuzsa bir insan onun icin bir onemi yoktur zaten zira benim evlebecegim kisi bakire degilse baskalarinin seks oyuncagi olmus sonra gelipte beni ona askim canim mi diyebilirim kadinim mi diyebilirim o zaten daha basjalarinin kadini olmus yani uzun lafin kisasi onur meselesidir bu tiplum meselesi degil elalem yapacak yapacak ben cocuklarimin. anasi yapicam 😁😁 Allah gostermesin gulesimde geliyor bu duruma Allah kimsennin basina vermesin, dedigim gibi topkumsal mesele degil bu onur meselesi 😉
Kendisi de bakir/bakireyse normal bir istek. Üstünden altından onlarca kişi geçmiş biri ile evlenmemek çoçuklarının annesi babası olmasını istememesi gayet doğal.
@ÖmerÖ41 İnsanın hayatında kabullenemeyeceği şeyler var belki adam sürekli onunla birlikte olurken kızın geçmişini düşünüp duracak ve bunu aşamayıp hayatı boyunca mutsuz olacak eğer öyle biriyse neden hem kendini hem evlendiği kadını mutsuz etsin evleneceğin insanı seçmek hiç kolay değil sevginin yanında güven huzur aidiyet duygusu rahatlık bunlar da var birinden biri eksik olursa çarpmadaki 0 gibi gerisini yok eder burda önemli olan karşımızdakinin bize uygun olmadığını ve mutsuz olacağımızı anladığımız vakit onu bırakabilmek seviyorum sonuçta tahammül edebilirimle ömür geçmiyor elinde sonunda bir yerde kopuyor ne kadar erken o kadar iyi sevgi zaten zamanla büyüyen bir şey kimse kimseyi pat diye delicesine sevmez seviyorum diyen de o ara sevecek bir şey arıyordur ona tutunmuştur
@ÖmerÖ41 Herkesin dert edeceği şey farklı sonuçta sana batan şey başkasına sıradan gelirken başkasını sinir eden şey sana gereksiz gelebilir insanların isteklerine ve beklentilerine saygı duymak lazım ne yaşadığını bilemeyiz en basitinden biriyle evlenmeyi düşünüyorsun ben ilk aşkımı unutamadım diyip terk ediyor seni ister istemez yeni ilişkilerinde bunun korkusunu yaşayabilirsin çok derinden sarsıldıysan asla aşamayabilirsin böyle bir durumda hep terk edilme korkusuyla yaşayacağına senden önce kimseyi sevmemiş biriyle yoluna devam edersin ama uzaktan bakan kendi öyle mi sanki de öyle kız bekliyor karaktersiz der aslında sadece kendini korumaya çalışıyorsundur
@ÖmerÖ41 Korku ve şüphe çok güçlü duygular fazlası insanı yiyip bitirir düşündüğün şeyin mantıksız olduğuna emin de olsan kendini bazen kurtaramıyorsun ben hep birinin suçu yüzünden başkasına şans vermemezlik etmem diyordum ama yaptım yani mantıksız olduğunu biliyordum hatta hep hiç kimsenin insanlara olan güvenimi yıkmasına izin vermem diyordum biri geldi gösterdi bana hayatın toz pembe olmadığını ben de makul ve mantıklı bir insan olmayı bıraktım istesem tekrar eskisi gibi olurum büyük ihtimalle ama istediğimden emin değilim
@Ponkitonki Sende çok görmüş geçirmişsin. Hayat sana 2 yüzünüde göstermiş benim gibi kelimelerini çok iyi anlıyorum. Ama sen iyi kalplisin ve unutma iyiler mutlaka bir gün kazanır.
Ha kişilik analizi dersen ; bakire olmayan arkadaş onunla bununla yatarken sevdiği adam kimseye dokunmuyorsa kusura bakma evlenemek. Bu kadar geniş olmayın
İnsanın ruh haliyle alakalı bir durum değil evleneceği kişinin bir kadın veya bir erkekle yatmamış olmasını istemesi gayet normal herkesin düşüncesi fikri ayrı bunu yargılayamayız
Karakteri açısından hüküm vermek biraz abartı olur onun isteği demek daha doğru istediği şartlarda kişiyle evlenmek herkesin hakkı fakat karşı tarafı da yargılamadan.
Ben ilişki yaşamış birini kabul etmekten yana degilim büyük konusmayayım. Kişi nasılsa karşısındaki de odur diye düşünüyorum. Bu zamanda baya zorlaştı ama inşallah yanılmam..
En İyi Cevaplar