Neye yeminlisin: mutlu olmaya mı, mutlu etmeye mi?

Çok basit şeylerle mutlu olabilirim. Aslında sadece ben değil zannediyorum çoğu insan bu yazacağım küçük şeylerle mutlu oluyordur. En basiti çok sevdiğiniz sizin için yeri ayrı olan bir müziği sokakta geçerken cızırtılı bir şekilde duysak mesela hepimiz mutlu oluruz. Gene en basiti çok değer verdiğimiz bir insanın bize çıkarsız bir şekilde arayıp sadece hal hatır sorması, günaydın demesi, en basiti bir doğum günü tebriği, nezaketli herhangi bir davranışa karşılık hemen mutlu olabilirim ve çoğu insanın da bu basit şeylerle mutlu olabileceğini düşünüyorum.
Küçük şeylerle mutlu olan insan için aslında böyle bir ayrım da yoktur. Olamaz da. Böyle bir insanın hayatında ki her nimet o kişi için çok büyük bir nimettir. Bizim ufak gördüğümüz o şeyler çok büyüktür aslında o insanlar için. O yüzden mutlak surette bir insanın her zaman ufak şeylerle mutlu olabileceğine inanmıyorum. Küçük şeylerle mutlu olan varlıklar sadece ama sadece çocuklardır. Çünkü onların bir gamı kederi yoktur. Düşünün basit bir oyuncak dahi buna yetebiliyir veya bir çikolata.. O kocaman gülüşleri bunu gösteriyor fazlasıyla.
Güler yüz, tatlı söz, bir çift göz kâfi :)
Rica ederim 😊
Şşşt adam @Floriani_ bana bir sen ol bide kinder süpriz kâfi🙏😍 mutlu olmam için yeter
Teşekkür ediyorum büssürü 😇🙏
Bissürü ricalar 🤗😅
🤭😁
Küçük şeyler beni mutlu eder.. mutlu olunca mutlu edesim geliyor, dahil mi😂
Dahil dahil 😀
Cevap
37Cevap
Mutluluk veya mutsuzluk gelip geçici şeylerdir. Birisi sana hediye alır o anlık mutlu olursun. Ama ya sonrası... O mutluluk bir süre sonra sana normal gibi gelir. Mutluluk kavramının bir sonu yoktur aslına bakarsan. Hani derler ya insan bu hep daha fazlasını ister. Hah işte o söz tamda bunu anlatıyor. :D Soruyla alakasız gibi ama küçükte olsa büyükte olsa bir süre sonra aynı etkiyi yaratacak.
Yuoo alakasız değil 😀
Bu insanin yapisina bagli bence bir atasözü vardir insanoglunun bir altın dagi olsa keşke bir altın dagim daha olsa dermis yani o dagin bile bitecegine inanip mutsuz oluyor ama öbür taraftada bir cicekten bile mutluluk cikaran bir insan var deidm ya yapi meselesi
Ezan sesi bayrağın gölgesin de mutluluk.
#HayırlıCumalar #Huzur
Bir de 3 5 dostum var Allah razı olsun.☺
Hayırlı cumalar 😊
Küçük şeylerle mutlu olabilirim, ama şu aralar mutlu olduğum da hep bozuluyor, o yüzden mutlu olamıyorum
@Milkandchocolate Mutluluk kaynağım "o" benim. Varlığı yetiyor.😍🙏
Ben mutlu olunca karşımdakinin de mutlu olması için uğraşırım. :)
Mutlu olacaksın zaten küçük şeylerden olur büyük şeyler adamı eninde sonun da mutsuz eder.🙂
Olurum, şimdi bir Güllü lokumlu bir Türk kahvesi yanında çikolata olsun kanatlanırımmm👼👼👼
Birilerini mutlu edince daha mutlu oluyorum. bir çikileta bile mutlu eder beni 😅
Nefes alıyorsam ve halen hayattaysam bundan daha güzel bir mutluluk göremiyorum elhamdulillah
Mutluyum şükür
Olmaya da etmeye de yeminli değilim.
Insan küçük şeylerle mutlu olmasını bilmezse hayat sıkıntılardan geçilmez
Mutlu olmam için sevdiklerimin yanımda olması lazım..
Mutlu etmeye yeminliyim, Mutlu ettiklerimi görünce mutlu oluyorum. Çevredekilerin bir gülüşü benim için yeterli ☺️☺️☺️
Gerçekten seven birinin göstereceği küçük bir tebessüm mutlu eder
Evet çok çabuk mutlu olurum balık burcuyum ben bir gülümseme güzel bir çif söz beni mutlu etmeye yeterde artar bile
Param olursa çok mutlu olucam 🤣🤣
Olurum.. burnu buyukluk yapmam. eldekilerin kiymetini bilmek onemlidir bana gore..
Ben çok küçük şeylerden mutlu oluyorum mesala bir 99bin yurocuk mutlu eder beni
yeni aldığınız bir gömlek ile bile mutlu olabilirsiniz. yeterki isteyin
mutluluk herkesın hakkı ama mutlu olmayamı geldık bu dunyaya
Hayatin ne kadar kisa ve ansizin sonlandigini bilmek yeterli
Seni kücuk seyler mutlu edermi..))) benim duruma gore degisir..
Büyük şeylerden bile mutlu olamıyorum. Beni mutlu edebilecek hiçbir şey yoktur.
Mutlu değilim valla 🙄😄
Neden 🤭
Evet olurum.
Kücük seylerle mutlu oluyorum
ikisine de. farklılıklara, yeni insanlara
Maddiyat olsa istenilen aktivite yapılır.
benim için huzur önemli..
Zaten mutluluk kaynağım sadece küçük şeyler :d
Samimi icten bir gülüşe
Küçük şeyler mutlu eder beni
#emre00
Çocuklar mutlu olursa ben de mutlu olurum
Olurum yeminli değilim
Evet olabiliyorum.
Sen benim içimimi okuyon
Bazen bir gülüş bile beni mutlu etmeye yeter
Mutlu ettiklerim beni mutsuz etti
Benimki büyük olduğuna göre olmam 😃