Renkler ve kişilik özellikleri bu konu hakkında yapılan araştırmalar sonucunda yıllar içinde bilim insanları bazı renkleri bazı kişilik özellikleriyle eşleştirdi:
Kırmızı: İrade, hırs ve enerji ile ilişkilendirilir. Mavi: Sabit ilkeleri ve değerleri olan insanları yansıtır. Bu tür insanlar, bu değerler ölçüsünde yaşamlarını sürdürme eğilimindedir. Sarı: Hayal kurmanın ve mükemmeliyetçiliğin göstergesidir. Yeşil: Bu rengi seven insanlar güvende hissetmek ve itibar sahibi olmak isterler. Turuncu: Bu renk başkalarıyla ilişki kurmaya ve onlarla vakit geçirmeye istekli olan kişilerce tercih edilir. Siyah: İrade sahibi olmakla ve bağımsızlıkla ilişkilendirilir. Kahverengi: Basit bir hayatı arzulamakla ve güçlü arkadaşlık bağları kurmakla ilişkilendirilir. Beyaz: Bu rengi tercih eden kişiler hayatlarında basitlik, açık sözlülük ve saflık arar.
Şimdi ablacım renk diye bir şey yoktur. Renk optik bir yanılsamadan ibarettir. Bu soruyu cevaplayabilmemiz için hem fizik kurallarını hem de psikoloji üzerine uzunca araştırma yapıp bunları birbirine bağdaştırıp bir kaç cilt ansiklopedi doldursak belki o zaman bir sonuca varabiliriz. :dd Sitede bu kapasiteye sahip arkadaşlar varsa telefonu bırakıp çalışmalara şimdi başlasa iyi eder. :d
Hayatın 5 duyu üzerine kurulu. Bu bir teori sanırım. Renkleri sevenlerin genel kişilik özelliklerine bakmışlar sonuç bu. Yani ışığın yansıması ile ilgili olan kısım fiziği ilgilendiriyor. Diyelim gün batımı ve gün doğumu sevenlerin kişiliklerini araştırmak ve ortak yönlerini bulmak istersek güneşin dünya etrafında dönmesi ile çok fazla işimiz olmaz.
Ben ilişkili olduğunu düşünüyorum ama yine de hangi rengi seversem seveyim,(ki en sevdiğim renk mavidir) genelde siyah giyinme huyum baki kalacak gibi. Bu da şatafatı sevmeyip, sadeliği sevmem ile alakalı olabilir tabii.
Sevdiği renge göre karakterini belli ettiğini düşünüyorum insanların. bir kırmızı tutkunu ile mavi tutkunu insan bir değildir. Tanışırken en sevdiği rengi sormalıyız bencem
Mavidir ;beni ufuklarında kaybettiren.. Ruhuma huzuru aksettiren... Bir yunus balıının o tatlı, ruha haz veren gülümsemesini hatırlatan..
Yeşildir ;aklımı kurcalayan sorulara cevap bulmama sebep.. çünkü düşünürüm soframa bunlar nerden geldi diye?
Siyahtır; bence aşkın rengi.. karanlıkta sevdiğimin hıçkırıklarını bir tek ben duyarım.. o İnci tanelerini ben silerim yanağından.. yıldızlara karışır her damla su..
Ben siyah rengi çok fazla seven ve kullanan bir insanım, sadece giyimde, makyajda değil. Siyah benim için asla iç karartıcı değildir. Gücü, soyluluğu, ağırbaşlılığı, hırsı ve tutkuyu anlatır. Gizemdir. Siyah rengi seven insanlar özgüveni yüksek, azimli ve kararlı insanlardır, kendi kararlarını kendileri vermek isterler. Karakter olarak tamamen ben. İlişki ve bağlantı enteresan ama doğru kesinlikle.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Renk hayattır; renksiz bir dünya sanki ölü gibidir. Renkler en eski fikirlerdir, onlar ışığın çocuklarıdır. J. Itten. Renkler duyguları ifade eder. Huzursuzluk, mutluluk, aci ve ya tatlı her his ve duygunun bir rengi vardir ve sadece renk körleri bunlari farkli ikiskilendirir.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sadece renk körleri 3 rengi ilişkilendiremez ama bazı arkadaşlar çığır açarak siyaha karamsar diyecek kadar pigment molekulleri eksik olacak ki boyle bir alt semantig bellekten yeni türevler ( kimyada) ortaya cikariyorlar. Aksine siyah bağimsizlik ve iradenin rengidir.
Renkler genellikle anlık duyguları etkiler ama en sevdiğin renk istisna diyebiliriz çünkü hayatının büyük bir alanında bu rengi kullandığın için karaktere yon verebilir
Kendimi iyi hissetmediğimde özellikle mor ve turuncu giyerim, ruhuma pozitif etkisi var ya da ben beynime öyle kodluyorum, düşünce gücüyle olumlu dönüşü oluyor 😊
Siyah, kahverengi, turuncu, sarı, gri bu renkleri hiç sevmem. Mavi aşığıyım, beyazdan vazgeçemem, mor tutkunuyum, yeşile hastayım ve son olarak kırmızı severim..
En İyi Cevaplar