Kitaplarin beyin uzerindeki etkisi sizce nasil? Beyni yonetmek bir becerimi? Zihinsel yolculuk size gore zor mu?

aslinda onemli dusunurler elmasin aciga ciktigini soylemisler

bir hedefim var zor ama mumkun

nasilki canim surekli satranc cekiyor ve gunde 50 60 mac atiyorum

ayni etkiyi kitaplar uzerinde olusucakmi
gorsel zeka kitaplar uzerinde nasil kullanilabilir
bagimlisi olduhumda muhtemelen cok fazla okuyacagim acaba ondan sonra kitaplari algilayis bicimin nasil olucak
en kritik soruysa beynimi nasil sekillendirecekler

satranc da benzer sorularim vardi analitik dusunmeye en onemlisiyse kaybetmeye alistim daha dogrusu beynim basarinin yuzlerce kayip sonrasinda alinabildigini kavradi haliyle kufretseler alay etseler guluyorum istemsizce

baslarda hatirlarim hirsima yenik dusup cok yipratirdim kendimi ama o kadar cok yeniliyorsunuz ki

ne kadar iyi olursan ol mutlaka seni mat eden cikar

elon musk acaba hangi tecrubelerden sonra risk bazli ilerleyisin daha dogru oldugunu kavradi

diger merak ettigim soruysa hafiza tekniklerini ne kadar etkin kullananilirim

acaba onemli seyleri kolayca depolamak ve kitaplar sayesinde bilgiye acligim olusursa yaptigim planlarin basariya ulasma yuzdesi ne kadar olur?

kendi beyninizi yonetmeye calismanin kaygi ve korkularla mucadeleyide gerektiriyor ve zihinsel savasi kazanmanin yegane sartlarindan 2si bilgi ve hayal gucu

yoksa beynin gizemli gucude aciga cikamiyor
depresyonda olmadigim zamanlarda tutkumu alevlendirmenin pesindeydim
einsteinin kisilere baglanmayin sozunu cignemenin bedelini agir odedim umarim depresyondan cikabilirim hicbirseye istek duymazken icinizdeki sesi dinlenek zorlasiyor
geriye sadece bu sorularin cevabina duydugum merak kaliyor ona tutundum yoksa gercekten yuzme bilmiyorum

ayrica kendimide su konuda takdir ediyorum cevre ve hayat baskisina asagilanmalara korkulara ragmen yolculugu surduruyorum fazla rahatim ya da sagir olmayi ogrendim😅😅

kitaplar kitaplar kafami cok kurcaliyorlar...
Kitaplarin beyin uzerindeki etkisi sizce nasil? Beyni yonetmek bir becerimi? Zihinsel yolculuk size gore zor mu?