#fromwithlovetavacı

Sevgili elbasantava. Seni dikkatsizlikle suçluyorum :-)
Sorunun görselinde kocaman kocaman "Mütevazı" yazarken, sen ısrarla ve inatla yanlış olarak "mütevazi" diye nasıl yazarsın? :-)
Mütevazi ( yani sonundaki harf " i " olan ) eşit seviyede, aşağı yukarı aynı boyda, aynı hizada gibi manalara gelir.
Oysa senin kelimen "mütevazı". :-)
Ayrıca bu bir davranış biçimi olarak sonradan kazanılır.
Ama ya 🤦♀️😂
Üzülmeeee :-D Hiç kimse mükemmel değildir. Ben bile değilim :-D ;-) :-P
Yetiştiriliş tarzı ile ilgili kesinlikle ve her insanın sahip olması gereken bir meziyet..
Ayyy aynı bennn😅😅😅 hergün aileme ne kadar şanslı olduklarını hatırlatırım benim gibi bir evlada kardeşe anaya eşe sahipler cok mütevaziyimdir cookk🤗
😂😂😂
Düşündüm de ikisindende kaynaklı olabiliyor, yani bazıları doğuştan öyledir bazıları yetiştirilme tarzından
Cevap
25Cevap
Olgunlukla. Kişi olgunlaştıkça bazı şeyleri daha iyi görür hale gelir. Söz gelimi olgunlaşmamış birini bir anda yüksek bir mevkiye getirsek o mevki gözünde büyür de büyür. Öyle bir hale gelir ki kendini Tanrının yer yüzündeki temsilcisi sanmaya başlar. Ağzını açtığında ''Beeennnn koskoca filan hazretleriyim'' diye konuşur. Oysa olgunlaşmış biri mevkiydi makamdı bunların o kadar da önemli olmadığını bilir. Bildiği gibi de o Mevkiye yaslanarak yükseklerden uçmaz. Çünkü o bilir. Ölüm var. Kalım var. Şah olmak da var, vezir olmak da var, rezil olmak da var.
Doğuştan gelebilme fikrini pek olası göremedim. Evet yetiştirilme tarzı bizim kişiliğimize fazlaca etki ediyor ancak bu herkesçe böyle değildir bence. Bazı evlatlar anne babalarını onları nasıl yetiştirirse yetiştirsin kişi kendinin ve kendi karakterinin yavaş yavaş farkına varmaya başlayınca kendisi yönetiyor duygularını. Evet ailesi bunu bir noktada ve zamanda çocuğa bunı vermiş olabilir ancak kişi karekterinin farkına varmaya başladığında değişkenlik göstermesi çok önemli. Aileler tabii. ki bu tarz güzel duyguları veriyor ama dediğim gibi aynı kalmıyor genelde.
Aslında detay kısmında cevabı da vermişsin elba😇
Bir elin 5 parmağı bir olmadığı gibi aile içerisinde yaşayan bireylerin de karakterleri farklılık gösterebiliyor.
Dünya üzerinden yavaş yavaş kendisini çeken ve istisna kişilerde mevcut olan bu karakterist özelliğin doğuştan geldiği gözle görülen bir gerçektir.
Önemli olan çeşitli arkadaş ortamlarına katılan insanların bu özelliği koruyabilmesidir😇
Sonradan edinilmeye çalışılan mütevazilikte ne yazık ki samimiyetsizlik ve içten olmayan davranışlar sergilenebiliyor😇
Bilmekle olur. Neyin ne olduğunu bilirse ona göre hareket eder buda temelinde ailenin yetiştirme tarzı ile alakalıdır. Doğuştan gelen bazı şeyler varımdır evet vardır ama eğitimle öğretimle bunlar geliştirilir veya değiştirilir. Bu işin temeli budur. Eğitim seviyesi düştükçe veya herkes üniversite mezunu ama diplomalı cahil oldukça kadına yönelik şiddette artar mütevazi insanda kalmaz. Ülke felakate sürükleniyor eğitim alanında kimse sesi çıkmıyor
Mütevazilik doygunlukla alakalıdır bana göre. Paraya pula, şöhrete, üne doymuş birisi gösteriş yapmaz, buna gerek duymaz. Zaten bu duyguyu yaşamıştır. Ancak parayı pulu, şöhreti yeni yeni yaşayan bir insan gösteriş yapar çünkü bu duyguları yeni yeni yaşıyordur. Bir nevi heves gibi.
Doğuştan gelen bir şey bence. Ailemin sahip olduğu maddi ve manevi imkanlara rağmen elimden geldiğince mütavazı olmaya çalıştım çünkü. Kendimle ilgili bir durum olmasaydı eğer olmazdım ya da olamazdım diye düşünüyorum.
Kimse mütevazi degil kusura bakmayın asıl insan mütevazi olmalı diyenlerin kendilerini alttan alttan nasıl övdüklerini biliriz. Yani insanın doğasında var böyle şeyler kendink beğenmişlik gibi.
Mütevazi yaşamak en büyük şöhrettir. Sen susarsın Asaletin konuşur
ReturnOldPr0
İkisi de gerekli! Daha ağır basanı ise doğuştan gelmesi yani insanın içinde olmasıdır
daha çok çevre, arkadaş ve aile yetişme tarzı etkisi büyük.. insan ve hayvan sevgisi olanlarda bu burnu havalıklar olmaz veya az olur diye düşünüyom.
Öncelikle kişinin özüyle ilgilidir. Herkesin özünde vardır, bunu artırmak ya da yok etmek sonradan öğrenilen birşeydir.
aileden alınan eğitimle alakalı bir durum ama bu devirde önemini yitirmiş bir davranış gibi geliyor bana
Ben mesela oldukca mutevazı bir insanimdir bak Şu an mutevazi davrandim mesela sifir ovgu sifir gosteris
İkisi etkendir, hamura nasıl şekil verip pişirir iseniz o hali alır.
Bence dogustan mesela kardeslerim ben gibj degiller ayni sekilde yetistirildik
Mütevazilik bir erdemdir ve hiç bir erdem kazanılmadan elde edilemez.
Her ikiside ama aileden alınan terbiyenin dışında insanın kendini doğru yetiştirmesiyle alakalı
Birgün gelip herşeyin sonlanacağının farkında olup ölümü unutmayan her insan kibirden ve gösterişten uzak durur ben hayatımın bütün çizgisini böyle yaşamaya özen gosteriyorum
Kiminde yetiştirilme tarzı
Kiminde kendini geliştirme
etkisi vardır lakin
insanın karakterine de bağlıdır
Mütevazi olmak kişilikle ve yetiştirilme işe doğrudan alakalı, tabandan gelen bir insan bunun kıymetini iyi bilir.
Doğuştandır bence o kadar güzel ailelerin içinde büyüdüğü halde mütevazı kelimesinin anlamını dahi bilmeyenler var.
Kibir adamın tötünden kan alır
Mütevazilik adamdır
Bırakın millet sizi saf sansın
Bana kalırsa yetiştiriliş tarzıyla alakalı
Tamamen kişinin kendi kişisel gelişimidir.
Yetiştirilme tarzı daha ağır basar😍
Daha çok yetiştiriliş tarzı bence
Aile eğitimiyle çevre etkilidir
Yetiştirme ve kendini geliştirmek ile ilgili
Yetiştirilme tarzı galiba
Yetiştirme tarzı da etkili ama bence eğitim onemli
Ezik kişiler mütevazıdir kendimden biliyom
Yetiştiriliş tarzıyla alakalı.
Mütevazı olunmaz doğulur ya da çok çalışmak lazım
Yetiştirilme ile ilgili
doğuştan gelir tabi ki
Doğuştan olur..