Her insanın geçmişte hatası olur mu bilmiyorum ama benim hatalarım oldu. Gerçekten hatalarımın farkındayım ve çok pişmanım. Şimdiki aklım olsa yapmazdım asla. Kimseye iftira atmadım, hayati boyutlarda yalan söylemedim ya da harama el uzatmadım. Hatam insan ilişkileri ve daha çok aşk ilişkileri ile ilgili. Cinsel bir şey değil ama. Cinsellik yaşamadım hiç. Bu hatam aklıma gelince kötü oluyorum. Acaba diyorum ölsem mi. Dünyada tek hata yapan insan benmişim gibime geliyor. Yaşama sevinci dolmuyor içime ne önerirsiniz bana?
Cevabın nedir?
+1 yıl“Hepiniz Allah’a tövbe edin, ey mü’minler! Belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz.” (Nur sûresi (24), 31)
“Rabbinizden sizi bağışlamasını isteyiniz; sonra ona tövbe ediniz.” (Hûd sûresi (11), 3)
Ey iman edenler! Allah’a samimiyetle tövbe edin!” (Tahrîm sûresi (66), 8)
“Vallahi ben günde yetmiş defadan fazla Allah’dan beni bağışlamasını diler, tövbe ederim.” (Buhârî, Daavât 3. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru sûre (47) İbni Mâce, Edeb 57)
“Benim de kalbime gaflet çöküyor. Ben de Allah’a günde yüz defa istiğfâr ediyorum” (Müslim, Zikir 41).
Her insan hata yapmaya meyillidir Allah ta bunu bildiği için dikkat edin Allah ın 99 ismin den biri de Gafur dur bağışlayan demek. Kulunun günah işleyeceğini biliyor ve sadece kendisinin pişmanlık duyup bir daha yapmamak üzere tövbe etmesini istiyor. Bu şu demek olmuyor sürekli günah işliuim af isterim nede olsa. O hatayı yapmamak üzere tövbe etmek önemli.55 Yorumla
Soran+1 yılYaptığım şeyin hata olduğunu anladım bir daha da asla yapmam zaten tövbede ettim ama yinede üzgünüm mutsuzum
- +1 yıl
Üzgün olmanız güzel işte bazıları gibi aman ne olacak değil de pişman olmanız güzel bir daha yapacaksanız eğer Rabbim de inşallah tövbenizi kabul eder. Mühim olan bu saatten sonra dikkatli olabilmek.
Soran+1 yılİşte bak insanlar hep başkasına yükleniyor. Ben mesela hatamı anladım kimseyi kınamıyorum yüklenmiyorum ama millet bana çok yükleniyor
- +1 yıl
Ya bırak milletin ne dediğini insanları mutlu edemezsiniz hiç bir zaman. Allah razı olsun senden gerisi boş.
Soran+1 yılHaklısın saol
En İyi Cevaplar
+1 yılHata yapmayan insan yoktur. Hatta insanların yanlış yapması o kadar doğal bir şeydir ki “kusursuzluk, hatasızlık” gibi kavramlar birçok mitolojide ve teolojide Tanrılara atfedilir. Birçok kitapta dünyayı değiştiren liderlerin, hatta peygamberlerin bile hatalar yaptıkları yazar. Bu yüzden bizim kusursuz olmamız mümkün değil, bizler kusurlu canlılarız.
Burada önemli olan bu durumdan pişman olup olmadığın. Eğer hatanı tekrarlamıyorsan olgunlaşmışsın demektir. Başka insanları etkilememiş olsam da benim de kendime zarar verdiğim pek çok hatam oldu hayatımda. Ne yani bütün insanlık olarak kendimizi mi öldürelim?
“Tecrübe, yapılan hataların toplamıdır.” derler. Tecrübelenmek, bilinçlenmek böyle bir şey. Pişmanlık duygusunu hissediyorsan, olgunlaşıyorsun demektir.026 Yorumla
Soran+1 yılHatalarımın farkındayım ve bir daha asla yapmam inan. Fark ettim ders çıkardım çünkü ama yinede önüme bakamıyorum. Kendimi dünyanın en kötü insanıymış gibi hissediyorum. Belki de haksızlık yapıyorum kendime bilemiyorum
- +1 yıl
Ne olabilir ki bu kadar zaman seni huzursuz eden bu durum?
Soran+1 yılAşağıda bir yerlere yazdım okur musun rica etsem
- +1 yıl
Anladığım kadarıyla içindeki sevgi ihtiyacını başkalarıyla doldurmaya çalışmışsın. Belki bu durumun sebebi aileden görülen sevgi eksikliği ya da sıkıntılı/stresli durumlardan dolayı olabilir. Senin gibi bunu yapan pek çok insan var. Sanırım pişman olduğun nokta insanları terk ederken takındığın kırıcı tavırlar? Çünkü yazdığın kısımda pek de pişmanlık duymaya değer bir kısım yok... Öyle şeyler yapanlar var ki bu hayatta, senin yaptıklarının yanlarında esamesi bile okunmaz.
Arkana bakarak yürürsen, önüne çıkan engelleri göremezsin. Daha büyük hatalar yapmamak için geçmişi düşünmeyi bırakmalısın. Yaptıklarından yeteri kadar ders almışsın zaten. Huzursuz hissediyorsan bundan sonra daha iyi bir insan olmak için çalış, insanlara yardım etmek için çabala. İnançlıysan inancına uygun kitaplar falan oku. İyi ihtimalle dünyadaki zamanımızın 1/3’ünü doldurduk zaten. Kalan zamanında huzuru yakalamaya çalış. Emin ol bu hayatta öyle şeyler yapanlar var ki, senin ve benim yaptıklarımız hata bile sayılmaz.
Soran+1 yılTerk etmedim bile :) onlar beni terk ettiği için başkasıyla konuşmaya başladım. Ben cogu zaman bırakıp gıden kısı olmadım
- +1 yıl
Kıran sen değilsin, aksine kırılan olmuşsun. O zaman neden pişmanlık duyuyorsun?
Soran+1 yılBilmem hassas birisiyim diye sanırım
- +1 yıl
Düşünmek için fazla vaktin olmuş sanırım. Düşünmekten kafana takmışsın :D Kafanı dağıtmak için bir şeylerle uğraşmanı tavsiye ederim. Bu kadar hassaslık biraz fazla gibi, balık burcu musun?
Soran+1 yılYok balık değilim ama bu durum beni öyle yıprattıki dışarı çıkmayı istemiyorum. Ölsem kurtulurum sadece
- +1 yıl
Alt yorumda “Millet bana çok yükleniyor” demişsin. Kendini kötü hissetmenin sebebi sanırım bu olmalı. Çünkü anlattıkların pek kayda değer hatalar değil, birçok insanın başına gelen ergenlik-gençlik deneyimleri. Ama birileri seni psikolojik olarak yıpratıyor ve bu durumdan dolayı kötü hissetmeni istiyor. Yorumlarda yazdın mı bilmiyorum, tam okuma fırsatım olmadı. Kim (ler) neden seni bu durumdan dolayı suçluyor?
Soran+1 yılHerkes suçlar. Burada böyle böyle yaptım diye soru sorsam burda bile linç yerimki
- +1 yıl
Herkes suçlar diye genelleme yapmak yanlış bir bakış açısı. Açıkçası burayı fazla ciddiye almamalısın, çoğumuz trollüğüne burada millete takılıyoruz. Durumun bana biraz tutarsız geldi, gördüğüm kadarıyla yorum yapan insanların birçoğuna da öyle gelmiş. Neredeyse senin haricinde kimse pişmanlık duymaya değer bir hata yaptığını bile düşünmüyor. “İnsanlar seni suçluyor mu?” derken kastettiğim ailenden birisinin seni sürekli suçlayıp baskı altına alıp almadığıydı?
Bence senin durumun daha farklı. Sen çekingen bir insansın ve rezil olacağım, hata yapacağım diye korkarak, kendini sınırlayarak büyüdün? Hatta bahse bile girerim ki sürekli kendine “Şunu yaparsam rezil olurum?” diye soruyorsun. Hatta bu çekingenlik durumundan dolayı sokakta bile rahat yürüyemez bir haldesin. Yanılıyor muyum?
Soran+1 yılYok yemin ederım anlattıgım gıbı hersey. Insanlara göre çok detaylı düşünürüm sadece herseyi o sebeple böyle oluyorum
- +1 yıl
Niye yemin ediyorsun? Kimseye hiçbir şeyi ispatlamak zorunda değilsin. Zaten yalan söylüyorsun da demedim durumunu anlayabilmek için sordum. Açıkçası yorumlarda çok üstü kapalı anlatmışsın ve çok genel anlatmışsın. Bu şekilde kimse sana yardımcı olamaz. Takıntılı birisin, çok detaycı düşünüyorsun. Gereksiz şeylere çok fazla takılıyorsun. Daha kötü olmadan psikolojik yardım almanı tavsiye ederim. Senin psikolojik olarak rahatlamaya ihtiyacın var, sana yardımcı olacaklardır. Takıldığın şeyler inan bana kafaya takmaya değmeyecek şeyler gibi duruyor. Bu kadar düşünebildiğine göre fazla boş zamanın olmalı. Ne iş yapıyorsun, okuyor musun?
Soran+1 yılOkulu bitirdim. Aslında detaylı çok şey yok biliyomusun. Dedıgım gıbı oldu ama cok kafama takıyorum herseyı
- +1 yıl
Bu konuda psikolojik yardım almalısın. Ayrıca bir şeylerle uğraşmakta sana iyi gelir. Boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır derler. (Boş bir kafa derken burada bir şeylerle meşgul olmamaktan, zamanı boşa geçirmekten bahsediliyor. Lütfen, hakaret olarak algılamayın.) Meşguliyetiniz olmadığı için geçmişi düşünüp kendi kafanızda kuruyorsunuz. Bu yüzden bir şeyler yapın, hobiler falan edinin, aktivitelere katılın. Mental olarak size iyi gelecektir ve içinizdeki bu huzursuzluğu atmanızda yardımcı olacaktır.
Soran+1 yılCok haklısın. Aslında belki de hiç büyütülecek bısey degıl ama sırf kafam bos dıye buyuttum
- +1 yıl
İnan bana büyütülecek bir şey yok👍🏻 Resmen kafana takıp pişman olmak için kendini zorluyorsun.
Soran+1 yılHaklısın baksana çoğu kişiye saçma geldi zaten
- +1 yıl
Çoğu zaman söz konusu kendi başımıza gelen olaylar olduğunda rasyonel davranmayı başaramıyoruz. Emin ol başkası yazmış olsaydı sen de “Bunu mu kafana takıyorsun? i” diye düşünürdün... Saçma düşünceleri de aklından çıkar. Zaman zaman her insanın duyguları alt-üst olur. Sadece öyle bir dönemden geçiyorsun. Yalnız kalmamaya çalış, dışarıya çıkıp dolaş. Ne kadar zamanını verimli harcarsan o kadar iyi olur senin için. Kısacası kendine iyi bak, hayat hiçbir şeyi kafaya takmaya değmez. Her şey geçip gidiyor.
Soran+1 yılNe doğru yazmışsın. O kadar kötü ve büyük hatalar var ki yani bu hiçbir şey
- +1 yıl
Aynen öyle 👍🙂
Soran+1 yılÇok teşekkürler vakit ayırdığın için
- +1 yıl
Rica ederim, kendine iyi bak. Önemsiz şeyleri de kafaya takma bu kadar, hayatta ne sıkıntılar var. Telafi edemeyeceğin hiçbir şey yapmamışsın.
Soran+1 yılBiraz olsun moralin oldun bana ya çok sagol gercekten
- +1 yıl
O zaman ne mutlu bana 😊
+1 yılöncelikle yorumları ve sohbet kısımlarını okudum, sanırım anladığıma göre yanlış kişiler ile birlikte olmuşsun, ilişkiler arkadaşlıklar aşklar yaşanabilir ama, seninle ve kalbinle oynayacak kişilere izin verme, sanırım unutamıyorum falan diyorsun, ne demek unutamıyor sun? unutacaksın kardeşim, geçmişi silip geleceğe yön vereceksin, bu gün zaten ne oluyorsa ne yaşanıyorsa kötü olaylar falan, hep bu geçmiş yüzünden yaşanıyor, insanlar hiç bir zaman geçmişi silip geleceğe bakamadı, he birde ölmek istiyorum falan diyorsun, o zaman öl kardeşim, böyle diyorum diye alınma ama dediğini sanki istiyormuş gibi çoğu kişiye yanıt olarak yazmışsın, benden sana tavsiye, yalnız ol, yani benim gibi, yalnız olmak güzeldir, bunu ölümden bir farkı yoktur yani ölmüş gibi olursun, ha buda seni tatmin etmiyorsa, git acı çekmeden öleceğin bir yol bul.
01 Yorumla
Soran+1 yılCinsel anlamda birlikteliklerim olmadı sevgili oldum sadece ya da flört
+1 yılVesvese sendeki.
seytan insan gun ah işlediği vakit der ki " artık sen bittin maf oldun ," umitsizligine düşürmeye çalışır. Burdaki damla son damladir. Gunahtan daha ağır olanı ümitsiz ve umutsuz olanıdır. Ümit kesmeyin diyor Allah ayetinde. Aşırıya giden kullarina sesleniyor kuraninda yaninizdayim yeter ki pisman olup donmemecesine gunahiniza tevbe edin bagislarim diyor.
Seytan saptırmaya yemin etti insanlari
Allahım ise tevbe edenleri bagislamaya.
Son nefese kadar tevbe etmek ümidi ile sevgiler.11 Yorumla
Soran+1 yılTövbe ettim zaten
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 488 cevap paylaştı. İnan ki ne yaşadıysan bu hayatta eğer sonucu iyiyse mükemmel, değilse tecrübedir. Senin bu dünyadaki sınavın buymuş ve tecrüben de buymuş. İnsanlar neler neler yapıp utanmıyor, sen hatanın farkına varıp tecrübe ediniyorsun. Emin ol bu hayatta daha iğrenç şeyleri yapıp gocunmayan bir çok insan var. Ama senin yaptığın tam anlamıyla muhteşem seni tebrik ediyorum.👏🏻Ki eminim bu hayatta edindiğin kötü tecrübeden daha iyi tecrübeler kazanacaksın ki eminim yapacaksın.🙏🏻
035 Yorumla
Soran+1 yılAma vicdan azabı çekiyorum canım ben.
Soran+1 yılDeğilim. Yorumlarda yazdım oku istersen zahmet olmazsa
Soran+1 yılBurdan yardımcı olsan olurmu
Soran+1 yılİşte tek sorunum yorumda yazdığım şeyler
Soran+1 yılÇok utanıyorum ama kendimden bir türlü önüme bakamıyorum
Soran+1 yılYakın olmadım kimseyle cinsel anlamda. Sadece çok kişiyle konuşmasaydım diyorum keşke. Gerçi aynı anda konuşmadım
Soran+1 yılGelecek tabii ki ama bakamıyorum önüme
Soran+1 yılBu hatama takılıp kaldığımdan işte
Soran+1 yıl25 olcam. Son 2 yılda falan oldu bunlar
Soran+1 yılOturup kendimi sorgulayınca fark ettim
Soran+1 yılOturdum geçmişi düşündüm tarttım her şeyi falan. Dedim böyle yapmasaydın keşke falan
Soran+1 yılAsla değiştirmez önüme bakmam gerek farkındayıma beynime söz geçiremiyorum işte
Soran+1 yılİyi hissetmek tabiki. Hatalarımın farkındayım ama ömür boyuda bu yükle yaşayamaz kimse demi. Bir daha aynı hataları yapmadan ömür boyu devam etmek istiyorum mutlu bir şekilde
Soran+1 yılİnşallah başarırım
Soran+1 yılHayatında kimse yokkı motıve edecek
Soran+1 yılMalesef
Soran+1 yılZahmet vermek istemem
Hepimizin geçmişte hataları var fakat geçmişi değiştiremezsin geleceğe odaklan, çünkü geleceğe yön verecek olan sensin
05 Yorumla
Soran+1 yılAma bana sadece benim hatalarım varmış gibi geliyor. İnsan bana öyle hissettiriyor çünkü
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ederim
Soran+1 yılEvet çok tşkler
+1 yılGeçmişte yaşanan geçmişte kalmıştır, üstüne çizgi çek ve geleceğine yön vermeye çalış aynı zaman da kendini de üzme yanlış yaptığın pek bir şey yok
03 Yorumla
Soran+1 yılOkudunmuda
- +1 yıl
Yorumlarını da okudum sen iyi ve şefkat beklemişsin bunda bir durum yok üzme de kendini geleceğine yön vermeye bak.
Soran+1 yılSagol
Cinsel Yaşam konusunda 976 cevap paylaştı. Hatalar insanlar içindir!
Bu durumdan ders alıp çıkarmak ve tekrar yapmamak en güzel pişmanlık biçimidir..10 Yorumla
+1 yılergenlik dönemin verdiği durum ve hassasiyet geçiçi kaygı sendorumu
030 Yorumla
Soran+1 yılBelkide
- +1 yıl
bundan bir sorun olmaz diye de düşünüyorum önündeki yaşantı ve gelecek yarın senin nasıl olacağını ve nasıl davrancağını gösteren bir durumda olabilir örnek olarak belki de kaygın seni daha ileri götürmesin diye biran da bu hisse kapılmış olabilirsin diye düşünüyorum sen ne düşünüyorsun
Soran+1 yılÖlsem diyorum ben keşke
- +1 yıl
ilgi ve şefkat eksikliği mi var sende?
Soran+1 yılGaliba
- +1 yıl
baban ile aran nasıl?
Soran+1 yılBabamla zaman geçirmiyoruz fazla. Görünüşte iyi ama aslında öyle değil. Ben hep iyiyiz diye kendimi kandırıyorum. Manevi bağ yok aslında aramızda
- +1 yıl
ve başkasından ilgi ve şefkat mi aradın anlayan mı aradın?
Soran+1 yılEvet tam olarak böyle oldu. Böyle beni seven koruyan sorunlarıma destek olan bir sevgilim olsun istemiştim sadece.
- +1 yıl
ve bir süre sonra sende yıpranma pişmanlık ve kaygı mı oluştu
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
bazı kişiler de senden faydanlamak farklı bir şeyler mi düşündü?
Soran+1 yılOnu bilmiyorum cinsel şeyler yaşamak isteyenler oldu ama ben istemedim evlenmeden yapmam
- +1 yıl
sen bunu red ettiğin de senden uzaklaştılar ve sen nerede hata yaptığın mı düşündün?
Soran+1 yılBenden hep saçma bahanelerle gittiler. Bende oturdum aylarca yıllarca hep kendimi sorguladım düşündüm durdum dört duvar arasında. Haklı bile olsam sustum kendimi kırdım. Doğru insana denk gelemedim hiç ama belkide ben pisliğim baksana. Ölsem mutlu olurum. Tek istediğim beni seven birisi olmasıydı
- +1 yıl
kendine ne kadar farklı davrandın daha kendine bahane bulmaya mı başladın?
Soran+1 yılNe gıbı bahane
- +1 yıl
diyorsun ki haklı olsam bile susuyorum diyorsun ve kendime kızıyorum diyorsun bunu biraz açıklar mısın lütfen
Soran+1 yılİnsanları kırmaktan çok korkarım istemeden kırsam bile. Ondan susarım haklı bile olsam. Sen psıkolog musun
- +1 yıl
Soran+1 yılBen fazla mı büyütmüşüm sonuç olarak? Rahatsız etmıyım sızı daha fazla
- +1 yıl
hayır benim açımdan rahatsız olmuyorum senin tebessümün gerek bana göre
Soran+1 yılHayattan bıkmış birisi nasıl tebessüm etsin
- +1 yıl
devam edelim mi biraz iyi gibi oluyorsun sanırım
Soran+1 yılBen durumum hakkındaki düşünceni merak ediyorum aslında
- +1 yıl
etiketlediğim arkadaş sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum hakkında ve yaşadıklarını okuduktan sonra senin ne yapman gerektiğini ve ne gibi öneriler de bulacağını düşünüyorum
Soran+1 yılArkadaş psikolog mu ya da odamı böyle şeyler yasamıs acaba
- +1 yıl
ekle kendisi ile konuş xper'in yoksa sana mesaj atar diye düşünüyorum evet psikolog kendisi biraz konuştuktan sonra seni anlayacaktır şu an yazdıklarımızdan yola çıkarak sana bir yardımcı olacak diye düşünüyorum
Soran+1 yılCok sagolun ıkınızde
- +1 yıl
dilersen takip ata bilirsin
Kendine yeni bir sayfa aç yoluna bak geçmişe takılı kalma
03 Yorumla
Soran+1 yılOlması gereken bu aslında ama yapamıyorum. Denemeye çalışıyorum ama aklıma hep geçmiş geliyor
Soran+1 yılBu zamanda tavsiyen olur mu peki
Cinsel Yaşam konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ne hatası yaptım. Belli değil. Ortada sorun yok bence. Rahat ol
011 Yorumla
Soran+1 yılYazdım abi yorumlara
Soran+1 yılÖylemi diyosun
Soran+1 yılNe biliyim yinede konuşmasaydım keşke
Soran+1 yılİşte sorun konuşmak değil. Mesela sevgilim tarafından defalarda yarı yolda kaldım üstelik evlilik düşündüğüm kişiyle bitti sonra gittim başkasıyla konuştum anlaşamadık falan. Sonra başkasıyla konuştum. Yani kötü bir dönemdeydim. Duygusal bir boşluktu sadece ama kimseyle aynı anda konuşmadım yemin ederimki
Soran+1 yılAh keşke dönebilsem. Çok takmışım belliki
Soran+1 yılHaklısınız
Hatalar insana tecrübe kadar at gözlüğünü çıkarmak için bire bir. Hata yap ama tekrarlama.
09 Yorumla
Soran+1 yılTekrarlamam asla ama önüme de bakamıyorum
Soran+1 yılHerkes hata yapmış mıdır sence
Soran+1 yılHerkes öyle masum davranıyor ki tek günahkar benmişim gibi hissediyorum. Kimse hatasını kabullenmiyor
Soran+1 yılÖnüne bak diyorsun yani
Soran+1 yılTşkler
Hayat çok kısa pişmanlık fayda etmez bir daha yapmadan hayatına devam et allah affeder
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılcinsellik değilse neden bu kadar pişmanlık duyuyorsun anlamadım ben?
015 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum belki sizlere saçma gelecek ama duyuyorum işte yine
- +1 yıl
hayatına biri gelmiş olabilir.
ayrılmış aldatılmış vs olabilirsin ama bu başına gelenler seni hayata küstürmemeli.
Soran+1 yılAldatmak değil. Sadece bir dönem psikolojikmen kötüydüm. Çok kişiyle konuştum. Hepsiyle aynı anda konuşmadım tabide. Mesela birisiyle konuştum diyelim flört ettim ya da sevgili oldum anlaşamadım ayrıldım başkasıyla konuşmaya başladım. Utanıyorum kendımden
- +1 yıl
asla dönülemez hatalar değil bunlar.
cinsellik yaşamamışsın biri varken ötekiyle aldatmamışsın.
sadakatsizlik sorunun mu var acaba birine bağlı kalamamak falan !
Soran+1 yılHayır aksine çok sadık birisiyimdir ama insanlar beni manevi olarak kullandı genelde. O sebeple doğru insanı bulmak adına böyle oldu. Yoksa cinsel ilişkiye girmedim hiç. Mesela sevgilim varken erkeklerle olan muhabbetime bile dikkat ederim. Kötü hissetme nedenim galiba kafamı dinlendirmeden böyle şeyler yapmam. O içimdeki sevgi boşluğunu birisi doldursun istedim hep o sebeple böyle oldu
- +1 yıl
yaşın kaç?
Soran+1 yıl25 olcam
- +1 yıl
dm den konuşabilir miyiz bir manin yoksa?
Soran+1 yılYok istemiyorum sagolun. Merak ettıgım tek sey ıste cokmu buyuk hata yapmısımkı olmek ıstıyorum. ya da ben mi abartıyorum
- +1 yıl
seni tanımak istediğiim için bunu talep etmiştim yanlış anladığın için sorun bende o yüzden özür dilerim.
yardımcı olabilmek için elimden geleni yapmak isterdim
ama yanlış kişi değilsin yanlış kişilere rastlamışsın sadece.
kusura bakma tekrar talebim için.
Soran+1 yılEstagfurullah öyle düşünmedim asla özür dilemeyin. O kadar kötü bı psıkolojıdeyımkı kımse ıle konusmadan daha fazla olup gıtmek ıstıyorum bu utancla
- +1 yıl
saçmalama ve yaz bana
- +1 yıl
iyi misin?
Soran+1 yılDegılım
- +1 yıl
konuşalım lütfen
Herkes hata yapar. Rahat ol ve hayatına devam et.
04 Yorumla
Soran+1 yılOlamıyorum işte
Soran+1 yılYorumlara yazdım okurmusun
+1 yılCinsellik değilse nasıl bir hata bu?
011 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojimin iyi olmadıgı bır donemdi duygusal olarak. Konustugum yanı flort ettıgım sevgili oldugum kısıler oldu tabi aynı anda değil. Böyle şeyler genel olarak.
- +1 yıl
Hata olduğunu biliyo olman bu işin en güzel yanı :) Allah a tevbe et neyse ki ileride kocanın yüzüne bakamayacağın bir haram işlememişsin
Soran+1 yılCinsel ilişkiye girmedim hiç ama yinede kötü hissediyorum kendimi. Tövbede ettim ama yinede mutsuzum
- +1 yıl
Yakınlaşma olmadıysa o kadar kötü hissetmene gerek yok tabiki günah ama Allah affedicidir siz tevbe edin
Soran+1 yılYok benim hatam bedensel değil zaten. Yazdım yorumlarda okuyabilirsin
- +1 yıl
Anladım kardeşim takılma önüne bak
Soran+1 yılFazla mı takmısım kafama
- +1 yıl
Tabi fazla takmışsın başka bir erkeğin evine gidip sabahlara kadar zina etmişsin gibi konuşuyosun. Günah küçümsemek haddimize değil ama bu dediklerin yine de dediğim kadar ağır değil , tevbe edin
Soran+1 yılCok sagol vakit ayırdığın için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Biliyo musun bu hassasiyetinle evlenilecek bir kız olduğunu kanıtlıyorsun. Ben islami hassasiyeti olan bir adamım ama seninle seve seve evlenirdim üzme kendini
Soran+1 yılÜzmemeye çalışcam cok sagol
saçmalama herkes için olabilir şeyler
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum utanıyorum
Saçmalama hatasız insan olmaz ki
01 Yorumla
Soran+1 yılBana ama tek hata yapan benmişim gibi geliyo
+1 yılAynısını yapma yeter
011 Yorumla
Soran+1 yılYapmam ama işte keşke önüme de bakabilsem
- +1 yıl
Takılıp kalmak bugünde kaybettirir ama
Soran+1 yılÖyle zaten hiç mutlu olamıyorum doğal olarak geleceği de kaybediyorum
- +1 yıl
şu an milat olsun o zaman hadi
Soran+1 yılUtancım nasıl geçecek peki ya da kendime olan kırgınlığım. Dünyadaki tek günahkar benmişim gibi hissediyorum. Herkes ahkam kesiyor. İyice berbat hissediyorum böyle olunca
- +1 yıl
İleti gönder dok içini bir yol bulalım beraber kimse süt den çıkma ak kasık değil beni öyle mi sanıyorsun
Soran+1 yılDeğildir ama insanlar kabullenmiyor işte ona üzülüyorum. Ben hatalarımın farkındayım ve bir daha yapmam mesela
- +1 yıl
Anlat istersen özel den dok içini bir çözüm bulalım
Soran+1 yılYok boşverin anlattıkça utanırım. Yorumda bir yere yazdım hatamı ordan okuyun isterseniz
- +1 yıl
Anlat çekinme bende anlatırım olanları
Soran+1 yılYazdım yorumlara ordan okuyabilirsiniz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Geçmişteki hatalarımdan suçluluk duyuyorum ve pişmanım. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler