Cesaret çok geniş kapsamlı bir anlamı olan bir sözcük bence. -Öz güveni sıfır olan asosyal yaşayan birisinin aniden kendini bir şekilde motive edip sosyal ortama katılması bir cesarettir. -Sevdiğin birisine onu sevdiğini söylemekte bir cesaret olabilir ama bazıları bu konuyu rutine bağlamıştır çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyordur söylemesi kolay olup cesaret gerektirmeyebilir.
Yani cesaret insandan insana değişir. Birinin yaptığı şey diğerine cesaret olarak gelemeyebilir. Cesaret insanın yapamadığı şeyleri yapabilme dürtüsüdür. Olumlu da olabilir olumsuz da mesela birisine onu sevdiğini söylemek cesaret gerektirebilir ama bunun neresi olumsuz ki? Ya da birisiyle kavga etmen gerekir bu da cesaret gerektirebilir ama bunun da neresi olumlu ki?
Cesaret; yapmaktan çekinilen şeyi yaptıracak veya olumsuz şeylere karşı koymayı sağlayacak gücü kendinde bulabilmektir. Her duygu gibi bu da aşırı uçlardan kaçınılarak dengeli kullanılmalıdır. Ne tamamen cesaret yoksunluğu, korkaklık; ne de sonunu düşünmeyen bir gözü karalık, belki de sırf cesaret gösterebildiği için, gösteremeyenlere üstünlük taslamak, onları ezmeye çalışmak... İdeal olan orta noktada, gerektiğinde, mantığı ve soğukkanlılığı elden bırakmadan, aşırıya kaçmadan, gerekeni yapmada bu duyguyu kullanmaktır. Normal zamanda son derece mütevazı iken, gerektiğinde aslan gibi kükreyebilmek, ne kadar da övgüye layıktır.
cesaret nedir biliyor musun herkesin kend, benliği kendi düşüncesi kendi zevleri zartı zuru herkesin herşeyi farklıdır. bir insanın kendine has başka kimsede olmayan benliği vardır. cesaret ise bu benliğinin doğallığını bozmadan yaşayabilmendir. şimdi kalabalık bir yere git ve çevrendekileri izle. bluz moda olduysa herkesde ondan şımarık kız moda olduysa herkes öyle hippi kız modaysa herkes öyle tek düzen içinde insanlar benliğini kaybettiler. neden geri kafalı gözükmemek modadan geri kalmamak için halbuki böyle yapınca daha geri kafalı olup kendilerini hapise atmaktan başka hiçbirşey yapmıyorlar. cesaret bütün direnişlere inat senin o hapse girmemendir.
Cesaret benim nazarımda risk almaktır. Normalde yapamayacağımızı düşündüğümüz bir şeyi başkasının telkiniylr ya da kendi düşüncelerimizle yapma gücü bulmamızdır. Cesaretin her daim iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum ki genelde de bu tür durumlara girmem ve tavsiye dr etmem. Cesaretin insan karakterine büyük bir önemi var. Cesaretle yaptığımız bir eylemin sonucu iyi ya da kötü olduğunda çıkarılan sonuç önemli ve yararlı olabiliyor.
Güzel soru cesaret elinde olan gücü hissetmektir. Bir olay karşısında tepki verecek gücün olduğunu hissedersen bu cesarettir. Mesela maddi gücün iyiyse ve hissediyorsan is yerinde patrona kafa dönüşebilirsin... ağzın iyi laf yapıyor da kürsüye çıkmaya cesaret eedersin bileği ne güveniyorsan yoldaki serseriye biii pop diyebilirsin tamamen sahip olduğun gücün farkında olma la alakali
Cesaret; yapılabilmesi, gerçekleştirilmesi, ulaşılması mevcut imkan ve şerait içerisinde mümkün olan şeylere yorulmaktan korkan, üşengeç, hayali ve davası olmayan, idealleri olmayan insanları görmezden gelip o hedefin üzerine Muzaffer olacağım inancı ile ilerlemektir. Cesaret; bir amacı bir hedefi olmayan insanlarda bulunmaz çünkü o acı, uykusuzluk, kendinden feragat, disiplin, özveri ve azim barındırır.
Ben sana şöyle anlatayım Benim doğuştan yürüme engelim var önceden bir işte çalışıyordum bir gün işten çıktım erken çıktım servis evin önüne kadar getirdi ve servisten indim berbere gittim traş oldum, fakat şöyle bir durum var oturduğumuz yer dik yokuş bir yer elinde baston ile çıkmak istesem bir kayıp düşsem Ana yola giderim, ama ben haydi bismillah dedim ve herşeyi göze alarak çıktım ama şimdi olsa yapamam cesaret bu herhalde
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Cesaret, yapılması veya söylenmesi gereken şeyi zamanı geldiğinde ortamına göre yapmak veya söylemektir. Aksi durumda bunun adı cesaret değil deliliktir.
Cesaret bir durumun içinde çevreyide göz önüne baz alarak risk alınmasıdır. Bu işin fiziksel yönü. Zihinsel yönünde ise cesaret insanın kendisini herşeyden arındırmasıdır.
Cesaret kelime manasıyla cesur olmak, korkmamak olarak tabir edilebilir.. Bir de "deli cesareti var"... Dengeli ve gerektiği yer ve zamanda cesaret göstermek en güzeli...
En İyi Cevaplar