Namus ve Ahlak sadece kavram mi? Ne olduğunu tam biliyor muyuz? Sadece kadına mi yükleniyor? siz ne düşünüyorsunuz?

Dinimizde ayrım yoktur... onun için hem kadına hemde erkeğe düşen görevler vardır bak bir olayı anlatayım dedem anlatirdi bana da 😊😊🤗🤗 eskilerde bir adam varmış demirci.. demir işi yaparak evini gecindirirmjs.. demire şekil verirken o sıcakta köz de durmuş demiri eli yanmadan kavrarmis... birgün hanımı ile tartışmış... hanımına demiş ki " ben Allah tarafından kerametli biriyim demiri elimle tutabiliyorum" kadın seslenmemis...( Kadın hergun öğle kocasına yemek götürürken ortunur ellerinj bile havlu ile kapatırmis kimse görmesin diye ) ... ertesi gün kadın yine öğle yemeği götürürken kolunu hafif geriye sivazlamis.. tam yemeği verirken müşterinin biri kadını görmüş... adam o gün aksmaa kadar demiri çıplak elle tutamamış... sonra akşam hanımı demiş ki.." bey gördün mü keramet kimde " ... demem o ki herkesin kendine göre görevi var 😊😊😉😉
Yani sadece kadında bitiyor öyle mi
Bu sadece bir olay... burda demek istenen o değil ki.. kadının ne kadar özel olduğu... mesela dinimiz erkeği özgür kılmıyor ki... Erkeğin vazifesi de aynı... bn sadwce aklıma geldi yazdım 😊😊
Erkeğinde haram yeri var kadınında.. kadında İslam'ın şartını yerine getirmeli erkekte... bu olayı bu şekilde düşün bence...
Kavramı sadece kadın erkek ile sınırlandırıyorsun
Sorunda sn öyle sormussun.. peki snin düşüncelerin neler seni dinlemek isterim bildiğin kadar? Ona göre yardımcı olcam sana ben
Ataerkil dindoşların suistimal ettiği iki şey. "348957349273891654327543 tane kızla seviştim ama evleniceem kız bakire olsun ehehehehe" hesabı. Kazığa oturtup evlendireceksin. Ama kimin naptığı umrumda değil ya, kimin ne düşündüğü de, elalem de umrumda değil. Topluma çok duyarlıymışım sdlfjsad
Ornitorenk reyiz den beklenen yorum🤣🤣
Türkiye’de namus kavramı tamamen kadına yüklenmektedir bu cahillikten ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Namus kelimesini bu yüzden sevmiyorum. Ahlaktan bahsedecek olursak bence iyilik, dürüstlük ve merhamet eşittir ahlaktır.
Vicdan sahibi olmak, sözünü tutmak ve adaletli olmak derim.
Cevap
18Cevap
günümüz için , Erkek/kız fark etmeksizin söylediği ve verdiği söz , sosyal medya , davranış , giyim , geçmiş ve gelecek , tüm bu durumlarda mütevazi ve düzgün bir şekilde yapılan davranışlardır diye sallayabilirim sanırım.
Ahlak ve namus?
Toplum normlarını olusturan koltürün düzenleyici kurumlarından birkacı
Ulen uykum geldi sonra devamini şey yaparim
Felsefeden hava😅😅
Namus kavramı sadece kadına ait değildir. Mesela evlenmeden önce bir insan sevgilisiyle herşeyi yaşayabilir ama gerçekten seviyorsa çünkü sonuçta evlenir. Ama evlenmeden önce beraber ol ayrıl mantığı işte bana göre namussuzluk bu sadece bir örnek.
namuslu olmak için namustan bahsetmemekmı gerek
ne demek istemiş bu adam
Namus : Kadındır Dini nikahı olmadan bır kadına el surmek
namussuzluktur yani senın namusun degılse sen el suremezsın işin özeti budur
Kadına yükleniliyor tamamen. Erkek bir ilişki yaşasın, erkektir yaşar. Kadın yaşarsa, buraya yakışı olmayacak cümleler sarf ediliyor.
Namus ve ahlak kavramı ne yazıkki kısacık anlatılmaz ülkemizdeki kavram ilişkiye girmeme bakmama olmuş /(
Diktatörlük yapanlar içindir güçlü olup zayıfı ezen linç eden zulüm eden birinde Ahlak ve Namus bekleme.
Sadece kadına yüklenen bir şey yok. Hatta ortada namus ve ahlak kavramı diye bir şey de kalmadı artık 🙄
Namus ve kavram dediğimiz olay tamamen insanın beyninde biter Çünkü sen başkasının karısının kızına nasıl hangi gözle bakarsan milletle senin karına kadına o gözle bakar
Sizce Namus sadece karıya ya da kıza bakmaktan mi ibaret
Namus gücü elinde bulundurana göre sekillenen güçtür artık.
Nasıl yani biraz daha açıklar misin
Yalan söylememektir iftira atmamaktır. Sadece kadınlarn bacak arasında arayanlarda en namussuzlardır
Malesef toplum olarak cahilizz hep kadına yüklüyorlar erkekte de namus var sonuçta onada inmis ayetler var tek bu dünyada tek kadınlar yaratılmadi..
Namus kadın ve erkeğin ayrımcılık yapmadan tenini vücudun diğer organları olmak üzere her türlü günah ve kötülükten korumasıdır. Ahlak ise kişiliğini karekterini kısacası kendini belli etmektir her hareket ve davranışta.
Bu soru ancak özledm cvp verilir baya kavramlı soru sordun
Özledim le mi cevap verilir?
Yok hayır burdan da cevap verebilirsiniz.
O konular derken?
Sebep
Bir işi yapıyorsan vijdanin el veriyorsa tamam demek namus ahlak vijdanen yapılan bir şey namus ahlak denilce ilk aklınıza bacak arası gelmesin
Herkes için geçerli kadın erkek diye bir şey yoktur
Geçerli olan şey ne peki
Cevap içinde
Namus kavrami sadece kadina özgün birsey değildir ne yazikki bizim insanlarimiz namus denildiginde ilk aklina gelen şey kadin.
Kadına da özellikle ama erkek de aynı yani farkı yok kadınlar da daha çok geçerli
Kadınlar saha çok geçerli derken
Yani sonuçta kadın namusunu korumalı erkek koruyabilir erkek farklıdır ama kadın öyle değil anlayın işte
Namus kavrami sadece kadından mi ibaret
Hayır ama kadın ağırlıklı
Yani mesela?
Yani erkek de kadın içinde namus geçerli ama kadın örtünmeli erkek açık olabilir ama kadın örtünmeli temiz giyinmeli erkeklerle mesafeli olmalı
Anladınmı?
Hayır
Ya bak şimdi kadın erkeği etkiler erkek farklı yani çabuk tahrik olur açık kadın görünce bundan dolayı kadın örtünmeli temiz giyinmeli ama kadın hemen tahrik olmaz erkek olur kadın erkeklerle mesafeli olmalı bu yüzden yani namuslu olmak böyle bunun gibi bazı şeylerdir erkeğe gelince erkek ise her ise kadınla beraber olamamalı ki kadınlar da yapmasın
Hocanın fikri ne işe zikri de o olurmuş
Özele gelsen bişey diyecem
Namus kafada biten bir olay bence
hayır en büyüğü erkekte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar