başka bir kişi, yer veya bir şey için ilk değerlendirmeyi yapan bir kişinin somut bilgilere dayanarak belirsiz bilgi alacağı bir tür doğrudan yargı tutarsızlığı veya bilişsel önyargıdır..

Wikide çeviriyi yapan arkadaş google translate kullanmış sanırım :D
Merak edenler için webden alıntı daha açıklayıcı bir tanım;
Halo etkisi; birini ilk gördüğümüzde edindiğimiz izlenime bakarak, kişinin diğer özellikleri hakkında çıkarım yapmaktır. Yani ilk izlenimimizin, kişinin diğer özellikleri hakkında tahminde bulunurken bizim için temel oluşturmasıdır. Örneğin, çok güzel bir kız gördüğümüzde, onun sadece güzelliğine bakarak, ona, sıcakkanlı, yardımsever, hoş görülü, saygılı gibi özellikleri de yüklememizdir.
Çok uzun açıklamaları okuyan üye kitlesine sahip olmayınca en kestirmesine gitmeyi uygun buldum😂
İnan hiç yadırgamadım 😂 👍
Hahahaha halocu değilim diyorsun 😂😅
Herkes gibi ön yargılarım var ama sürekli güncelliyorum yeni veriler ışığında. Öyle kalmıyorlar 😊
İşte olması gereken👍🏻
Muhtemelen sadece ikimize göre, burada ve şu anda 😂
☺️ muhtemelen
🤷♂️😊😊
Halo larla balolarla ısım olmadı olanı da doverem
İstem dışı bence hepimizde biraz haloluk var 😛
Önyargı olmasın deriz ama ilk tanıdığımız kişiyi genelde bizde bıraktığı ilk izlenime göre değerlendiririz 🤭
🤗💋
Halocu olmamak lazım lâkin bazen olabiliyorum😏
Teşekkür ederim cano 😘
😘😘
Cevap
8Cevap
vay haloma vay haloma dağlar dayanmaz haloma bitir şu hasreti dön gel kastın mı var bu canoma :) şarkıya uydu güzel insan :)
😁😁 öyle olmuş
Eskiden Halo diye bir oyun vardi. Cok sağlam bir oyundu ya
Nasıl bir oyun🤔
2001 de piyasaya çıkan zamanın çok ötesinde uzay FPS oyunu.
İlk defa duydum
Oyun oynuyor musun normalde 😂
Normal ya o oyunu bircok kişi bilmiyor.
Hayır hiç denemedim bile
O zaman ismini duymaman sence de normal değil mi 😂😂😂
halloooo 😂😂 napıon ya bu ne saçma bişimiş daha acıklayıcı bir kelime bulamamışlarmı bunun için 😂
Beynim ergen olduğu zamanlarda birkaç kez yanıldıktan sonra aslında öyle olmadığını öğrendim. Uzun zamandır öyle bir etkiye kapılmıyorum.
Halo deyince akkima kurtlar vadisi gelecek kadar halicuyum
Halolulara dalmak lazım.
Halo oyununu hiç oynamadım hep merak ederim
Halo fps oyunu değil miydi lan
süper aydınlandım cok mersi💋
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar