Erkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavaş çarpar: Dakikada ortalama 72. Bu değer kadınlarda 80'dir.
Kadın ve erkek kalbi arasındaki fark nedir?
Erkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavaş çarpar: Dakikada ortalama 72. Bu değer kadınlarda 80'dir.
erkek kalbi odacıkları daha büyüktür daha yavaş atar
kadın kalbi daha küçükttür daha hızlı atar
Motor gibi düşünebilirsin
2.0 litre hacmine sahip bir motor 100 km/h de 1500 devir çevirerek gidiyor
1.2 lite hacmindeki motor 100 le giderken 3000 devre çıkıyor
bir yazı görmüştüm teknik olarak kadın kalbi erkek kalbine göre 60-100 gram daha küçükmüş.(. bazı kadınlara kalpsizsin denmesini şimdi daha iyi anladım) bu yuzden kalp krizi sonrasında kadınların daha az dayanıklı oldukarı için ölüm oranları daha yuksek imiş
Kadın kalbi daha heveslidir ilk başta daha bir istekle yaklaşır karşısındakine erkekte ise bu daha yavaş olur ciddi bir ilişki gözüyle bakılıyorsa. Eğer ciddi bir ilişki gözüyle bakılmıyorsa erkekten daha hevesli ve atılganı yoktur. Aşıkmış gibi davranabilirler😂
kadın kalbi daha hzılı çarpar diye duymuşdum.
:)
Cevap
29Cevap
:) bilimsel demiştim ama bu cevapta güzel olmuş teşekkür ederim. bakış açıları kadın ile erkeğin çok doğru
muhasebeci kız :D ahahha ne güldüm
iyi yapmışsın buketdere :))) teşekkür ederim
buketimmm
erkek kalbi ile kadın kalbi aynıdır. fakat erkek daha çok heyecanlandığı için kalbi daha çok atar. kadının eli kolay kolay titremez. ama erkek vücüdu daha sıcaktır. kıza sarılan bir erkek kızın soğuk olduğunu hisseder. ama kız erkeğin iriliği ve sıcaklığına sarıla sarıla doyamaz ısınır.
birinci yap beni :D
bildigim kadarıyla kadınlarda ostrojen desteginden dolayı ateroskleroz daha az olur.
ama kadınlarda kas kitlesi daha fazla oldugu icin yetmezlige meyilidir(ileri yaşlarda)
kalp boyutu vucut buyuklugune göre degişir genel tabir yumrunuz kadardır
diger faktorler genetik faktorlerdir
erkeklerin kalbi yoktur seviyormuş gibi yapar sadece oynar, bal yiyen baldan usanır misali bir kadını elde ettikten sonra sıkılır başka kovanlardan bal almak ister düştümü affetmez :D kadınlar çok saf ve çabuk inanırlar yazık ya acıyorum sevildiklerini zannediyorlar
kalbin hızı kalp kasının bir defada kan pompalama miktarıyla alakalıdır
kişiye göre değişiklik göstermesi
vücud boyutu kan miktarı ve kalp kasının durumuyla alakalıdır yaşı ve aktivite esnalarını devre dışı bırakarak söyledim
Erkeklerin kalbinin daha büyük olmasının sebebi tamamen fizyolojik. Evrimimizde avcı olan erkektir. Aslanlardaki gibi dişi değil. Bu yüzden erkeğin kaslarına bir seferde daha fazla oksijen gitmesi gerekir...
erkeğin kalbi kız cinsi karşısında 10 dakikalığına durup sonra tekrar sorunsuz çalışabilme özelliğine sahiptir. bunu isviçreli bilim adamları da onayladı zaten.
bilimsel olarak değilde erkekler daha güçlüdür fiziki olarak o yüzden kalbini kolay kolay açmaz ve bir kere falan olur ama kızlarda öyle değildir
Hayir erkekle kadin kalbi arasinda fsrk yok sadece kadinlarinki daha kucuk olur vucutlsri daha kucuk oldugu icin (genelde)
Erkek ve kadın kalbi ayrımını daha önce ayırmamıştım ama ayrılıyorsada mantığı boy , kilo , aktivite , yapılan iş den kaynaklanıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam kadınların kalp damarı daha hassas ve ince. Birde kadınların ki daha çok atıyor.
Erkeğin kalbi sadece aşkına hızlı çarpar öyle her gördüğüne değil 😊 alınmayın lütfen kadınlara karşı bir garezim yok her gördüğüne çarpmasını çanta ayakkabı elbise kıyafet alışveriş olarwk ayırabiliriz
Yaşamak özIemsiz, özIem sevgisiz, sevgi sensiz oIamaz, unutma ki sevmek daima beraber oImak değiI sensizken bile seninIe oIabiImektir.
kadın kalbi daha kırılgandır erkek kalbi ise kadınınkine göre daha katı
Erkeğin kalbi daha hızlı atar. Erkeğin kanındaki hemoglobin daha çoktur, erkeklerin kalp atım hacmi daha fazla :)
en basitinden düşünce yapıları :D biri a der biri b :D ona göre a ona göre de b dogrudur. :D
Çoğu erkeğin çarpacak bir kalbi olduğunu sanmıyorum..
kadınlar da kalp yoktur. biz erkeklerin ise kocaman bir kalbi vardır kadınların aksıine
Gönülden sevende yürek olur
Gözle sevende kalp olur fark bu
kadın merhametli olur ama erkek sert olur sınırlı olur.kladın hep alttan alır.kalbı rahat etmez.
Erkeğin kalbi daha yavaş ve emin adımlarla ilerler, kadın ise daldan dala konar
Yok fark falan ayrıştırıp durmayın kadın erkek diye
Ben kalbi hidrolik pompaya benzetiyorum ufak pompa yüksek devir büyük pompa düşük devir hesabı
valla erkek bayan olarak bakmıyorum bilimsel yönünü bilmem ama heyecana göre değişiyor
Hayır, sadece kadınların kalbi ve kalp damarlarının yapısındaki zar daha ince.
Kalpler aynıdır ve görevi sadece kan pompalamaktır.
Diğer her duygu beyinde oluşur ve gelişir.
kadınların kalbine erişemez erkekler onlarda kalp nerde:P
süpersin :)))
erkeğin kalbi büyüktür ama daha kadının kalbi daha büyüktür herşeyiyle
ponpalama hızları farklı olabılır kardiyolog uzmanına sormak lazım :D
28. media. tumblr. com/ty8XJOtqSqcjwxo84NYihaVOo1_400. jpg
bununla aynı şey
Duruma göre değişir bence. ama kadınların kalbi bence daha hızlı çarpar.
Kadının kalbi içeriye erkeğin kalbi dışarıya pompalar...
kadınların kalbi erkeklerin kalbinden daha hızlı çarpar
ne bilelim kanka kardiolog muyuz biz :D
hormonal faktörlerle kadın kalbi daha hızlı artar.
Kadında kalp var erkekte yok :-D
Değişir o ya herkez aynı değilki
Pamuk ve tas arasindaki fark
fizyolojik olarak bir fark yoktur.
:))
Kadın gerçekten sever erkek başka şeyi sever 😉
kadınlar acımasız erkekler daha duygusal
kadın kalbi daha hızlı çarpar diye biliyorum.
erkek herkese atara kalbi
odun oldğu için :D
Para
Onu bilmiyorum
Daha hızlı çarpar
daha yavaş çarpar
Biri insan diğeri..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar