Potansiyelini kullanırsa alanında en iyisi olabilir. Çok zeki olup saçma insanların yanında yokolan da insanlar var, zeki olmayıp çok çalışarak öne çıkan insanlar da var.
Zeki insan şöyledir diyemem ama anlama kabiliyetleri yüksek olduğu için teknik işleri daha iyi yaparlar.
Önce yazacaktım bir tane özellik ama sonra biraz düşündüm ve aklıma zekanın çeşitli konulara dağıldığını hatırladım. Bir de zeki insan böyle olur şöyle olur diye kalıplaştırmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Mesela aşağıda demişler az konuşur ya da vs... Bunların karakteristik olması daha muhtemel. Yine de pratik zeka örneğini vermek isterim. Sadece yeteneği olduğu alanda değil, diğer alanlarda da yadsınamayacak işler yapabilirler.
California'da yasal. Bir arkadaşım var o söyledi. Hatta kendisi de denemiş. Onunki bağımlılık değil deneme sadece. Daha fazlası hafıza kaybı yaptığı için kullanmıyorlar.
Bizim inşaat mühendisimiz vardı Tamer bey. Aşırı zekiydi. Kolaylıkla kendini ifade edebiliyor , herşeyden mükemmel bir espri yaratabiliyor. Ve ev hayatı ve iş hayatında ortaya çıkan sorunları (bazılarının başını ağrıtacak sorunları) sanki hiçbişey yokmuş gibi çözebiliyor. Şuanda Muğla'da yaşıyor kendisi.
Her konuda bilgi sahibi olması. Bir konu hakkında konuşurken detayları kaçırmaması. Kelimelerden mimiklerden ortamdan kıyafet renginden vs ruhsal hali analiz edebilmesi. İkna kalibiliyetibin yuksek olması. nabza göre şerbet verebilmesi hitap ettiğinde dinleyenleri etkilemesi
Zeki Olduklarıni Kabul Etmezler Ve Uyku Problemleri Vardır Benim Gibi Ayrica Meraklidirlar Disaridan Sessiz Gibi Gorunselerde Gurultulu Bir Zihne Sahiptirler Özellikle Genelde Yardimsever Olmaya Calisirlar Ahlaki Eylemlerinde Sagduyu Ve Akli Doğru Orantili Alirlar Onlara Gore Bilgili Olmak Erdem Sahibi Insan Olmakla Bagdastirilir
beyin noronlarinin daha buyuk olmasi ve noronlar arasindaki elektrik sinyalinin hizli iletilmesi. bunun disinda genelleme yapmaya cekiniyorum. bazilari empati yetenekleri diyor mesela ama zeki ve psikopat birisi de olunabilir.
Çok hareketli olurlar, espiri yapmayı severler, sürekli yeni şeyler üretmek için kafa yorarlar, az uyurlar, egoist ve kendini beğenmiş olurlar ( genelde ).
"Ben" kelimesini kullanmaz. Günlük 2-5 saat uyurlar. Az kelime ile bir kitaba sığacakları konuşurlar. Beyni ile kendine, kalbi ile tüm insana hitap ederler.
Az uyuyan ve insanlardan uzak duran çok konuşmayan asosyal kişilerdir genelde hatta çok zekilerin bazılarını aptal diye toplum dışlar bir köşede kendi kendine konuşana bile aptal demeyin
sese karşı duyarlıdırlar. en ufak sesten dahi rahatsız olurlar. düşüncelerinin bölünmesinden dolayı sanıyorum. yoksa o kafanın içinde neler döndüğünü bilmek çok zor
Sapyoseksüellik mi var , öncelikle zeka türlerini var zeka tek bir şey değil yani. Zeka bir şeyde başsrılı olmsk değil yani derste başarılı o zaöan zekidir denmez farklı olanı yapmak farklı olanı düşünmektir asıl zeka
zeki insanların bünyesinde normal insanlara göre daha fazla kalay ve bakır maddesi bulunur. Cabuk yağlanan saçlar incelendiğin de çok miktarda kalay ve bakır gözlemlenmiş.