6. Hisdeeiğimiz şeyin kadınlarda daha etkili olmasının nedenlerinden birisi de, oksitosin dir. Bu hormon epifiz bezinin ürettiği, kadınların severken, sevdiğine sarılırken, çocuk doğurmaya hazırken, hamile kaldığın da, çocuk doğurduğun da, çocuğunu emzirdiğinde, onu öptüğünde, ona sarıldığında ürrttiği ama erkeğin bunu sadece cinsel ilişki sırarsında üretebildiği, bu ilişkiye ulaşamadığında, açığı nı kapatmak için testesteron seviyesini arttırarak açığı kapatmaya çalıştığı bir hormon. Bu açık yüzünden kadınlarda amigdala ve epifiz bezinin daha çok çalıştığı yani mücerret alemi daha çok hissedebildiği için, 6 hisdediğimiz, duygusal duyumsama konusunda, daha başarılılar.🙂
Kesinlikle kadınlar. Misal biriyle konusuyorduk, konusmak bir sebebpten dolayi bitti diyelim. Bir sure sonra biranda o kisiyi animsiyorum ve bugun yarin geti donecek diye dusunurken biranda mesaj geliyor o kisiden. Ayni sey aldatildigimizda da gecerlidir.
Genel gecer gordugum o malum hislerinde cok yanildiklaridir.. bu dogru adam diye gidip en yanlis adamlari secerler sonra aglayip dururlar.. veya durduk yere cok kez erkeğin gunahini alirlar.. ben cok kez yasadim bunu. Ben bu onermeye inanmiyorum. 6 . His binde bir ortaya cikan istisnai bir durum bence. Kadin ya da erkegin "daha" oldugunu dusunmuyorum.
Hisleri bilimsel olarak ispatlanmıştır ki, çoğunluğu yanıltıcıdır. Çünkü kişinin korteksi ile alt beyni bazen çatışabilmektedir. Bu açıdan bakınca ortaya bazen duygu yoğunluğu mantığı geride bırakarak kişilere yanılsamalar yaşatabilmektedir.
Naif oldugumu katiyen iddia etme naif falan degilim ileri geri konuşan olursa itina ile agzina s*çarim o zaman gorursun feminizmi kadın bir kadina hakaret ederek küfrederek sustabilecegini saniyorsan cok yaniliyorsun kufrun aga babasini ederim simdi ikile
Aslinda yurtdişindayim ama bende İstanbul'da birine baktirmiştim kadin ne dediyse cikti korkmuştum 😂 harif marf veriyor az daha zorlarsa direk isim bile söyler o derece yani
En İyi Cevaplar